Βιέννη : Ένα διαφορετικό οδοιπορικό

Άργησα να μπω και προλάβατε και το κάνατε κ@λο. :HTEHETH63: Φυσικά θέλω και το τελευταίο bit από τα GB με τα μνήματα. ;)

Κρίμα στο Βολφ, κρίμα μεγαλύτερο στους ζωντανούς, ειδικά στους συντοπίτες του. Ευτυχώς που υπάρχουν οι δίσκοι, τα καλύτερα μνήματα. Ακόμα και όταν οι πέτρες χορταριάσουν, αυτοί μένουν.

Ο προσωπικός αγαπημένος μου (μετά το Mozart και τους υπόλοιπους της κλασικής περιόδου), ο Bruckner δεν είναι εκεί μαζί με τους άλλους; Είναι στο Linz;

Παρεξηγημένος, ανασφαλής, κατατρεγμένος, μόνιμη πηγή καλαμπουριού από τους 'έξυπνους' συμπολίτες του βρήκε την ηρεμία και την αναγνώριση μόνο με το θάνατο. Η ιστορία του, μαζί με αυτή του έταιρου βασανισμένου της Βιέννης, του Wolf, πάντα με συγκινεί όταν τη σκέφτομαι, ακόμα και τώρα που γράφω το κείμενο.

O τάφος του μέγιστου συμφωνιστή (αυτός είναι ο Bruckner φυσικά) είναι στα θεμέλια του εκκλησιαστικού οργάνου του καθεδρικού ναού St Florian (από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης) στο Linz. Πολλά χρόνια εκεί υπηρέτησε σαν οργανίστας και ήταν η επιθυμία του να ταφεί εκεί.

4480_111956577914.jpg

bruckneranton.jpg

Στον καθεδρικό ναό αυτό ερμήνευσε και ο Karajan την 8η συμφωνία του με την Φιλαρμονικής της Βιέννης που υπάρχει βιντεοσκοπημένο και πρόσφατα κυκλοφόρησε σε DVD.

Μνημείο και άγαλμα στην Βιέννη υπάρχει, είμαι σίγουρος το είχα δει όταν πήγα εκεί.

Ανεβάζω για ενημερωτικούς / συγκριτικούς λόγους μία φωτο της δεκαετίας του '30 από το Γκρίντζιχ ...

attachment.php

Attachments

• gravesite.jpg
    gravesite.jpg
    62.5 KB · Views: 38
Last edited by a moderator: