Big (xz2) in Japan!

Άνοιξέ τις σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος και θα την καταλάβεις αμέσως τη χρησιμότητα.

Από εκεί και πέρα, την φωτογραφία την κάνουν πρώτα ο φωτογράφος και οι συνθήκες. Κατ' αρχάς, για να βγάλω εγώ, για παράδειγμα, τέτοιες φωτογραφίες, θα πρέπει πρώτα ...να πάω στο Τόκυο :flipout:

Γιατί να τις ανοίξω? αυτό που βλέπω μου αρέσει. Μπορεί να μη κάνει η ανάλυση για γιγαντοαφίσσα αλλά για tablet-κινητό-24 οθόνη είναι more than enough.

Ερασιτέχναι είμαστε αδερφέ sendιε.

Σαν το highend ένα πράμα. Για να ακούσεις ένα καμπανάκι παραπάνω στην ορχήστρα πάνω δεξιά πρέπει να στάξεις Χ2 ότι έδωσες.

Σαν το highend ένα πράμα. Για να ακούσεις ένα καμπανάκι παραπάνω στην ορχήστρα πάνω δεξιά πρέπει να στάξεις Χ2 ότι έδωσες.

Ναι αλλά μετά θα κλαίγομαι ότι δεν έχει μπάσα :flipout:

Το πρόβλημα με το hiend είναι ότι με αυτά που διαβάζουμε, ψάχνουμε και πασχίζουμε να ακούσουμε καμπανάκια ....ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν! -bye-

και στις φωτογραφίες ψάχνουμε αν ο φακός δεν είναι πολύ οξύς στα άκρα που σπανίως τα κοιτάμε....

γενικά στη τεχνολογία πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στο μέσο και την απόδοσή του και ξεχνάμε το περιεχόμενο

εξαιρετικές οι φωτογραφίες φίλε atari από ένα μέρος που για πολλούς αποτελεί προορισμός-όνειρο ζωής

φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες είναι βραδυνές - τα city lights είναι παντού όμορφα, πόσο μάλλον σε μια τέτοια πόλη

αν μπορείς να μας γράψεις & περισσότερα για το μέρος, μαζί με τις φώτο......

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια έχω αρκετές ομορφιες να σας δείξω.

Είμαι τρελαμένος με την Ιαπωνική κουλτούρα και πολλοι Ιάπωνες με την Ελληνική, έχω φίλο παντρεμένο εκεί και μαθαίνω πολλά, οι φωτογραφίες σου μερικές μαγικές, βλέπω ότι το νήμα σου θα είναι ενδιαφέρον και πολύ μακρύ.

Αυτό ισχυει. Οπου θες προσθετεις οτιδήποτε ωστε να μαθω/μαθουμε ολοι επιπλεον πραγματα. Ακολουθεί μια φωτογραφία σχετικά με αυτό, είναι ο Φουκόσι, μας υποδεχτηκε στο ξενοδοχείο στο Κύοτο (φωτογραφίες απο κει αργότερα) με το βιβλιαράκι που μάθαινε ελληνικά, διψασμένος να μιλήσει ελληνικά. Μας περιμενε πως και πως μιας και ειχε δει στην κρατηση την καταγωγη μας και ηταν η πρωτη φορα που θα εβλεπε Ελληνες! *trivia: ποσο χρονων τον κανετε;

fukosi
by Pas Mal, on Flickr

Πολύ καλή αρχή με ωραίες φωτογραφίες και κείμενο.
Στην πορεία ετοιμάσου αν θες να δεχτείς και ερωτήσεις, εγώ ήδη έχω πολλές;

Οποτε θες εννοειται!

