Βιντεο γαμου σε blu ray

Μια φορα στη ζωη μου τραβηξα τις "εικονες που θα μεινουν μια ζωη" για εναν φιλο ......μεχρι που χωρισε.

Ε δεν ξανατραβηξα ποτε για κανεναν αλλον.

Re: Απάντηση: Βιντεο γαμου σε blu ray

Για να παρετε μια γευση, δειτε το showreel demo τους (τα πρωτα 40 δευτερα ειναι απο τον γαμο μου-οχι δεν φαινομαι πουθενα :D )

http://www.wedmoments.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=31

YΓ. Αν αυτο θεωρειται διαφημιση δεν με απασχολει, διοτι ειμαι της αποψης οτι τους καλους επαγγελματιες πρεπει να τους επιβραβευουμε..

Αμα σου πω οτι φαινομαι εγω ??? :flipout::flipout:

Οχι στον δικα σας, σε εναν αλλο κανα δυο γαμους αργοτερα στο τρειλερ :flipout::flipout:
(καταλαβες σε ποιανου)

-bye-

Απάντηση: Re: Βιντεο γαμου σε blu ray

Μια φορα στη ζωη μου τραβηξα τις "εικονες που θα μεινουν μια ζωη" για εναν φιλο ......μεχρι που χωρισε.

Ε δεν ξανατραβηξα ποτε για κανεναν αλλον.

Καλα που δεν σου ειπα δηλαδη! :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιντεο γαμου σε blu ray

Αμα σου πω οτι φαινομαι εγω ??? :flipout::flipout:

Οχι στον δικα σας, σε εναν αλλο κανα δυο γαμους αργοτερα στο τρειλερ :flipout::flipout:
(καταλαβες σε ποιανου)

-bye-

lol Z.b Rules! :flipout::a0210:

εγω τρώω μουρμούρα γιατι έχω αμοντάριστο το βίντεο του γάμου αλλά ακόμα δεν μου έχει έρθει καμμιά έμπνευση για την επεξεργασία, κάτι με κολλάει.....

Paidia, ego sas dino mono mia simvouli. Oti simfonies exete kanei, na ta grapsete se ena xarti me ton fotografo.
Ego pantreftika perisi. Eixame simfonisi gamo se HD, episis oti o fotofrafos tha mou edine kai ta arnitika.
Distixos, oxi mono mono den exo to gamo se HD, alla mou to ekane se sd kai se format 4:3 :-( an einai dinaton !!! oles h tileorasis tora vgenoun se wide kai ali einai akoma xronia piso.
Eutixos eimoun proetimasmenos kai eixa dikia mou kamera hd pou edosa se mia ksaderfoula na grafi kai exo esto kai ligo to gamo se HD.

prosoxi stis simfonies sas kai na ta exete gramena... gia na min arxisi na sou lei diafora o fotografos meta ton gamo sou, px, oti allo simfonisame kai oxi auto.. !!!!

A, kai h vlakia eitan oti eixe kamera HD.

Tespa. exe kai kamia kamera dikia sou gia na travai kai enas filos sou. kai zita apo ton fotografo na exis tis kasetes meta to gamo. meta tha mporis na mathis kai esi ligo mondaz kai na kaneis dika sou videakia.

auta...

Prin ksexaso... oute tis fotografies ithele na mou tis dosi kai as eixame simfonisi. Meta ithele lefta. Meta apo ligous mines pires tis fotografies kai den pire frago...... auto mas elipe...na tou edina kai alla lefta !!!!!!

sorry gia ta greeklish ...

