Bipolar brackets

wolfmandim

Established Member
4 September 2007
292
Ανω Γλυφάδα
Κύριοι καλημέρα σας, θέλω να ρωτήσω από που θα προμηθευτώ ένα σετ bipolar brackets για τα ηχεία μου Monitor Audio RX1. Βλέπετε, κάπου έβαλα τα δικά τους και τώρα άντε βρέστα!! Υπάρχει κάποιο κατάστημα που να μπορώ να αγοράσω κάποια που να κάνουν για όλα τα ηχεία; Εχω στείλει και email στον κατασκευαστή, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει...
Θα εκτιμήσω την βοήθειά σας!

Απάντηση: Re: Bipolar brackets

Τι εννοείς "bipolar brackets"; Σε κάθε περίπτωση αρχικά θα επικοινωνούσα με τον επίσημο αντιπρόσωπο.

AVART

Βουλιαγμένης 327 Αθήνα
Τηλ. 211 0174708, 211 0127868 Τηλ./ Fax 211 0134347
Email: [email protected]

Δίπολα ηχεία ή bi-amp όπως αλλιώς λέγονται.

Re: Απάντηση: Re: Bipolar brackets

Δίπολα ηχεία ή bi-amp όπως αλλιώς λέγονται.

Τα RX1 δεν είναι δίπολα, τα RXFX ειναι δίπολα. Ο όρος bi-amp χρησιμοποιείται για την διενίσχυση/διπλοενίσχυση. Απο την άλλη ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοείς, sorry. Μήπως θες να πείς τα λαμάκια που ενώνουν τις μπόρνες των υψηλών-χαμηλών πίσω τα οποία αφαιρούνται για να κάνεις διπλοκαλωδίωση; Αν εννοείς αυτά, τότε μπορείς να φτιάξεις (ή να σου φτιάξουν) μικρά καλωδιάκια (ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιείς απο τον ενισχυτή μέχρι τα ηχεία) τερματισμένα με spades τα οποία θα ενώνουν τις μπόρνες (κόκκινο με κόκκινο και μάυρο με μαύρο) αντί για τα λαμάκια. Μετά τα καλώδια που έρχονται απο τον ενισχυτή θα σφίγγουν ζευγάρι με τα spades στις κάτω μπόρνες. Μη σου πω οτι θα είναι και καλύτερα έτσι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bipolar brackets

Τα RX1 δεν είναι δίπολα, τα RXFX ειναι δίπολα. Ο όρος bi-amp χρησιμοποιείται για την διενίσχυση/διπλοενίσχυση. Απο την άλλη ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοείς, sorry. Μήπως θες να πείς τα λαμάκια που ενώνουν τις μπόρνες των υψηλών-χαμηλών πίσω τα οποία αφαιρούνται για να κάνεις διπλοκαλωδίωση; Αν εννοείς αυτά, τότε μπορείς να φτιάξεις (ή να σου φτιάξουν) μικρά καλωδιάκια (ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιείς απο τον ενισχυτή μέχρι τα ηχεία) τερματισμένα με spades τα οποία θα ενώνουν τις μπόρνες (κόκκινο με κόκκινο και μάυρο με μαύρο) αντί για τα λαμάκια. Μετά τα καλώδια που έρχονται απο τον ενισχυτή θα σφίγγουν ζευγάρι με τα spades στις κάτω μπόρνες. Μη σου πω οτι θα είναι και καλύτερα έτσι.

Αυτά ακριβώς εννοώ φίλε μου. Επειδή όταν έκανα τις συνδέσεις τα έβαλα κάπου και τώρα δεν θυμάμαι που ακριβώς (μυαλό έ;). Επειδή να κατασκευάσω μόνος μου δεν το βλέπω, γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να τα προμηθευτώ. Η Monitor Audio δεν έκανε τον κόπο να μου απαντήσει... δυστυχώς! Η συνδεσμολογία που ακολούθησα από το manual του ενισχυτή είναι στην φωτογραφία..

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    178.7 KB · Views: 50
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bipolar brackets

Αυτά ακριβώς εννοώ φίλε μου. Επειδή όταν έκανα τις συνδέσεις τα έβαλα κάπου και τώρα δεν θυμάμαι που ακριβώς (μυαλό έ;). Επειδή να κατασκευάσω μόνος μου δεν το βλέπω, γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να τα προμηθευτώ. Η Monitor Audio δεν έκανε τον κόπο να μου απαντήσει... δυστυχώς! Η συνδεσμολογία που ακολούθησα από το manual του ενισχυτή είναι στην φωτογραφία..

Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι διενίσχυση χρησιμοποιώντας τις μπόρνες των front και surround back. Εφόσον μείνεις με αυτή τη συνδεσμολογία δε χρειάζεσαι λαμάκια/καλωδιάκια. Αν θες να επιστρέψεις στην "κλασική" συνδεσμολογία (χρησιμοποιώντας μόνο τις μπόρνες των front) τότε είτε θα βρείς τα λαμάκια (εργοστασιακά ή μη - δε ξέρω που μπορείς να βρείς άλλης εταιρείας που να ταιριάζουν - ρώτα πρώτα τον αντιπρόσωπο) είτε μπορείς να φτιάξεις κάτι σαν αυτο (οπότε πάλι δε θα αχρησιμοποιήσεις τα λαμάκια):

bw-804s-speaker-binding-posts.jpgP1250061.jpg

Σίγουρα μπορούν να σου τα φτιάξουν εδώ, όπως και σε κάθε άλλο κατάστημα που τερματίζει καλώδια, αλλά καλό είναι το καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί να είναι του ίδιου τύπου με αυτό που χρησιμοποιείς για να συνδέσεις τον ενισχυτή με τα ηχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ στις συνδέσεις μη γίνει καμία στραβή...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bipolar brackets

Εφαγα τον κόσμο αλλά τελικά κατάφερα και βρήκα τα λαμάκια. Εκανα την κλασσική συνδεσμολογία και όλα τώρα καλά!
Ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bipolar brackets

Εφαγα τον κόσμο αλλά τελικά κατάφερα και βρήκα τα λαμάκια. Εκανα την κλασσική συνδεσμολογία και όλα τώρα καλά!
Ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας!

:ernaehrung004: