Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

εξαιρετικές. Είναι επανεκδόσεις της δεκαετίας του '70, σε budget price, αλλά θαυμάσιο ήχο παρόλ' αυτά. Δεν έχω κάνει σύγκριση πρώτων εκδόσεων SXL και CS με Jubilee, αλλά οι λίγοι δίσκοι που έχω από αυτή τη σειρά έχουν, ξαναλέω, θαυμάσιο ήχο. Οι μήτρες είναι αγγλικές, πιθανότατα γραμμένες με τρανζιστορικό εξοπλισμό, αλλά ποιός νοιάζεται? Κάποιοι μάλιστα, όπως ο Arthur Salvatore, τις προτιμούν απο τις πρωτότυπες εκδόσεις του '60. άμα τις βρήκες φτηνά, όρμα και δεν θα μετανιώσεις.
Κώστα ό,τι και να λέει ο κατά τ'άλλα αξιόπιστος Arthur Salvatore, δεν έχεις παρά να κάνεις μία σύγκριση και να δεις από μόνος σου ότι δεν ισχύει αυτό που λέει. Φυσικά πρόκειται για καλές ευκαιρίες και δεν το αμφισβητώ. Οι SXL [Decca] και οι CS [London] είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, κατασκευάζονται στην Αγγλία, πλην των εξωφύλλων των London. Λ.Σ.

Last edited:
σίγουρα?
Το help ήταν μονοφωνικό.
Πχ το έχω αγορασμένο ελληνικό το 1976 stereo....

σίγουρα?
Το help ήταν μονοφωνικό.
Πχ το έχω αγορασμένο ελληνικό το 1976 stereo....
Στην αρχή οι δίσκοι των Beatles είχαν κυκλοφορήσει σε μονοφωνική μίξη και αμέσως λίγο μετά και σε στέρεο. Μάλιστα αν βρεις το Please, Please me στην εντελώς πρώτη στερεο έκδοση που έγινε σε ίσως 300 ή 500 αντίτυπα ταυτόχρονα με την μόνο έκδοση, μπορείς να πετύχεις αστρονομική τιμή σε δημοπρασία. Όταν στην ΕΡΤ τρία με πήραν συνέντευξη για το βιβλίο μου, μου είχε ζητήσει η δημοσιογράφος να τις δώσω ένα παράδειγμα υψηλής τιμής μεταχειρισμένου παλαιού δίσκου και τις έδωσα αυτό το παράδειγμα. Μόνο που τότε της είχα πει για μια τιμή στις 3600 λίρες, ενώ δύο άλλες φορές ο δίσκος είχε πιάσει την αστρονομική τιμή των 12600 λιρών Αγγλίας!!!! Λ.Σ.

Χαιρετω και γω με τη σειρα μου και θεωρω οτι θα ηταν ευαγγελιο αν φτιαχνοταν ενα θρεντ με τις καλυτερες ποιοτικα κυκλοφοριες ειτε σε βινυλιο ειτε σε cd για καθε εταιρια. Απο pink flοyd και zeppelin μερια, ποιες εταιριες να προτιμησω; οχι ως προς το συλλεκτικο της υποθεσης αλλα περισσοτερο με κριτηρια καλης ποιοτητας ηχου.

Η πρόταση του eyeman είναι πολύ καλή, εγώ από μεριάς μου θέλω να ρωτήσω ποιά οι ποιές είναι οι καλύτερες ηχογραφήσεις στο έργο tchaikovsky 1812

Η πρόταση του eyeman είναι πολύ καλή, εγώ από μεριάς μου θέλω να ρωτήσω ποιά οι ποιές είναι οι καλύτερες ηχογραφήσεις στο έργο tchaikovsky 1812

Decca SXL2001 με Kenneth Alwyn, Mercury Living Presense με Dorati, RCA Victor με F.Reiner χωρίς τα εφέ με κανόνια και καμπάνες. Λ.Σ.