BeyerDynamic DT 770 ή 880?

Καλά τα sennheiser έχουν και γρουσούζικη ωμικότητα. Κατ ευφιμισμό είναι 300Ω.
Σε κάποιες συχνότητες διπλασιάζουν και έτσι προκύπτει και το περίφημο "πέπλο" λόγω κακής οδήγησης.
 
Μέσο όρο 350Ω σε ευρεία περιοχή και 500Ω κορύφωση γύρω από τα 100Hz κινείται για AC. DC στο πολύμετρο 319.4Ω.
 
Απλά ο ενισχυτής πρέπει να έχει περιθώρια τάσης όσο ανεβαίνει η αντίσταση να μην συμπιέσει τα δυναμικά στην μεσοχαμηλή περιοχή. Είναι κοντά στην ονομαστική του μόνο στα άνω μεσαία. Αν διαιρέσεις την μέγιστη μεταβολή αντίστασης του με εννιά οκτάβες που έχουν μαξ οι περισσότερες ηχογραφήσεις (30Hz-16kHz) και την προσθέσεις στη DC αντίσταση του μπορείς να το πεις χονδρικά 350Ω φορτίο.
 
Παρατηρωντας τις 3 εκδοσεις 32-80-250 χρησιμοποιουνται και διαφορετικα μηκη αλλα και τυποι καλωδιων στη δε τελευταια εχει τυπο πηνιου, κατα ποσο υπευθυνο -ακουστο ειναι κατι τετοιο ? δημιουργει ενα ειδος φιλτρου δηλαδη?
...και περνωντας σκυταλη απο το πανω θα μπορουσε καποιος να τιθασευσει το ανω ακρο με καποιο τυπο καλωδιωσης (ο.κ.βλεπω εδω δεν ειναι αποσπωμενο γενικα ρωτω)π.χ. πλεξη-αυξηση χωριτικοτητας και εαν αυτο ομως μπορει να επηρεασει τον ενισχυτη...
 
Last edited:
Δεν δημιουργεί φίλτρο. Η αντίσταση και η αυτεπαγωγή των οδηγών είναι τεράστιες σε σχέση με αυτές του καλωδίου. Χωρητικότητα να μην αυξάνουμε αλλά να μειώνουμε είναι πιο καλό γιατί οι ενισχυτές με ανάδραση και χαμηλή αντίσταση εξόδου αντιδρούν από χειροτέρευση στα μεταβατικά και πρίμα έως και ταλάντωση.
 
O.k. κατι αλλο στις μετρησεις χρονους αντηχησης μετριουνται? θα μου πεις που? εκει μεσα στο χωρο αυτιου-ακουστικου...μετρηση σε προσομειωση του ''χωρου''.
 
Ναι αναλύουν τον κρουστικό παλμό κανονικά. Έχει πολύ καθαρό MLSSA Waterfall για ουσιαστικά κλειστό ακουστικό.

897409019e373b4593ef0812ea8bb4a9.png


Δες για παράδειγμα αντίστοιχο διάγραμμα από ανοιχτό ηλεκτροστατικό ηχείο (Quad ESL-2912). Δηλαδή γρήγορο ηχείο.

717Quadfig6.jpg
 
Τα waterfalls δειχνουν το χωρο πως ''σβηνει'' και οχι το ηχειο, επεμβασεις σε αυτον δουλευουν στην πλειαδα των ηχειων το ιδιο αλλα βεβαια θα πρεπει να λαβουμε υποψην την πολικη αποκριση και καποιων σχεδιασεων οπως διπολων, πολυκατευθυντικων κτλ.. βγαινουμε ομως εκτος θεματος εδω...
Θα ειχε ενδιαφερον να βλεπαμε πως αντιδρουν σε χαμηλοτερες οκταβες κυριως κατω απο τα 200 δηλαδη και αυτο οχι μονο στα κλειστα , περισσοτερες διαφορετικες μετρησεις δειχνουν ποιο σαφη το τι προκειται να ακουσουμε ή να προσδιορισουμε καλυτερα τι ειναι αυτο που ακουμε γιατι μια αποκριση συχνοτητας απο μονη της δε λεει ολη την αληεθεια...
 
Δεν δείχνει χώρο στο Quad. Έχει κέρσορα που ορίζει χρονικό παράθυρο στο impulse response και αφαιρεί τα πάντα πριν την πρώτη ανάκλαση. Ψευδο-ανηχοϊκή μέτρηση είναι. Για αυτό σταματά στα 1000Hz.
 
Υ.Γ. Παράδειγμα διαδικασίας. Βλέπει την πρώτη ανάκλαση στα 4.4msec ο χειριστής και βάζει το παράθυρο μαθηματικής ανάλυσης του κρουστικού παλμού ως εκεί. Ο ανηχοϊκός θάλαμος είναι ένας τεράστιος χώρος γεμάτος απορροφητικές κατασκευές χωρίς καμία ανάκλαση μέχρι πολύ λίγα ΗΖ. Ένας κανονικός χώρος μπορεί ακόμα να μας δώσει ένα κάποιο περιορισμένο ελεύθερο παράθυρο όμως. Όσο πιο μικρός ο ελεύθερος από πρώτη ανάκλαση χρόνος μεταξύ ηχείου και μικροφώνου τόσο πιο μικρές και οι αποστάσεις από τα κοντινότερα ανακλαστικά πεδία. Τόσο πιο περιορισμένο και το όριο της ανάλυσης σε κάτω όριο συχνότητας. Αυτή είναι η ψευδο-ανηχοϊκή η αλλιώς gated impulse μέθοδος. Η κύρια μέθοδος που μετράνε άπαντες πλην εχόντων τις τεράστιες ειδικές εγκαταστάσεις.

impulse-response-showing-first-reflection.png
 
οι ανηχοικες εχουν νοημα μονο για τους κατασκευαστες κανενα νοημα κατα τη γνωμη μου για τον καταναλωτη ...