Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Απάντηση: Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Έχω αγοράσει την συγκεκριμένη θήκη και την δοκίμασα Samsung Ssd pro 860 512 GB. Έτρεξα ένα crystal disk
Mark και απογοητευτικά!! 40mb/sec read/write !!!! Έστειλα email στην raidsonic αλλά δεν Ελλάδα απάντηση. Προσοχή λοιπόν σε τέτοιες θήκες!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

[video]https://streamable.com/sbpv0[/video]

Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Έχω αγοράσει την συγκεκριμένη θήκη και την δοκίμασα Samsung Ssd pro 860 512 GB. Έτρεξα ένα crystal disk
Mark και απογοητευτικά!! 40mb/sec read/write !!!! Έστειλα email στην raidsonic αλλά δεν Ελλάδα απάντηση. Προσοχή λοιπόν σε τέτοιες θήκες!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Για να πηγαίνει μέχρι 40 σημαίνει ότι το βλέπει USB 2.0. Δες με usbtreeview αν είναι όντως έτσι. Έχω ένα απλό ανταπτορα με jms579 (των 5 ευρώ) που σε b75 μητρική με win10 x64 παίζει κανονικά 5G uasp(SATA ssd στα 450MB/sec read). Κάποιος λόγος υπάρχει που δεν το βλέπει super speed.

Το power bank για μένα βολεύει μόνο σε σεταρισμένα πλάνα με 3ποδο. Καλύτερα ένα plate για Sony NPF με ενσωματωμένο step up converter σε 12V ώστε να μπορείς να αλλάζεις μπαταρία εύκολα και να πιάνει και λιγότερο πλάτος.

Επίσης προβληματίζει η αναξιοπιστία της usb σύνδεσης που περιγράφει, κάτι που φοβόμουν. Έτσι και αλλιώς δεν θα ένιωθα ιδιαίτερα άνετα με εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο σε run n gun καταστάσεις. Άσε που 500GB για 20 λεπτά είναι λίγο, θες μεγαλύτερο δίσκο, τουλάχιστο μέχρι να έλθουν τα firmware updates με το συμπιεσμένο RAW.

Αυτά σε συνδιασμό με το γεγονός ότι σε 1080raw έχεις μεγάλο crop περιορίζει τη χρήση του raw σε 3ποδο-μονόποδο και όχι σε φορητές καταστάσεις.

Συμφωνω απολυτως για το θεμα της μπαταριας Νικο.

Εχοντας χρησιμοποιησει ηδη σε μια δουλεια την καμερα και μαλιστα πανω στο Ronin S αδυνατω να δω πως θα δουλεψω κατι αλλο εκτος των LPE6. Moνο σε τριποδι και σε καποια εγγραφη μαχροχρονη ισως θα εχω μια λυση για να μην κοβω.

Σημερα ηδη ας πουμε μια ωραια λυση με εναν φορεα για μπαταριες 18650 συνδυσμενο με φορεα samsung T5 που τις εχουμε σπουδασει εδω μεσα.

46513760_10155958942131769_8203937102195326976_n.jpg
46759357_10155958942106769_2077200055843946496_n.jpg

Και για φορεα δισκου βγαινουν συνεχως πολλες λυσεις.

46672260_10155532100300633_3577994017138278400_n.jpg

Oμως να πω κατι...(περιμενοντας την δικια μου που μαλλον παει για ιανουαριο.....:furious3:)

Το νεο firmware θα συμπεριλαμβανει το καινουργιο BM Raw.

Οταν γινει αυτο το lossless που υπαρχει τωρα ως κορυφαια επιλογη συμπιεσης θα χαθει και την θεση του θα παρει το 3:1 που υπαρχει και τωρα.

Οταν γινει αυτο θα μπορουμε να γραψουμε και σε παλιες cfast καρτες αρκετα φτηνοτερες (μιλαω για εγγραφη raw και εως 60fps) οποτε εχω αρχισει και πιστευω μαζι με την πτωση των τιμων των cfast οτι ισως δεν θα υπαρχει λογος για εξωτερικο δισκο.

Ωραία η 2πλή θήκη!

Παρόμοια λύση (powerbank με 4 18650) χρησιμοποιούσα για 4-5 μήνες κι εγώ, αλλά το αντικατέστησα με plate για Sony npf. To αβαντάζ που έχω είναι ότι μπορώ να βάλω την μικρή και ελαφριά 550 και σε συνδιασμό με την εσωτερική μου φτάνει για το 60-70% των περιπτώσεων, άσε που αν χρειαστεί αλλάζεις στο πι και φι. Για μεγαλύτερη δειάρκεια φοράς μεγαλύτερη npf.

Με plate για LPE6 ακόμα καλύτερα για την φορητότητα.

Αλήθεια, εσύ παρατήρησες την αναξιοπιστία της usb σύνδεσης που αναφέρεται στο review?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δειτε το ολο.

Οχι για να απολαυσετε ποσο ωραια γραφει η καμερα αλλα κυριως για το περιεχομενο και τον παλιο ερωτα του φιλμ.

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν ειναι να τραβάμε σκηνή με κλειστό διάφραγμα και focus σε όλο το κάδρο, δεν χρειάζεται κάν booster :-)
Για πορτρέτα και εστιάση κέντρο στο πρόσωπο με θαμπό φόντο μια χαρά ο viltrox

Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

1) Αν ειναι να τραβάμε σκηνή με κλειστό διάφραγμα και focus σε όλο το κάδρο, δεν χρειάζεται κάν booster :-)
2) Για πορτρέτα και εστιάση κέντρο στο πρόσωπο με θαμπό φόντο μια χαρά ο viltrox

1) Το θέμα είναι οτι σε ευρυγώνια πλάνα παραείναι βαθυ το DOF με π.χ. εναν 12-35/f2.8 (10m) ενώ π.χ θα σου ήταν αρκετό να είναι 3-4m ενώ με 18-35/f1.8 + SB 0.71X = 13-25/f1.3 θα μπορείς να τραβήξεις σε 13mm/f1.4 (DOF 3.5m)

2) Τα πορτραίτα σαν αυτά που δείχνει στο βίντεο ΟΚ .. αλλά τί θα κάνεις όταν θέλεις να γυρίσεις σε ευρυγώνιο .. θα αλλάξεις φακό αντι απλά να ζουμάρεις ?.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

2) Τα πορτραίτα σαν αυτά που δείχνει στο βίντεο ΟΚ .. αλλά τί θα κάνεις όταν θέλεις να γυρίσεις σε ευρυγώνιο .. θα αλλάξεις φακό αντι απλά να ζουμάρεις ?.

Για μένα ναί.
Τα τοπία κλπ. με ευρυγώνιο χωρίς booster.
Για κοντινό πλάνο - πορτραίτο - βάζεις τον f/1,4 μέ ή χωρίς booster ανάλογα το φώς και DOF που θέλεις.
για χρήση κυρίως cinema camera όχι για camcorder όλα σε ένα.
Και με DSLR πάλι το ίδιο, έκτος άν ένας 24-105 f/4 καλύπτει τη κατάσταση με FF μηχανή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Μα δεν είναι μόνο για τοπία οι ευρυγώνιοι .. π.χ σε εσωτερικό χώρο παραστάσεις, ορχήστρες, παρέες .. θα μου πείς για δικάμερο τώρα και θα συμφωνήσω .. αλλά καλύτερα να μην κάνουμε γκάλοπ ..

Σε Dslr δεν υπάρχει speedbuster ;) .. μόνη σωτηρία το FF ..