Last edited:
Μην απευθύνεστε σε γραφεία η φωτογραφεία που πουλάνε πακέτα γάμου , οι περισσότεροι το 90 τα εκατό θα έλεγα απλά κάνουν το νταβατζή και τον ενδιάμεσο ανάμεσα στο φωτογράφο και τον κάμεραμαν , αποκομίζοντας 100 τα 100 της αρχικής αξίας του προϊόντος ,
δλδ ... έχουμε και λέμε

μέσες τιμές

αμοιβή κάμερας 150-200
αμοιβή φώτο 100-180
κόστος μοντάζ 50-60
εμφάνιση αναλώσιμα κλπ 200

πώληση πακέτου 1000 -1300 !!!

Εκανα παράπλευρα την δουλειά της κάμερας και του μοντάζ 2,3 χρόνια , αποτέλεσμα στο μοντάζ παραπλήσια ίσως καλύτερη ίσως χειρότερη σαν και αυτή του takisot την πληρωνόμουν 150 ευρά .. στο ζευγάρι κόστιζε 400 !!

Αυτό που πληρώνεις σε ένα φωτογράφο κι ένα κάμεραμαν δεν είναι η αποθανάτιση του μυστηρίου. Άλλωστε μηχανές έχουν πολλοί και γνωρίζουν τη βασική χρήση τους. Αυτό που ζητάς είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αποθανάτιση του μυστηρίου (γάμος, βάφτιση, κηδεία), αυτό που θα σου μένει και θα χαίρεσαι να το βλέπεις όσα χρόνια περάσουν.

Επομένως δεν νομίζω ότι η ξαδέλφη με την HD κάμερα τράβηξε καλύτερο υλικό από τον κάμεραμαν που βρισκόταν στο γάμο. Ούτε ότι το υλικό που βλέπετε τώρα σε 1920Χ1080 έχει καλύτερη λήψη και πλοκή από αυτό που παρέδωσε (άγνωστο γιατί) ο φωτογράφος σε SD και σε 4/3 κάδρο.

Ούτε και οι φωτογραφίες που θα πάρει κάποιος από το σόι που ταυτόχρονα παρακολουθεί το μυστήριο ενώ κουβαλά μια μηχανή των 12 μεγα με καλό φλας είναι καλύτερες από αυτές του φωτογράφου που ξέρει το μυστήριο, γνωρίζει τις γωνίες που θα τραβήξει, θα πάρει τις φλασιές κλπ. θα είναι καλύτερες στο μάτι σας.

Τώρα με βάση τα ισχύοντα από το σωματείο των φωτογράφων, ο φωτογράφος δεν παραδίδει στον πελάτη τα αρνητικά ή τα raw αρχεία (ποτέ δεν το έκανε), ούτε το βίντεο υλικό του μυστηρίου αμοντάριστο. Κι αυτό διότι θέλει να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και διότι αποτελεί πνευματική του ιδιοκτησία . Θυμίζω ότι με βάση το νόμο οι φωτογραφίες ανήκουν σε αυτόν που τραβά κι όχι σε αυτόν που έχει αγοράσει τη μηχανή λόγου χάρη.

Αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό γραπτώς και οριστεί επιπλέον αμοιβή γι αυτό, τότε ο φωτογράφος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει αυτό που υπέγραψε. Το μιλητό όμως δεν έχει καμιά αξία για τις συναλλαγές.

Τώρα για τις τιμές της κάλυψης μυστηρίου δεν έχω να πω πολλά. Θα κρατήσω μικρό καλάθι. Όμως αν μιλήσουμε συγκριτικά, τότε θα έδινα σαφώς περισσότερα χρήματα στην κάλυψη του μυστηρίου (που περιλαμβάνει τα πριν το γάμο σε δυο σπίτι, γαμπρός, νύφη, στο ναό και στη δεξίωση), παρά στην κομμώτρια και στη μακιγιέζ. Γιατί αν δεν το ξέρετε.... η κομμώτρια παίρνει 300 ευρώ το χτένισμα της νύφης και 50 ευρώ το κάθε επιπλέον κεφάλι, ενώ η μακιγιέζ παίρνει 200 ευρώ το βάψιμο της νύφης και 25 ευρώ το κάθε επιπλέον πρόσωπο.

