Βιβλιάριο Τραπέζης ...

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,384
Παίδες, κάπου έχω φουντάρει το βιβλιάριο μου (της Εθνικής) και τυχαίνει να χρειάζομαι αύριο ένα για κάποια συναλλαγή μου ...

Γνωρίζετε εάν μπορώ να πάω σε οιοδήποτε κατάστημα (εννοείται με τα στοιχεία /κάρτες μου, κλπ. ) ή οπωσδήποτε πρέπει να απευθυνθώ σε αυτό που έκανε την αρχική έκδοση ;;; (οπότε δυστυχώς την πηδήξαμε :frown: ) ...

Παίδες, κάπου έχω φουντάρει το βιβλιάριο μου (της Εθνικής) και τυχαίνει να χρειάζομαι αύριο ένα για κάποια συναλλαγή μου ...

Γνωρίζετε εάν μπορώ να πάω σε οιοδήποτε κατάστημα (εννοείται με τα στοιχεία /κάρτες μου, κλπ. ) ή οπωσδήποτε πρέπει να απευθυνθώ σε αυτό που έκανε την αρχική έκδοση ;;; (οπότε δυστυχώς την πηδήξαμε :frown: ) ...

Από ότι ξέρω σε alpha και Πειραιώς , κάνεις συναλλαγές και χωρίς το βιβλιάριο μόνο με την ταυτότητα .

Όχι, δεν χρειάζομαι τραπεζική συνδιαλλαγή, αλλά να παρουσιάσω το βιβλιάριο σε άσχετη υπηρεσία ... χρειάζομαι οπωσδήποτε να εκδώσω ένα καινούριο ... και γιαυτό ερωτώ εάν μπορώ να το κάνω σε όποιο νάναι κατάστημα ή μόνο σε αυτό που το εξέδωσε κατά πρώτον ...

Πηγαίνεις σε ένα κατάστημα της Εθνικής με την ταυτότητα σου και δηλώνεις απώλεια βιβλιαρίου, οπότε, είτε σου εκδίδουν άμεσα καινούργιο, είτε κάνεις την συναλλαγή απλά και μόνο με την ταυτότητα. Όχι σε ταμείο, στην υποδοχή.

Λογικά σε οποιοδήποτε υποκατάστημα θα μπορεί να γίνεται νέα έκδοση βιβλιαρίου. Αν στη χείριστη των περιπτώσεων δεν γίνεται, τότε άνοιξε έναν νέο λογαριασμό μεταφέροντας τις καταθέσεις του παλιού, βγάλε βιβλιάριο για αυτόν και "κλείσε" τον παλιό.

Γράφαμε μαζί. Σου εκδίδουν καινούργιο βιβλιάριο άμεσα. Όταν κάποτε βρεις το παλιό, το σκίζεις.

Υπάλληλος Εθνικής εδώ.
Με μια υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώσεις στην τράπεζα θα στο επανεκδόσουν.
Άν όμως τα καταχωρημένα στην τράπεζα στοιχεία σου είναι ελλειπή,το θέμα αλλάζει.
Θα σου πω τι χρειάζεται στην περίπτωση που πέσεις σε απαιτητικό υπάλληλο και τηρήσει το γράμμα του νόμου.

Όλα τα παρακάτω εφόσον δεν τα έχει ήδη στη διάθεση της η τράπεζα:

Οποιοδήποτε εκκαθαριστικό.
Ταυτότητα.
Απόδειξη κατοικίας (ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.τ.λ.)
Σε περίπτωση που φιλοξενείσαι,απόδειξη κατοικίας του οικοδεσπότη και υπεύθυνη δήλωση του.
Άν είσαι μισθοδοτούμενος, απόδειξη μισθοδοσίας.(Όχι απαραίτητο αλλά θα πάρεις καλύτερο επιτόκιο.)

Αυτά είναι τα προβλεπόμενα.
Εγώ προσωπικά ζητάω μόνο εκκαθαριστικό και ταυτότητα.

