Βίντεο λήψεων από ψηλά- Aerial video

Εχω παρατηρήσει ότι όσο ποιο κοντά πας στις φωλιές ή τα μικρά τους, τόσο ποιό επιθετικοί γίνονται οι γλάροι. Πάντα ο γλάρος είναι παρατηρητής σε έναν βράχο ή ένα σημείο με καλή οπτική και όταν καταλάβει το Drone, ξεκινά τους κύκλους και τις φωνές. Ομως δεν πετά πάνω από τα 10-20 μέτρα ποτέ και η ποιό σωστή κίνηση για να τον αποφύγεις είναι να πάρεις αμέσως ύψος. Τα χελιδόνια, τα σπουργίτια και τα περιστέρια είναι τελείως αδιάφορα. Αλλα πετούμενα της φύσης δεν ξέρω πως αντιδρούν, αλλά και εγώ το έχω αυτό το άγχος της επίθεσης.

Ομως δεν πετά πάνω από τα 10-20 μέτρα ποτέ και η ποιό σωστή κίνηση για να τον αποφύγεις είναι να πάρεις αμέσως ύψος.

Μας την εχουν πεσει πολλες φορες σε ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ.

Δεν υπαρχει κανονας. Οταν αντιληφθεις κινηση αρχισε την καθοδο της .....σωτηριας.

Εχω κάνει αρκετές πτήσεις από στεριά προς νησάκια (Πάτροκλος, Κατραμονήσι, Ασπρονήσια, Ράφτης, Σπάρτο, Σαλαμίνα, Μονή κλπ) αλλά και προς μεγάλα σκάφη στα ανοικτά. Οταν προσεγγίζω λοιπόν και έχει γλάρους ποιά κάθοδο σωτηρίας μπορώ να κάνω ?.. στο νησί, στο πλοίο ή στην θάλασσα? Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από είτε να ανέβεις ψηλά είτε να γυρίσεις πίσω στην αφετηρία.

Και δεν μιλαμε οτι επτιθενται μονο σε μικρα τυπου mavic pro κλπ μεγεθη.......μας επιτιθενται συχνα και σε inspire 2..... που αν το πλησιασουν θα γινουν μαλλον κιμας....

Ενα μικρο χτεσινο απο εμενα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: evanfotis
Για να περνά η ώρα και βλεποντας ότι είχα κάμποσα απογευματινά πλάνα.. βγήκε κι ένα θεματικό βιντεάκι

Το τελευταίο μου project

Sent from my iPhone using Tapatalk

η πρωτη γωνια προσεγγισης του φαρου αν μου επιτρεπεις ειναι λαθος. Ναι μεν το φως εχει ωραιο χρωμα αλλα ειναι κακη η γωνια γιατι ειναι flat.

το δευτερο γενικο δηλαδη μετα το 1΄ ειναι πολυ πιο σωστο φωτιστικα.

Να προσθέσω στου Ναθ το σχόλιο, ότι στο μοντάζ καλύτερα να ξεκινά το cut όταν έχει τελική φορά το drone και όχι λίγο πριν αλλάξει κατεύθυνση, όπως κ να έχουν συνειρμό οπτικο κ λογικό οι κατευθύνσεις των πλανων.

σας ευχαριστω και τους 2 ...για αυτο τα ανεβαζω για να μπορω να γινω καλυτερος μεσω συμβουλων και μιας αλλης οπτικης εκτος απο τη δικη μου

• Like
Reactions: Kosh
Να προσθέσω στου Ναθ το σχόλιο, ότι στο μοντάζ καλύτερα να ξεκινά το cut όταν έχει τελική φορά το drone και όχι λίγο πριν αλλάξει κατεύθυνση, όπως κ να έχουν συνειρμό οπτικο κ λογικό οι κατευθύνσεις των πλανων.

Επισης θελει και μια διαφορα στην "κλιμακα του φακου" (που ενας ειναι αλλα αναλογα την αποσταση μεγαλωνουν ή μικραινουν οι φιγουρες) . Δηλαδη να μην κολλας πλανα μεταξυ τους με το ιδιο μεγεθος ανθρωπου εκτος αν εχει νοημα.

Οι περισσότεροι όταν πρωτοπαίρνουν drone εντυπωσιάζονται με τα πλάνα από ψηλά και μακριά όπως και τα κάθετα,
τα οποία όντως είναι εντυπωσιακά και μάλιστα απρόσιτα στο κοντινό παρελθόν, όπου μόνο με ελικόπτερο ήταν εφικτά...
Είναι και πιο ασφαλή κ εύκολα στο χειρισμό της πτήσης...
Αλλά ξεχνάνε ή αποφεύγουν, πλάνα από χαμηλά, παράλληλα στο θέμα με paralax από κοντά, να μη φαίνονται μυρμήγκια οι ανθρωποι κλπ,
που για μένα είναι πολύ σημαντικά, δημιουργουν σύνδεση του θεατή με το θέμα, αλλά έχουν φυσικά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας κ ασφαλείας λήψης.

• Like
Reactions: takisot
δεν βοηθα και ο φακος των drone

Για αυτο οι επαγγελματιες πολλαπλων ρολων αναγκαστικα εχουν drone με εναλλαξιμους φακους στην καμερα οπως ακριβως κανουν και στο εδαφος

Προσωπικα βρισκω χρησιμους αρκετα φακους εως και τα 45mm ( σε αισθητηρα M43) αλλα οπως καταλαβαινει κανεις αυτο προυποθετει ειτε zoom φακο με συμβιβασμο στο κλειστο διαφραγμα και την ποιοτητα ή.....χρονο να αλλαξεις φακο να βρεις την καταλληλη φωτιστικη συνθηκη και να στησεις το πλανο.

• Like
Reactions: billpeppas
Οπως τα κινητά έρχονται με δυο τρεις φακούς / αισθητηρες έτσι πρέπει και φαντάζομαι θα γίνει και με τα mainstream drones. να έχουν Έναν ευρυγώνιο και έναν τηλεφακό. Ήδη υπάρχουν αλλά "we're not there yet".
Δε μιλώ για τα μεγάλα που παίρνουν κανονικές μηχανές πάνω με εναλλάξιμους, άλλη κατηγορία αυτά...

Ενταξει τωρα δεν ειναι φακοι και αυτοι στα κινητα......μονον ενας υπαρχει ουσιαστικα και οι υπολοιποι ειναι για το θεαθηναι (σε ποιοτητα)

Για την χρηση διαφορετικων αισθητηρων αν ειμουν μηχανικος θα ηταν εφιαλτης για εμενα....εδω ειδαμε και παθαμε να εχουμε εναν της προκοπης.

Λογικά το πρώτο μου ποστ εδώ :D
Ένα, non edited, short clip από το vacations highlight clip που κάποια στιγμή θα ασχοληθώ να φτιάξω :D

• Like
  • Love
Reactions: takisot and NassosT