Οι τιμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες προς τα κάτω, παρά μόνο προς τα πάνω. και τις ξέρω καλά, διότι έχω ξαδέλφη make up artist εδώ στη Θεσσαλονίκη που τώρα με την οικονομική κρίση έχει ρίξει τις τιμές της στα 400 ευρώ για βάψιμο της νύφης, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι πήρε και 2700 ευρώ για βάψιμο νύφης στον Άγιο Γεώργιο Μυκόνου. Από την άλλη δύσκολα βρίσκει κανείς στη Θεσσαλονίκη φωτογράφο που θα δώσει προσφορά πάνω από 1300 ευρώ πακέτο για το γάμο (για περίπου 6-8 ώρες για ένα άτομο, 1-2 ώρες δεύτερο φωτογράφο και ´2 ώρες κάμεραμαν σε ναό και δεξίωση). Φυσικά αν πάς στο Νικολέρη θα ακούσεις και τιμές πολύ μεγαλύτερες αλλά ... εκεί πηγαίνεις αλλού.

Να ζητάτε να δείτε τη δουλειά του φωτογράφου πρίν κλείσετε την συμφωνία για να ξέρετε τι θα πάρετε.
Τα αρνητικά ή τα ψηφιακά αρχεία καθώς και το αμοντάριστο υλικό βίντεο δεν παραδίδονται στον πελάτη καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του φωτογράφου (Ν.2121/93).
Εκτός βέβαια εάν υπάρξει συγκατάθεση και έγγραφη συμφωνία.

Εγώ πάντως παιδια έχω αντιθετη γνώμη καί δεν μπορώ να αντισταθώ θα το γράψω. Για μένα όλη αυτη η ιστορία είναι απαράδεκτη. Εκτός από τη θρησκευτική τελετή που καταστρέφεται και που μόνο μυστήριο δεν είναι (δεν φταίνε μόνο οι φωτογράφοι), τις περισσότερες φορες, μετατρέπονται σε τελετάρχες - σκηνοθέτες της εκδήλωσης. Σου λένε τι να κάνεις, που να στηθείς, που να κυτάξεις τι υφος να πάρεις κλπ. Με εκνευρίζουν αφόρητα τα τετριμένα πλάνα που παίρνουν, και στο κάτω κάτω την όποια ατμόσφαιρα της στιγμής αδυνατούν τελείως να την μεταδόσουν και αποδίδουν πάντα αυτη που θεωρούν ότι υπάρχει ή τουλάχιστον πιστεύουν ότι έπρεπε να υπάρχει.
Χίλιες φορές τα αυθόρμητα ανεπιτήδευτα πλάνα των ερασιτεχνών. Ακόμα καλύτερα μάλιστα αν πρόκειται για ανυπαντρους που δεν έχουν δει άλλες τέτοιες ταινείες για να τις αντιγράψουν.

Τα παραπάνω είναι γενικές σκέψεις. Καταλαβαίνω οτι οι επαγελματίες τα κάνουν αυτά για να ευχαριστήσουν τον πελάτη και οτι οι περισσότεροι μπορεί και να τα αποζητούν. Εγώ πάντως ανήκω στους άλλους.... :ernaehrung004:

Αυτό που πληρώνεις σε ένα φωτογράφο κι ένα κάμεραμαν δεν είναι η αποθανάτιση του μυστηρίου. Άλλωστε μηχανές έχουν πολλοί και γνωρίζουν τη βασική χρήση τους. Αυτό που ζητάς είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αποθανάτιση του μυστηρίου (γάμος, βάφτιση, κηδεία), αυτό που θα σου μένει και θα χαίρεσαι να το βλέπεις όσα χρόνια περάσουν.

