...βγήκαν από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης με πλαστά πτυχία....

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Διαβάζοντας μια προηγούμενη συζήτηση περί πλαστών πτυχίων ιδιωτικών ΤΕΕ, και την άμεση συσχέτιση τους (από ορισμένα μέλη) με τα πανεπιστημιακά πτυχία της ευρωπαϊκής ένωσης προσπαθώντας να τα απαξιώσουν , θα ήθελα να σχολιάσουμε το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας το βήμα 18/4/2007, και να θαυμάσουμε τους πλέον αδιάβλητους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ελληνικών ΑΕΙ, και δη του τόσο σοβαρού τομέα της ιατρικής που αν μη τι άλλο έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές…………

Συχνά πυκνά προκαλείται σάλος από καταγγελίες ή ισχυρισμούς για λαδώματα και για πτυχία - μαϊμού σε πανεπιστήμια της ανατολικής Ευρώπης πριν την κατάρρευση των κομουνιστικών καθεστώτων. Κατεργαραίοι όμως υπάρχουν παντού. Και δεν χρειάζονται... αρνιά και ρίφια για να δωροδοκήσουν και να πετύχουν το ποθούμενο. Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του "Έθνους", "εκατό γιατροί, πολλοί από τους οποίους χειρουργούν σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, βγήκαν από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης με πλαστά πτυχία"!
Η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες της για τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από επιτροπή που διόρισε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η εφημερίδα γράφει μάλιστα ότι ο αριθμός των πλαστών πτυχίων σε ψευδογιατρούς είναι πολύ μεγαλύτερος. Στο κύκλωμα συμμετείχαν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στελέχη της γραμματείας του Πανεπιστημίου, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και βέβαια κάποιοι μεγαλόσχημοι της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι προσέφεραν το παραδάκι για να γίνουν οι λαδιές. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως μέσα στη δεκαετία του 1990 μπορούσε κάποιος να αγοράσει πτυχίο ιατρικής με 235.000-265.000 ευρώ! Κάντε τη διαίρεση όσοι θέλετε και βρείτε πόσα... αρνιά θα χρειαζόταν κάποιος για να πάρει το πτυχίο του από την εν λόγω σχολή. Ένα αρνί πόσο να κάνει, 80-100 λίρες, πάνω κάτω;

ΧΡΥΜΑ
Κωδικός άρθρου: 686671
ΠΟΛΙΤΗΣ - 15/01/2007, Σελίδα: 12[/I][/I]

Eλα ρε συ, γινονται τετοια πραγματα σε κρατικα πανεπιστημια? Εγω νομιζα οτι μονο στα ιδιωτικα αγοραζονται πτυχεια, και μερικες φορες και στα κρατικα του εξωτερικου (ιδιαιτερα της Αγγλιας, που ως γνωστον προσφερουν και χειροτερες σπουδες απο τα δικα μας λαμπρα ιδρυματα), και για αυτο οι φοιτητες των δημοσιων πολεμουν την ιδρυση ιδιωτικων...

Καλά μην πάμε μακρυά. Θυμάται κανείς πως γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος εκλεκτός μεγαλοεκδοτικού οίκου -κι όχι μόνον- έγινε διοικητής του Αγίου όρους παίρνοντας πτυχίο από ελληνικό κρατικό πανεπιστήμιο της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα; Δεν μπορείτε να πείτε πάντως ξέρω να "φωτογραφίζω" καλά έ;

Ρε παιδια, μην γενικευουμε και τα τσουβαλιαζουμε όλα!

Το ότι δόθηκαν ετσι μερικα πτυχια απαξιωνει τα ελληνικα πανεπιστημια και κανει καλα τα Αγγλικα?

Παντου μπορει να συμβαινουν τετοια φαινομενα (και στην Ελλαδα συχνοτερα...δυστυχως).

Απάντηση: Re: ...βγήκαν από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης με πλαστά πτυχία....

Καλά μην πάμε μακρυά. Θυμάται κανείς πως γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος εκλεκτός μεγαλοεκδοτικού οίκου -κι όχι μόνον- έγινε διοικητής του Αγίου όρους παίρνοντας πτυχίο από ελληνικό κρατικό πανεπιστήμιο της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα; Δεν μπορείτε να πείτε πάντως ξέρω να "φωτογραφίζω" καλά έ;

αυτον τον απο Ψ εννοεις?

Ζητώ συγγνώμη για το τυπογραφικό λάθος που έκανα παραπάνω, η εφημερίδα είναι ‘Το Έθνος’ και όχι ‘Το Βήμα’ όπως έγραψα. :smash:

Άγγελε δεν νομίζω αυτό το θέμα έχει σκοπό να βάλει σε ένα τσουβάλι τα ελληνικά ‘η τα ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα απαξιώνοντας τα μεν ή τα δε , απλά τέτοιες δημοσιεύσεις σε συνδυασμό με προσωπικές εμπειρίες γνωστών και φίλων αποδεικνύουν παντού γίνονται τα ίδια.

Τι χαζοί! Δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν να τα αγοράσουν από εγχώριο ΚΕΣ, θα τους είχε βγει πολύ φθηνότερα.

Καλλιτεχνικά! :grinning-smiley-043

Πάρα πολύ καλά θα έλεγα -bye-
Ολα αυτά γίνονταν και θα γίνονται διότι υπάρχουν πάντα ορισμένα παράθυρα και καταφέρουν ορισμένοι να "θησαυρίζουν", τώρα για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τι να πώ ότι βρίσκομαστε έρμαια στα χέρια αλμπάνηδων.
Μη χειρότερα...:afro: