Big (xz2) in Japan!

Πολυ ωραια! Κ εγω ειχα βγαλε με το κινητο παρομοια αλλα φαινοταν σαν κουνουπι το αεροπλανο! Πολυ καλυτερη η δικη σου!

Είχα γράψει παλαιότερα ότι θα πω δυο λόγια για το νήμα.
Πρώτα από όλα αξίζουν 3 μεγάλα μπράβο στο Δημήτρη.
1 για την κίνηση του να μοιραστεί φωτογραφικά μαζί μας το ταξίδι του
2 για το πλήθος των φωτογραφιών που έχει ποστάρει μέχρι τώρα
και 3 και μεγαλύτερο για τις φωτογραφίες σαν φωτογραφίες.
Τα κάδρα είναι πολύ καλά, η επιλογή των θεμάτων πολύ πλούσια και οι λήψεις συχνά πολύ πρωτότυπες.
Αυτά φανερώνουν ότι σιγά σιγά αρχίζει να κατέχει τη φωτογραφία αλλά και τη μηχανή του.
Ομολογώ ότι δε με συγκινεί ο ασιατικός πολιτισμός ιδιαίτερα αλλά μέσα από τις φωτογραφίες του βρήκα πολλά ενδιαφέροντα.
Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι οι φωτογραφίες είναι παραπάνω από αποδεκτές για internet,photobooks και εκτυπώσεις.
Άνετα δείχνονται μελλοντικά σε παιδιά αλλά και σε εγγόνια και θα ενθουσίαζαν φίλους.
Για απαιτητικούς υπάρχει ίσως η αδυναμία του αισθητήρα.
Έχοντας μηχανές με 1'' αισθητήρα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι εκεί είναι το όριο και δύσκολα πια μπορεί κάποιος να πάει παρακάτω.
Εδώ ο Δημήτρης την τερμάτισε την Χ-Ζ2 με τα άριστα αποτελέσματα που είδαμε.
Έξυπνα έκρυψε τις αδυναμίες της και κάλυψε επαρκέστατα το ταξίδι του.
Εισέβαλε φωτογραφικά μέσα στην Ιαπωνική καθημερινότητα παρασύροντας και εμάς σε αυτήν.
Με άλλη μηχανή θα έβγαζε καλύτερες φωτογραφίες?Πιθανόν όχι.
Γιατί η μηχανή δεν κάνει το φωτογράφο απλά τον συμπληρώνει.
Είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης ξέρει πια τι θέλει από την επόμενη μηχανή του.
Εύχομαι γρήγορα να την αποκτήσει και να μας χαρίζει ακόμη καλύτερες φωτογραφίες.
Συγχαρητήρια και πάλι για το υπέροχο νήμα με τις ωραιότατες φωτογραφίες.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τα σχόλια. Όπως έχω αναφέρει το ταξίδι αυτό το θεωρώ 100% επιτυχημένο τόσο ταξιδιωτικά όσο και φωτογραφικά, τουλάχιστον από πλευράς προσωπικής ικανοποίησης. Ούτε εμένα με συγκινούσε τόσο αυτός ο πολιτισμός και έχοντας πάει και από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, λέω ας πάω να δω κάτι διαφορετικό χωρίς να περιμένω να εντυπωσιαστώ τόσο. Και δε το μετάνιωσα όπως έχετε καταλάβει!

Σχετικά με την xz2, πριν το ταξίδι είχα την επιλογή να δανειστώ την d5200 του κολλητού μου με τους φακούς του. Την απέρριψα όμως αμέσως κυρίως λόγου όγκου αλλά και ακριβώς επειδη γνώριζα τα χούγια της xz2 και πως να την χειριστώ, ενώ την d5200 όχι. Θα εβγαζα καλυτερες φωτογραφίες με την d5200; Ισως, αλλά μόνο ποιοτικά, όμως οι προηγούμενοι λόγοι υπερίσχυσαν στο να παρω μονο την oly μαζι μου.