Βρε συ Μανο ΤΙ καλυτερο επιτοκιο παιρνουν οι μισθωτοι/συνταξιουχοι στην ΕΤΕ εναντι των αλλων τραπεζων;

Συγγνωμην για το off topic αλλα ευκαιριας δοθεισης...

Αν είσαι μισθοδοτούμενος παίρνεις κάτι ψιλά στο επιτόκιο ταμιευτηρίου που έτσι κι αλλιώς στις μέρες που ζούμε δεν είναι άξιο αναφοράς.
Επίσης παίρνεις δάνειο με ευνοϊκότερους όρους ή πιστωτική χωρίς συνδρομή. Ψιλά γράμματα δηλαδή αλλά στο χωριό μου λέμε "το περίσσο φως δε βλάπτει"!!!

Ψιλα γραμματα αλλα 29 συνδρομη μου ηρθε απο Τρ. Πειραιως! Και τηχρησιμοποιω μονο για ιντερνετοδουλειες. Δεν εχω δηλωθει ομως ως μισθωτος!

Eυκαιρίας δοθείσης κι εγώ...
Το επιτόκιο για επισκευαστικό δάνειο πόσο είναι,πόσος ο χρόνος αποπληρωμής,και εαν μπαίνει υποθήκη το υπο επισκευή ακίνητο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Re: Απάντηση: Βιβλιάριο Τραπέζης ...

Ψιλα γραμματα αλλα 29 συνδρομη μου ηρθε απο Τρ. Πειραιως! Και τηχρησιμοποιω μονο για ιντερνετοδουλειες. Δεν εχω δηλωθει ομως ως μισθωτος!

Δεν γνωρίζω την πολιτική των άλλων τραπεζών, σίγουρα όμως όλες προσέχουν παραπάνω αυτούς που καθε μήνα φέρνουν ζεστό χρήμα.

Το επιτόκιο για επισκευαστικό δάνειο πόσο είναι,πόσος ο χρόνος αποπληρωμής,και εαν μπαίνει υποθήκη το υπο επισκευή ακίνητο.

Φίλε μου το πόστο μου είναι ότι πιο μακρινό απο δάνεια(ταμίας). Επιφυλάσσομαι όμως να σου δώσω μια έγκυρη απάντηση αύριο.

Απάντηση: Re: Βιβλιάριο Τραπέζης ...

Όχι, δεν χρειάζομαι τραπεζική συνδιαλλαγή, αλλά να παρουσιάσω το βιβλιάριο σε άσχετη υπηρεσία ... χρειάζομαι οπωσδήποτε να εκδώσω ένα καινούριο ... και γιαυτό ερωτώ εάν μπορώ να το κάνω σε όποιο νάναι κατάστημα ή μόνο σε αυτό που το εξέδωσε κατά πρώτον ...

Αρκετά παλιότερα, στην Εμπορική, έπρεπε να αντικατασταθεί με νέο μόνο στο κατάστημα που αρχικά εκδόθηκε.
Όπως και με τις πιστωτικές που τις παραλαμβάναμε με το ταχυδρομείο και το pin από το κατάστημα που πρωτοσυναλλαχθήκαμε.
Γιά τις συνήθεις τριψήφιες μικροσυναλλαγές σπάνια κουβαλάω το βιβλιάριο σε Αγροτική, Πειραιώς, Εμπορική, Eurobank, χωρίς πρόβλημα -bye-

Το επιτοκιο επισκευαστικου κατοικιας κυμαινεται γυρω στο 5,00% αναλογα με το ποσο του δανειου το οποιο δεν μπορει να ξεπερνα τις 100.000, ο χρονος αποπληρωμης μπορει να ειναι απο 10 εως και 40 ετη αρκει ο νεοτερος εμπλεκομενος να μην ξεπερνα τα 75 στο τελος των 40 ετων και μπαινει συνηθως το ιδιο το επισκευαζομενο σε προσημειωση εκτος απο σπανιες εξαιρεσεις.