Σε βραδινες και χερατες προσωπικα θα ηθελα κατι παραπανω απο την xz2 και ηδη το ψαχνω (θα μου πειτε και σωστα, ασχολήσου και με το raw πρωτα). Ειδικα οταν εχουμε δει πραματα και θαματα εδω στο φορουμ απο διαφορους που μας κανουν καποιες φορες να ντρεπομαστε να ανεβασουμε δικες μας φωτογραφιες. Ομως το παρον topic εχει κυριως ρολο να σας μεταφερω εικονες απο Ιαπωνια, ανεξαρτητου ποιοτητας οποτε θα συνεχισω με μια συνοικια οπου η ελλειψη ευρυγωνιου φακου ηταν κατι παραπανω απο αισθητη και μπορω να πω οτι δε μπορεσα να καταγραψω σε καλο βαθμο αυτο που εβλεπα. Akihabara district διάσημη για τα μαγαζία με ηλεκτρονικά, anime και manga. Γεμάτη επίσης με ηλεκτρονικα παιχνιδια που ειναι μερος της καθημερινοτητας τους και θα δει κανεις παρα πολλα και ασφυχτικά γεμάτα με Ιαπωνες σε κάθε γωνία. Με αγορές δεν ασχολήθηκα μιας και οι τιμες ήταν καπου 20% πανω απο τις δικές μας αρα δεν άξιζε. Στα μεταχειρισμένα ήταν καλες οι τιμές αλλά ποιος έπαιρνε το ρισκο τοσα χλμ μακρια. Εντυπωση μου εκαναν τα κινητα με πορτακι, η μόδα των οποιων εχει επιστρέψει στην Ιαπωνία, αρα έβλεπες απειρους με smartphones με πορτάκι.

akihabara_district_1
by Pas Mal, on Flickr

akihabara_district_2
by Pas Mal, on Flickr

akihabara_district_3
by Pas Mal, on Flickr

akihabara_district_4
by Pas Mal, on Flickr

akihabara_district_5
by Pas Mal, on Flickr

akihabara_district_6
by Pas Mal, on Flickr

mobile
by Pas Mal, on Flickr

.. ποσο χρονων τον κανετε;

Εγώ τον κάνω γύρω στα 40+

Ως προς τις φωτογραφίες, με εντυπωσιάζεις και πολύ καλά κάνεις και δίνεις βραδυνές που είναι και χαρακτηριστικές της πόλης ..

Πολυ ωραιες οι φωτος.
Καπου εχω και εγω μερικες απο Ishinomaki & Fukushima (ειχα παει ενα χρονο μετα το τσουναμι...) αν τις βρω θα ανεβασω

28αρης ο Fukosi

ή 58αρης :D

45 ο Φουκόσι! Τον ρώτησα γιατι προσωπικα τον εκανα γυρω στα 25, αλλα ημουν σιγουρος οτι ειναι μεγαλυτερος! Βεβαια δε περιμενα με τίποτα 45! Ιαπωνες βλέπετε, προσδόκιμο ζωης 85 έτη, πάντα νέοι. Υγιεινή διατροφή, με σούσι και ψάρια τι να πάθουν;:flipout: Παρεμπιπτόντως χοντρό Ιάπωνα δεν έβλεπες. Ούτε καραφλο! :p Θα διαλέξω και μερικές φωτο απο street photography να σας δείξω, όπου έχω αρκετο υλικό.

Δημήτρη, χίλια μπράβο.
Μαγικό ταξίδι .... συνέχισε να μας ταξιδεύεις και μας στην ιαπωνική κουλτούρα.
Κώστα (partisan), φοβερό το σχόλιο σου.

Πριν συνεχίσω με το Τοκυο να ξαναπω πως ηταν ενα ταξιδι που με υπερκαλυψε φωτογραφικα και οχι μονο. Ασχοληθηκα με ολα τα ειδη φωτογραφιας που μου αρεσουν, ακολουθει μία μακρο μιας γιαπωνεζικης ( ; ) αράχνης. Ποιος ξερει ποιος την εφαγε μετά... :flipout:

Japanese_Spider
by Pas Mal, on Flickr

Απάντηση: Re: Big (xz2) in Japan!

Απο πιτσιρίκος μια με το "Σογκούν" μια με τα βιβλία που διάβαζα,μια με τα Walkman της Sony, η Ιαπωνία ήταν κάτι το διαφορετικό για μένα.
Έτυχε πριν απο δυο χρόνια να τους ζήσω και μέσα απο τη δουλειά μου, Ιαπωνικό πολεμικό πλοίο στον Ινδικό ωκεανό.
Η πολεμική σημαία του αυτοκράτορα να κυματίζει στην πρύμνη τους, όταν ανεβενες στο πλοίο είχαν μια σκάφη βάθους ενός πόντου. Για να καθαρίσεις τα παπούτσια σου και να μη σκονιζεται το πλοίο.
Πεντακαθαροι παντού, καλοσυνατοι να σε βοηθήσουν άπαντες.
Το πλοιο τους ήταν 30 ετών και νομιζες ότι ήταν μόλις 2-3 ετων.
Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα επισκεφθω τη χώρα τους.