Βλάση ποιον μισείς τόσο ? :firstprize:
:grinning-smiley-043:flipout::flipout:

( τα σαρδαμ του πληκτρολογίου είναι τα καλύτερα !! )

Distixos den tha simfoniso mazi sou, o kathe enas exi dikia tou apopsi gia ola.
Katarxin. den exi kaneis dikaioma na exi tin fatsa tin dikia mou kai tis ikogenias mou. ara auto pou lene h dithen fotografi einai arloumbes gia ta dikaiomata kai dikailogia gia na mas paroun ta sovraka. oxi file mou, ego plirono ton fotografo kai ton kameraman gia ipiresies. h plaka einai pos h perisoteri fotografi einai tis plakas. sorry an thigo kanenan edo mesa, alla kaka ta psemata. ligi einai h kali pou ksexorizoun. poliiiii ligiiii.......

epidi asxoloume me fotografia kai mondaz kapia pragmata ksero kai katalaveno poli kala.

px. h ksaderfoula mou pou les, eixe pari arketa kalitera plana apo ton dithen cameran sto gamo. episis enas kolitos mou pou asxolite erasitexnika me fotografies... opos eipe kai o filos prin, poles fores h afthormites kai oxi h stimenes fasis einai kaliteres se ena video h kai mia fotografia, kai meta me ligo fotoshop kaneis thavamata.

se kanena apo emas den mas aresi na mas koroidevoun kai na mas perasoun gia xazous, kai paidia...mas klevoun.... xreonoun pola leuta...kai idika gia tis fotografies.

kai ena teleftaio... sxedon oli poulane tis prototipes fotografies...kai oli dinoun tis kasetes tou gamou. auta perisi pou to eixa psaksi paraaaaaa poli. se athina kai kriti.

kalo psaksimo paidia kai panta na vlepete demo dvds... apo fotografies...pano kato ta idia tha vrite. me fotoshop tha kanete thavmata stis fotos sas moni sas.

auta kai sorry an sas kourasa me ta greeklish pali.

Απάντηση: Re: Βιντεο γαμου σε blu ray

Distixos den tha simfoniso mazi sou, o kathe enas exi dikia tou apopsi gia ola.
Άποψη ναί
Katarxin. den exi kaneis dikaioma na exi tin fatsa tin dikia mou kai tis ikogenias mou. ara auto pou lene h dithen fotografi einai arloumbes gia ta dikaiomata kai dikailogia gia na mas paroun ta sovraka. oxi file mou, ego plirono ton fotografo kai ton kameraman gia ipiresies.

Ο νόμος είναι νόμος άσχετα αν σε κάποιους δεν άρέσει

h plaka einai pos h perisoteri fotografi einai tis plakas. sorry an thigo kanenan edo mesa, alla kaka ta psemata. ligi einai h kali pou ksexorizoun. poliiiii ligiiii.......

Συμφωνώ

epidi asxoloume me fotografia kai mondaz kapia pragmata ksero kai katalaveno poli kala.

px. h ksaderfoula mou pou les, eixe pari arketa kalitera plana apo ton dithen cameran sto gamo. episis enas kolitos mou pou asxolite erasitexnika me fotografies... opos eipe kai o filos prin, poles fores h afthormites kai oxi h stimenes fasis einai kaliteres se ena video h kai mia fotografia, kai meta me ligo fotoshop kaneis thavamata.

Απόλυτη άποψη, πολύ απόλυτη, οι αυθόρμητες μπορούν να βγόυν και απο τον επαγγελματία άψογες.
Το photoshop δεν είναι πανάκεια όπως νομίζουν μερικοί

se kanena apo emas den mas aresi na mas koroidevoun kai na mas perasoun gia xazous, kai paidia...mas klevoun.... xreonoun pola leuta...kai idika gia tis fotografies.

kai ena teleftaio... sxedon oli poulane tis prototipes fotografies...kai oli dinoun tis kasetes tou gamou. auta perisi pou to eixa psaksi paraaaaaa poli. se athina kai kriti.

