Βιδωτοί φακοί σε D40;

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,903
Rotterdam
Καλησπέρα. Έχω τη D40 και αυτές τις SLR

DSC_3031.jpg

Οι φακοί της Vivitar αριστερά είναι ένας 50άρης 1.9 και ένας 200άρης 3.5. Παίζει να τους βάλω με ανταπτοράκι στη D40; Ο φακός της Canon είναι 50άρης 1.8.. Με αυτόν γίνεται τίποτα;

Ευχαριστώ :)

αυτοί με μοντούρα Μ42 μπορούν να μπουν, αλλά δεν εστιάζουν στο άπειρο. Για να εστιάσεις στο άπειρο πρέεπι να έχεις αντάπτορα με οπτικό στοιχείο, το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα και αυξάνει την εστιακή απόσταση Χ1,3 . οι FD όχι.

Καλησπέρα. Έχω τη D40 και αυτές τις SLR

DSC_3031.jpg

Οι φακοί της Vivitar αριστερά είναι ένας 50άρης 1.9 και ένας 200άρης 3.5. Παίζει να τους βάλω με ανταπτοράκι στη D40; Ο φακός της Canon είναι 50άρης 1.8.. Με αυτόν γίνεται τίποτα;

Ευχαριστώ :)

Οι αντάπτορες που λες με το οπτικό στοιχείο πόσο μειώνουν την ποιότητα; Φαίνεται ή είναι αμελητέα η διαφορά;

Και αυτό που λες ότι το κάνει x1.3, γίνεται δηλαδή 1.5x1.3=1.95; Ο 200άρης γίνεται 390mm f3.5 ή κόβει και stop;

Οι αντάπτορες που λες με το οπτικό στοιχείο πόσο μειώνουν την ποιότητα; Φαίνεται ή είναι αμελητέα η διαφορά;

Και αυτό που λες ότι το κάνει x1.3, γίνεται δηλαδή 1.5x1.3=1.95; Ο 200άρης γίνεται 390mm f3.5 ή κόβει και stop;
κόβει. Το πόσο κόβει εξαρτάται από την ποιότητα του οπτικού στοιχείου.

Το πολύ πολύ να πάρω 2 αντάπτορες, φτηνοί είναι..

Πχ http://cgi.ebay.com/M42-Lens-Nikon-...43820?pt=Lens_Accessories&hash=item3360493a0c

και

http://cgi.ebay.com/M42-Lens-NIKON-...74370?pt=Lens_Accessories&hash=item3a5ca44be2

Τα άλλα που αναφέρω παραπάνω για τα mm ισχύουν;

περίμενε μη βιάζεσαι. Το Μ42 είπα επειδή εσύ μίλησες για βιδωτούς. Μπορεί να είναι και T-mount. Ίσως ο Βασίλης ξέρει καλύτερα.

Ο φακός της Petri είναι ένας Tamron 35-70 f3.5-4.5. Απ' ό,τι έχω καταλάβει δεν έχει μοντούρα, αλλά μια υποδοχή Adaptall που βιδώνει σε αυτόν για Pentax K.M., με την οποία κουμπώνει στην Petri. Νομίζω πως και αυτόν με το κατάλληλο Adaptall μπορώ να βάλω στη D40.

Δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβω από τους φακούς για ποια μοντούρα είναι; Δε διακρίνω τίποτα πάνω τους, εκτός από ένα U δίπλα απ' το Made in Japan.

Last edited:
Έχει δαχτυλίδι, για το άλλο που λες δεν ξέρω.

Εντωμεταξύ είδα μερικές φωτό τραβηγμένες με τη Vivitar στο flickr και μου άρεσαν πάρα πολύ, νομίζω πως πρέπει να πάρω ένα filmάκι και να τη δοκιμάσω..

Έχει δαχτυλίδι, για το άλλο που λες δεν ξέρω.

Εντωμεταξύ είδα μερικές φωτό τραβηγμένες με τη Vivitar στο flickr και μου άρεσαν πάρα πολύ, νομίζω πως πρέπει να πάρω ένα filmάκι και να τη δοκιμάσω..

Αν δεν μπορεις να τον αξιοποιησεις, δηλωνω ενδιαφερον.-bye-

Καλαμάτα είμαι.. λίγο μακρυά :p. Λέω να πάρω και τους 2 αντάπτορες.

Αυτός δεν κάνει για τον Canon; FD το F λέει. Υποθέτω ότι θα είναι και καλύτερος από τον Vivitar;

http://cgi.ebay.com/CANON-FD-Lens-N...76708?pt=Lens_Accessories&hash=item4a9b01f544

@vasada προς το παρόν δε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω αλλά και πάλι δε μπορώ να τον δώσω, καθώς αυτός και το σώμα είναι της μητέρας μου. Δεν ξέρω αν θα ήθελες να στον δανείσω για λίγο καιρό βέβαια :)

ΟΚ κανενα προβλημα.
Μολις μου θυμισες οτι στο σπιτι των γονιων μου καθεται μια ΖΕΝΙΤΗ με το φακο της. Ολο ελεγα να ασχοληθω και ολο το αφηνα. Θα δω τι μοντουρα εχει ο φακος και αν προσαρμοζεται στη ΝΕΧ. Και μετα θα παρω και κανα φιλμ. 400αρι.

Τελικά παρήγγειλα και τους 2 αντάπτορες :)

Εσείς οι παλαιότεροι για προτείνετε και κανά φιλμάκι μήπως παραγγείλω ένα να δοκιμάσω :p

Ο απλός αντάπτορας έχει φτάσει εδώ και καμιά εβδομάδα. Δυστυχώς είναι αρκετά ενοχλητικό που δεν έχω άπειρο focus, "έχασα" αρκετές φωτογραφίες λόγω αυτού. Κατά τα άλλα πολύ μου αρέσει ο 50άρης. Αν μπορέσω, σκέφτομαι να μου κάνω δώρο τον 50mm AF-S f1.4

Να μερικές σημερινές με τον Vivitar, όπως βγήκαν.

DSC_0067.jpg

DSC_0123-1.jpg

DSC_0126-1.jpg

Ο αντάπτορας με το οπτικό στοιχείο αγνοείται :s