Εκεί που εχω καταληξει ειναι πως σαν μηχανη δε θελω με τίποτα κατι μεγαλυτερο. Η xz2 ήταν συνεχεια στον λαιμο μου (κινεζος ενα πραμα :p ) χωρίς να με ενοχλήσει στιγμή. Επίσης ειμαι τυπος jpeg, τέλος. Εκει κατέληξα μετα και απο αυτο το ταξιδι, βγάζοντας χιλιαδες φωτογραφιες που δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομμύριο να κάτσω να επεξεργαστω τα raw. Αν βγαλω 2-3 φωτογραφίες ένα απόγευμα, οκ εκεί ισως αξίζει να κάτσω να δω το raw. Αλλα για να μη το έχω κάνει ποτέ, μάλλον κάτι λέει αυτό για μένα. Γνωριζω συνειδητά οτι η ποιότητα μπορει να ειναι ελαφρώς χαμηλοτερη (αναφέρομαι στην xz2 σε αλλες μαρκες ειναι μερα-νυχτα) αλλα η καινουρια μηχανη θα αγοραστει οταν βρω καποια αξιολογη μικρή με αισθητά καλύτερο jpeg. Τις επομενες βδομάδες θα γίνει η συγκριση με rx100iii-iv και βλέπουμε...

Μια νυχτερινή ακόμη για μεσημεριανή χαλάρωση.

kyoto_temple_
by Pas Mal, on Flickr

Πολυ καλη κ αυτη Δημητρη με ωραια προοπτικη! Αν βοηθαει, να σου πω οτι μπορεις να τραβας raw+jpeg ωστε να γινει το ξεσκαρταρισμα με το jpeg κ στην συνεχεια αυτες που θα εχεις διαλεξει, να κατσεις να ασχοληθεις μαζι τους. Τουλαχιστον εγω ετσι εκανα. Πλεον μονο raw :)

Πολυ καλη κ αυτη Δημητρη με ωραια προοπτικη! Αν βοηθαει, να σου πω οτι μπορεις να τραβας raw+jpeg ωστε να γινει το ξεσκαρταρισμα με το jpeg κ στην συνεχεια αυτες που θα εχεις διαλεξει, να κατσεις να ασχοληθεις μαζι τους. Τουλαχιστον εγω ετσι εκανα. Πλεον μονο raw :)

Σε ευχαριστω τεο!

Απο αυτο το ταξιδι εχω απο ολες και τα raw. Δεν εκατσα να ασχοληθω ουτε με ενα! Ισως ειμαι μικρος ακομη τι να πω....:flipout:

Σε ευχαριστω τεο!

Απο αυτο το ταξιδι εχω απο ολες και τα raw. Δεν εκατσα να ασχοληθω ουτε με ενα! Ισως ειμαι μικρος ακομη τι να πω....:flipout:

χεχε τι να σου πω; παντως η επεξεργασια εχει γινει για εμενα το ιδιο διασκεδαστικη κ με την ληψη. Ειναι μεχρι να δοκιμασεις κ να βαλεις διπλα διπλα το τελικο αποτελεσμα με αυτο της μηχανης :)

Και καλά έκανες που δεν πήρες την Nikon του φίλου σου μαζί.
Η ευκολία μιας compact μηχανής είναι και το μεγάλο ατού της κατηγορίας.
Συχνά φίλοι με dslr, οι οποίες αραχνιάζουν στα συρτάρια τους βλέποντας με με την rx100 μου λένε:
"Τέτοια μηχανή έπρεπε να πάρω, το μετάνιωσα που πήρα μεγάλη και με κουράζει να την κουβαλάω".
Θα δεις τις rx100iii/iv οι οποίες είναι πολύ αξιόλογες μηχανές και πολύ χρηστικές.

Δε τελειώνουν οι Γιαπωνέζικες Δημητρη, οπως ειπα ειναι παρα πολλες! Εκανα εναν κυκλο, και καποια στιγμη μπορει να τις ξαναπιασω. :)