βινυλιο. που μπαινει αν δεν εχει αναλογικη εισοδο?

Kostas kat

New member
24 April 2009
2
Καλημέρα. Συγνώμη αν η ερώτηση αν εχει ξανατεθεί και αν είναι απλοικη, αλλά έχω το εξής θέμα.
Το πικ απ που μόλις αγόρασα, δεν μπορεί να συνδεθεί με τον ενίσχυτη που μόλις είχα γιατί δεν έχει phono είσοδο.
Γιαυτό τον έχω συνδέσει μέ ένα δικάναλο μείκτη της συμφοράς που έχει προενίσχυση με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι ψιλοτραγικός ιδίως στα πρίμα και στα κομμάτια που έχουν φωνή.
Τι μου συνιστάται? Να πάρω έναν πιο αξιοπρεπή μείκτη με προενίσχυση? Να πάρω μείκτη με αναλογική είσοδο (λέμε τώρα δεν είμαστε και για έξοδα) ή να πάρω προενισχυτή RIAA για να συνδέσω το πικ απ απευθείας στον ενισχυτή?
Και μια φιλοσοφική προέκταση? ΑΝ επικρατήσει να βγαίνουν ενισχυτές χωρις αναλογικό λαιν ιν, τι θα γίνεται με τα πικ απ?
Ευχαριστώ

Καλωσόρισες στο φόρουμ και καλή συνέχεια-bye-

Σχεδόν όλοι όσοι χρησιμοποιούν πικάπ διαθέτουν και ξεχωριστό phono(ανάλογα με την δυνατότητά τους),για να αξιοποιήσουν κατά το δυνατό καλύτερα το πικάπ τους.Σπάνια ολοκληρωμένοι ενισχυτές ή προ-όχι τώρα,συμβαίνει απο ανέκαθεν-έχουν ενσωματωμένο αξιοπρεπές phono.

Υπάρχουν πολλά,που ξεκινούν απο σχετικά λίγα χρήματα(NAD,Project,Cambridge................).Θα μπορούσες να επιλέξεις κάποιο απ' αυτά.

+1 για τον προενισχυτη phono. Και αυτα περι μεικτων ξεχασε τα γιατι κι εγω επαιζα με μεικτη μεχρι που παρεδωσε το πνευμα του και τοτε πηρα προενισχυτη phono. Ε..η διαφορα τους ηταν η μερα με τη νυχτα ενα πραγμα:a0210:

δεν υπάρχουν φιλοσοφικά διλήμματα.
Το πικάπ απαιτεί προενίσχυση κατά RIAA.
Αυτές υπάρχουν μόνο σε phonostage ή σε ολοκληρωμένους ή προ που το προβλέπουν.
Στους μείκτες δεν προβλέπεται εδώ και χρόνια.

Παιδια ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Εχω φύγει για προενισχυτή!