Κι αυτό απόλυτο. Τις DVCam και DVCPro τί να τις κάνουν? Εκτός και άν ο φωτογράφος/καμεραμαν είναι όντως β'διαλογή

kalo psaksimo paidia kai panta na vlepete demo dvds... apo fotografies...pano kato ta idia tha vrite. me fotoshop tha kanete thavmata stis fotos sas moni sas.

Πάλι τα ίδια

auta kai sorry an sas kourasa me ta greeklish pali.

Φίλε μου αντιλαμβάνομαι ότι έπεσες θύμα κάποιου τυχάρπαστου. Δεν είναι σπάνιο στις μέρες μας.
Όμως το να αφορίζεις μια ολόκληρη ομάδα επαγγελματιών, αναμεσά τους πολλών καταξιωμένων, είναι λάθος.
Είναι σαν να μου φταίνε πχ, όλοι οι οδοντίατροι επειδή ο δικός μου έκανε λάθος εξαγωγή.
Λίγο μέτρο στα γραφόμενα μας....

Παντρεύτηκα τέλη του 2005... είδα το βιντεο του γάμου 2 φορές μέσα στον 1ο μήνα του έγγαμου βίου και έκτοτε δεν το έχω ξαναδει.

Σόρρυ που σας τη χαλάω αλλά μάλλον άχρηστο είναι το βίντεο θεωρώ. Δεν θα έρθει ποτε εκείνο το Σαββατόβραδο που θα πεις "Ρε γυναίκα, αντί να δούμε καμμιά ταινιούλα, δε βάζουμε να απολαύσουμε το γάμο μας στην TV"? Αλλά κι αν έρθει ποτέ αυτή η μέρα, να είστε σίγουροι οτι δεν πρόκειται να απαντήσει εκείνη ποτέ "οχι δεν θέλω, γιατί δεν είναι χάϊ-ντεφ..."!!!

Θεωρώ λοιπόν οτι πρέπει να ασχοληθεί κανείς με τις φωτογραφίες περισσότερο (αν όχι αποκλειστικα!) και όχι με το βίντεο. Αυτές είναι που κοσμούν το σαλόνι μας, και που βλέπεις συχνά, ενώ το βίντεο θα το "καταχωνιάσουμε" κάπου και τέλος!

Παντρεύτηκα τέλη του 2005... είδα το βιντεο του γάμου 2 φορές μέσα στον 1ο μήνα του έγγαμου βίου και έκτοτε δεν το έχω ξαναδει.

Σόρρυ που σας τη χαλάω αλλά μάλλον άχρηστο είναι το βίντεο θεωρώ. Δεν θα έρθει ποτε εκείνο το Σαββατόβραδο που θα πεις "Ρε γυναίκα, αντί να δούμε καμμιά ταινιούλα, δε βάζουμε να απολαύσουμε το γάμο μας στην TV"? Αλλά κι αν έρθει ποτέ αυτή η μέρα, να είστε σίγουροι οτι δεν πρόκειται να απαντήσει εκείνη ποτέ "οχι δεν θέλω, γιατί δεν είναι χάϊ-ντεφ..."!!!

Θεωρώ λοιπόν οτι πρέπει να ασχοληθεί κανείς με τις φωτογραφίες περισσότερο (αν όχι αποκλειστικα!) και όχι με το βίντεο. Αυτές είναι που κοσμούν το σαλόνι μας, και που βλέπεις συχνά, ενώ το βίντεο θα το "καταχωνιάσουμε" κάπου και τέλος!

Κι εγώ δεν έχω βίντεο από το γάμο μου κι από τις βαφτίσεις των παιδιών μου και δεν μου έχει λείψει.

Paidia tha sas zitiso signomi. Isos to parakana ligaki me tous fotografous.

Epidi ego prosopika asxoloume pio poli me to video kai mondaz, proteriotita mou einai to video kai meta tis fotografies. Oxi pos autes den einai simantikes.. einai. kai para poli.

