- 21 January 2007
- 21,629
Και για όσους θέλουν να ακούνε και με Bit exact ήχο τα flac ή ότι άλλο έχουν, ανεξάρτητα τα bit ή την συχνότητα 48,96,192!! ας δοκιμάσουν το Foobar με το WASAPI plug in!!!!
+1
Και για όσους θέλουν να ακούνε και με Bit exact ήχο τα flac ή ότι άλλο έχουν, ανεξάρτητα τα bit ή την συχνότητα 48,96,192!! ας δοκιμάσουν το Foobar με το WASAPI plug in!!!!
Ναι, όπως είπα, όλα φαίνεται να δένουν.
Αντε, έχουμε δουλεια παλι για το βραδυ.![]()
Dave, let me make a little contribution:
Lets have a look at to pre-conditions:
1) Source:
It must be the original disk or ISO for LPCM, THD or DTS-HD including files.
Otherwise Arcsoft will downconvert the source 96/6/24 audio to 96/2/16, in other words you can never get bit-exact audio when you open a m2ts file on HDD.
But you can open a mkv which has a flac if you have madflac filter and you can listen bit-exact audio.
2) Audio Decoder:
The decoder must decode Hi-Resolution audio.
For THD, DTS-HD and PCM, Arcsoft Audio Decoder HD is able to decode all of those formats as is. (including latest 129; since the decoder is the same with what 125 or 121 uses.) I gonna explain why 129 downconverts then
For flac: Madshi's madflac decoder is able to decode 96/24 flac.
3) Direct-show route or application itself:
Even TMT uses the same decoder, as i told before, after v.125, started to downconvert 96/6/24 source to 48/6/16.
How do i know decoder itself doesn't downsample?
*When you convert THD or DTS-HD to flac via eac3to, it is gonna use, for instance your 129's decoder and you will get 96/6/24 flac.
""I can even use arcsoft filters of latest 129 in MPC-HC or Graphstudio (graph can be used with lower 125 versions) and get bit-exact. In this case you don't need ISO as well; you can directly open m2ts from HDD.
Have a look at if you wonder how to configure MPC-HC:
http://forum.slysoft.com/showpost.php?p=179427&postcount=110
So what i'd advise to TMT owners is:
If your retail is lower than .126, return back to .121; i don't advise 125 since some may live CPU utilization issues. And delete checkupdate.dll and checkupdate.set under ProgramFiles\Arcsoft\Totalmedia Theatre.
If your retail is upper than 125, try to configure MPC-HC with Arcsoft's filters. What is boring here everytime you open a file, you have to configure Arcsoft Audio DecoderHD to 5.1 manually.
Good news is you don't need original disk or ISO anymore.
4 )Audio renderer:
ReClock 1.8.3.7 and over; latest stabil version is 1.8.3.9:
http://forum.slysoft.com/showpost.php?p=129678&postcount=1
After decode the audio as is and get rid of the application's frustrating DirectShow route, you have to by-pass Vista's mixer which means you have to use WASAPI exlusive mode.
The only renderer which has WASAPI support is ReClock right now.
Μωρε, όπως είπα, θα παίξει τελικά, δεν ειναι θέμα (κατι θα το πείραζε, θα βρεθει).
Ειναι όπως το φούστικο παντελώς αναξιόπιστο....
δυστυχως ανθρακες ο θησαυρος (για πολλους τουλαχιστον)
οπως διαπιστωσα the hard way στην ΑΤΙ 4ΧΧΧ αλλα και στην nvidia 9XXX HDMI δεν υποστηριζονται τα 24 bit!
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=16032183&postcount=1258
ισως σε επομενη εκδοση του reclock διορθωθει
βλεπω γενικως παντως και στο αμερικανικο οτι τα πραγματα ειναι ακομα μπερδεμενα
περισσοτερα αυριο
Γιατί να το κάνω αυτό;Δοκίμασες να βάλεις 32bit στο Reclock??(Ασχετα με το τι bit είναι το αρχείο που παίζεις).
Εκτός αυτού, αυτό αφορά στο output.Δοκίμασες να βάλεις 32bit στο Reclock??(Ασχετα με το τι bit είναι το αρχείο που παίζεις).
Λάθος μου αυτό.Εκτός αυτού, αυτό αφορά στο output.
Τι θα αλλάξει στην (μη) υποστήριξη του input stream;
Βρε, θα το βάλω στα 32, μην μου αγχώνεσαι.
Απλώς θέλω να ξέρω τι κάνω και που πατάω πρώτα. Γιατί, όπως θα ξέρεις, με τον ήχο τα πράγματα είναι φλου και εύκολα μπορεί να κοροϊδευτείς.
Εκεί που κατέληξα πάντως είναι ότι όντως μερικές κάρτες δεν δέχονται στην είσοδο πχ 24 bit με αποτέλεσμα το reclock να σου δίνει την επιλογή πχ για 32 bit για να προσπεράσεις το πρόβλημα.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η ʽμετάβασηʼ από 24 σε 32 bit πχ που κάνει το reclock έχει κάποια επίπτωση στον ήχο (κάτι σαν ʽupsamplingʼ ας πούμε) και εάν αυτή είναι σταθερή για όλες τις περιπτώσεις των μεταβάσεων.
Αν εξακολουθούμε, με άλλα λόγια, να μπορούμε να μιλάμε για bit exact κατάσταση.
Η απάντηση είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς η διαδικασία από 24 σε 32 bit γίνεται με την μέθοδο του ʽzero-padding the dataʼ η οποία λέει δεν έχει επιπτώσεις. Αν κάποιος το κατέχει τεχικά καλύτερα το πράγμα (πχ Δημήτρης) ας μας πει τη γνώμη του.
Δεν γνωρίζω αν ισχύει αυτό (αναμένω και μία απάντηση από τον James της Slysoft) αλλά σε κάθε περίπτωση θα δοκιμάσω και θα μπορώ να έχω τουλάχιστον ακουστικές εκτιμήσεις σήμερα ή αύριο.
Πάντως ούτε φυσικά η δικιά μου κάρτα δέχοταν 24bit και έπαιξε με τα 32...σταθερότατα.
Δεν νομίζω πάντως πως κάνει upsampling παρά πετάει τα 0 για να γεμίσει τα Bit.
Πάντως ούτε φυσικά η δικιά μου κάρτα δέχοταν 24bit και έπαιξε με τα 32...σταθερότατα.
Δεν νομίζω πάντως πως κάνει upsampling παρά πετάει τα 0 για να γεμίσει τα Bit.
Το ότι θα παίζει, θα παίζει δεν είναι αυτό το θέμα.
Το ερώτημα είναι το κατά πόσο ‛’αλλοιώνει’’ τον original ήχο αυτό ‛’zero-padding the data’’.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.