Ευχαριστω παιδες!

Θ.Νικος θα αναλυσω και αυτα που γραφεις με καποιες φωτογραφιες στην συνεχεια! Ολα στην συνεχεια, ρυθμοι χελωνας ειπαμε... :p

Μου την βρηκαν στο flickr την αραχνη, Γιαπωνεζα ειναι τελικα! :)

"Nephila clavata, also known as the Jorō Spider (ジョロウグモ(女郎蜘蛛、上臈蜘蛛) Jorō-gumo?), is a member of the golden orb-web spider group. The spider can be found throughout Japan except Hokkaidō, in Korea, Taiwan and China. Due to the large size as well as the bright, unique colors of the species of the female Nephila, the spider is well-favored in Japan."

Oμορφες φωτο! μπραβο!
Δωσε μας υλικο!

Κανα ωραιο κηπο με εκεινα τα ωραια δεντρα κ τις ομορφες σκεπες, που βλεπουμε στις ταινιες?
Τιποτα νουφαρα?
Τιποτα καμια Γιαπωνεζα?χαχα

Απ’όλα έχω να σας δείξω, κατά το Πάσχα θαχω τελειώσει με τους ρυθμους μου και τις καθημερινες υποχρεωσεις, χαχα!

Είμαστε ακόμη Τόκυο, τεχνολογία, αρχιτεκτονική, κόσμος, κουλτούρα, τρόπος ζωής.

Πάμε στην Shibuya την πολυσύχναστη διαγώνια διασταύρωση που συχνα προβαλλεται και σε ταινίες γυρισμένες στο Τόκυο. 1 με 2 εκατομμύρια άνθρωποι την διασχίζουν κάθε μέρα. Είναι πάνω από έναν από τους κεντρικότερους σταθμούς μετρό, και τριγύρω έχει άπειρα φαγάδικα και πολυκαταστήματα. Εμείς πήγαμε σχετικά αργά το βράδυ όταν η κίνηση είχε μειωθεί αλλά θα προσπαθήσω με ένα videaki που τράβηξα και κάποιες φωτογραφίες να σας μεταφέρω εκεί.

https://www.youtube.com/watch?v=fbinfVX2nA8&feature=youtu.be

shibuya_1
by Pas Mal, on Flickr

shibuya_2
by Pas Mal, on Flickr

shibuya_3
by Pas Mal, on Flickr

shibuya_4
by Pas Mal, on Flickr

shibuya_5
by Pas Mal, on Flickr

Πάμε και σε έναν πανέμορφο κήπο τον Rikugien garden, εμπνευσμένο από τα ποιήματα που θεωρείται ίσως ο καλύτερος στο Τόκυο. Βάζω κάποιες από τις πολλές φωτογραφίες που έβγαλα εκεί, προσπαθώντας να σας μεταφέρω, αν και στις φωτογραφίες «χάνει». Ήμασταν τυχεροί μιας και πετύχαμε τυχαία το 2βδόμαδο του έτους που τον φωτίζουν και βράδυ, λόγω εποχής (διασημα τα maple trees, σα κοκκινα πλατάνια). Ήταν από τα ομορφότερα σημεία που είχα δει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη ζωή μου, δεν είχα πάει βέβαια ακόμη στο Κυότο...
(τα δεντρακια τα βλέπετε που ειναι σα χριστουγεννιατικα δεντρα; Καμια σχεση για προστασια απο το χιόνι είναι και για βοηθεια καθως μεγαλώνουν)

rikugien1
by Pas Mal, on Flickr

rikugien2
by Pas Mal, on Flickr

rikugien3
by Pas Mal, on Flickr

rikugien4
by Pas Mal, on Flickr

rikugien5
by Pas Mal, on Flickr

rikugien6
by Pas Mal, on Flickr