Eutixos to paidi pou eixe kanei to mondaz tou gamou mou ekana para poli kali doulia kai toulaxiston se auto to komati emina para poli euxaristimenos.

Prosopika exo di ton gamo mou para poles fores. Kai xtes to eixa di me tin gineka mou. Distixos to 4:3 sd pano se mia 46 full hd den fenete kai toso kalo. Makari na to eixe kanei se Hd to videaki. Tha to eixame xari akoma pio poli.

Kai epidi to thread einai gia blue ray gamou. To mono pou thelo na po sta ipolipa paidia einai pos aksizi na dosete kati parapano gia na einai se hd.
h consumer hd camera pou exo traviksi ton gamo mou dixni poli kalitera apo to sd pou travikse o cameraman. kai as eixe poli anoteri video camera apo mena.

auta kai kali sinexia se olous...kai pali signomi an enoxlisa kapion me to proigoumeno post.

Paidia tha sas zitiso signomi. Isos to parakana ligaki me tous fotografous.

Epidi ego prosopika asxoloume pio poli me to video kai mondaz, proteriotita mou einai to video kai meta tis fotografies. Oxi pos autes den einai simantikes.. einai. kai para poli.

Eutixos to paidi pou eixe kanei to mondaz tou gamou mou ekana para poli kali doulia kai toulaxiston se auto to komati emina para poli euxaristimenos.

Prosopika exo di ton gamo mou para poles fores. Kai xtes to eixa di me tin gineka mou. Distixos to 4:3 sd pano se mia 46 full hd den fenete kai toso kalo. Makari na to eixe kanei se Hd to videaki. Tha to eixame xari akoma pio poli.

Kai epidi to thread einai gia blue ray gamou. To mono pou thelo na po sta ipolipa paidia einai pos aksizi na dosete kati parapano gia na einai se hd.
h consumer hd camera pou exo traviksi ton gamo mou dixni poli kalitera apo to sd pou travikse o cameraman. kai as eixe poli anoteri video camera apo mena.

auta kai kali sinexia se olous...kai pali signomi an enoxlisa kapion me to proigoumeno post.

δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Την άποψή σου είπες και αυτή την άποψη συζητήσαμε. Ήρεμα και πολιτισμένα. Απλώς οφείλουμε να κάνουμε συζήτηση πάνω σε υπαρκτές βάσεις κι όχι ανάλογα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Το φόρουμ είναι κυρίως χώρος προσφοράς. Αν θέλεις να προσφέρεις πραγματικά σε αυτό, τότε μπορείς να γράψεις κάποια κείμενα για την τεχνική σου στο μοντάζ, ώστε να βοηθήσεις και άλλα μέλη να αποκτήσουν καλύθτερα στιγμιότυπα από το home video.

Καταρχάς συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σας φόρουμ, το παρακολουθώ αρκετό καιρό και μπορω να πω ότι συχνά βρίσκω βοήθεια σε δικά μου προβλήματα. Βασικά είμαι επαγγελματίας στον τομέα βίντεο και της φωτογραφίας γάμου εδώ και αρκετά χρόνια και προσπαθώ να διατηρήσω ένα επίπεδο στη δουλειά μου. Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι επαγγελματίες (και ναι είναι πολύ) που κάνουν την δουλειά τους με ευαισθησία και συνέπεια και αποδίδουν τέχνη. Το λέω αυτό διότι παραπάνω ειπώθηκαν κάποια πράγματα εντελώς απαξιωτικά με μαζικό ύφος. Δεν θα μέινω στο αν πρέπει να τραβάει κάποιος HD ή HDV και πόσα χρήματα αγόρασε ο καθένας την κάμερα του αλλά στο συνολικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Έιναι άδικο να λές ότι η ξαδερφούλα και το ξαδερφάκι (σε κάθε γάμο υπάρχουν πάντα αυτοί) τράβηξαν "τέχνη" και αυθόρμητα πλάνα χωρίς να έχουν ζήσει την άλλη πλευρά, την πλευρά του σωστού στησίματος, το απίστευτο άγχος να πάνε όλα καλά και το τρέξιμο απο νύφη, γαμπρό και ότι άλλο χαοτικό συμβαίνει στον ελληνικό γάμο. Είναι επίσης έυκολο και εγώ αν πάρω μια μηχανούλα καλεσμένος σε γάμο και αράξω χαλαρά με έναν 200άρι φακό να τραβήξω τέχνη και άφλασο παραδίδοντας την δική μου εκδοχή, την πιο αρτιστίκ! Αυτά όλα εύκολα είναι, ως παρατηρητής και καλεσμένος φίλος που θα χαρίσει στο ζευγάρι 2-3 ασπρόμαυρες διαφορετικές, για να σας δώ όμως αν πρέπει να κουβαλήσετε ένα μάτσο εξοπλισμό σε εκκλησία, να τρέξετε σε νύφη και γαμπρό, μετά τις νυφικές με αλλαγή φωτισμούς, καλλιτεχνικές, ξανά στην δεξίωση και όλα αυτά μέσα σε 10 ώρες non-stop τρεξίματος. Το ζευγάρι ΠΑΝΤΑ περιμένει να δεί στο άλμπουμ ισορροπία: Σωστές φωτογραφίες, στημένες φωτογραφίες και καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Και όμως είναι πάρα πολύ φωτογράφοι που παραδίδουν σωστή αρμονική δουλειά (πόσοι άραγε γνωρίζουν πραγματικά το φώς), φωτογραφίες εντός τελετής και καταπληκτικές καλλιτεχνικές μετά την τελετή...να μην πω ονόματα, σκοπός δεν είναι η διαφήμιση...

Όσο αφορα το βίντεο είναι άλλο κεφάλαιο...καταρχάς άλλος τραβάει και άλλος μοντάρει είναι εντελώς άκυρο. Πολύ πιστεύουν ότι το μοντάζ είναι κάτι σαν αργογρήγορα καρέ (επιρροές απο fashionTv) ή ακόμα χειρότερα όπου χτυπάει το beat αλλάζω και το πλάνο, οι περισσότεροι αδυνατούν να καταλάβουν ότι το μοντάζ είναι αφήγηση και όχι απλά μια εναλλαγη (οι σινεφίλ καταλαβαίνουν τι εννοώ), γενικά η τεχνική λήψης (με διάφορα μέσα) και μονταρίσματος θα πρέπει να γίνονται απο το ίδιο άνθρωπο, με ευαισθησία στο γεγονός που καταγράφει και αυτό σας διαβεβαιώνω ότι δεν το μαθαίνεις σε 2-3 χρόνια αλλά σε όλη σου τη ζωή. Κάτι επίσης που χαρακτηρίζει τους περισσότερος βιντεολήπτες είναι η έλλειψη γνώσης κλασικής φωτογραφίας, οι περισσότεροι μάλιστα αδυνατούν να καδράρουν σε 16:9...

Αυτά τα λίγα, ζητώ συγνώμμη για την παρέμβαση ως επαγγελματίας αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται, γενικά ο τομέας μας έχει γεμίσει απο υποτιθέμενους επαγγελματίες σκηνοθέτες και μοντέρ, απόρροια της φθηνής ψηφιακής τεχνολογίας προκαλώντας δυσπιστία στον κόσμο λόγω απίστευτης αναξιοπιστίας...Ελπίζω να μην έθιξα κανέναν, δεν είναι σκοπός μου.

στο δικό μου γάμο.... τις μόνες καλές φωτογραφίες τις έβγαλε μία φίλη μου, παρά ο επαγγελματίας.... το βίντεο ήταν μάπα εφάμιλο του τραβήγματος ενός φίλου μου...