Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6k Pro

εσυ μιλας για high end παραγωγες κλπ... δεν ειναι ολοι ετσι.

Τι σχεση εχει η arri στη συζητηση μας... αλλα πορτοφολια αυτα, αλλες συνθηκες.

Μα εδω μου λες για ντοκυματερ και σου αναφερω μια κατεξοχην καμερα για ντοκυμαντερ.

Τι σημαινει high end ? Και η Sony καποτε κοστολογουσε την Cinealta πανω απο 100000 και βγηκε η RED One με κοστος αγορας 16000 και τους πηρε τα σωβρακα.

Το τι συμβαινει στο hoillywood δεν μας αφορα, δεν μας αφορουσε ποτε αλλωστε..

Μπα ? και τι μας αφορα δηλαδη το τι κανουν στην Ινδια ?

Να σου πω οτι και εκει τα ιδια κανουν.

Αμ στην Ευρωπη ? Και εκει .

Μαντεψε γιατι : Γιατι σε ολο τον κοσμο η δουλεια ειναι ακριβως ιδια και προσαρμοζεται στο μπατζετ. Ομως ο τροπος που θα δουλεψει ο σκηνοθετης και ο οπερατερ ειναι σχεδον ο ιδιος.

Εκτος αν μιλας για αλλου ειδους επαγγελματιες που τραβουν events και λοιπα απλα θελουν μια cine camera να το κανουν αυτο. Αλλα αυτο ειναι κατι εντελως διαφορετικο.

ολοι προασρμοζονται προς τα κατω... αυτοι ειναι γενικο φαινομενο, και οχι μονο Ελληνικο.
Φυσικα εδω ειναι πολυ μεγαλυτερη η "προσαρμογη".

Δε νομιζω οτι δεν το βλεπεις κι εσυ... πριν λιγα χρονια αυτα ολα που συζηταμε ακουγονταν αδιανοητα... τωρα ειναι αυτονοητα (εστω και σε χαμηλοτερο επιπεδο).

Εδω ειμαστε και θα το δεις, οπως συνεβη και με την υπολοιπη αγορα, οσο και αν δε θες να το πιστεψεις.

ΥΓ...ηδη ανακοινωθηκε firmware update για τη sony με το cinetone S.
Αυτο λεει πολλα... αν βαλει η sony ενα RAW στις δικες της καμερες χαμηλου κοστους (ανετα μπορει να το κανει , ασχετο που δε θελει) , θα δεις πως θα τρεχουν ολοι, οπως ετρεχαν καποτε με τη RED.

επισης, εδω μιλαμε για καμερες χαμηλου κοστους , που απευθυνονται σε μικρα πορτοφολια.
Οποτε δεν εχει νοημα να λεμε για arri alexa κλπ μεγαθηρια.

Οι BM αυτες εχουν ν ανατγωνιστουν αντιστοιχες μηχανες και κυριως τις canon/sony/panasonic μεχρι 3 - 4 χιλιαδες , που εχουν αυτα τα πλεονεκτηματα.
Η BM εχει το πλεονεκτημα του raw (και του μεγαλου μονιτορ) ενω οι αλλες τα υπολοιπα που απασχολουν πολλους .

αν μια εταιρεια βγαλει μια που να τα εχει ολα και σε χαμηλη τιμη, θα πουλησει τρελλα και θ ακολπουθησουν κι αλλες.

Ηδη εχουν γινει βηματα που πριν λιγο καιρο δεν τα συζητουσαμε καν....

ΥΓ... αυτα που προσθεσανε τωρα , ειναι μερικα απ αυτα που ζητουσαν πολλοι , θα ερθουν και τα υπολοιπα καποια στιγμη.
ειτε απ αυτους, ειτε απο τους υπολοιπους (ειδικα sony kai canon )

Αυτό. Αν είχαν στην bmd τη τεχνογνωσία θα είχαν βάλει χθες ibis, pdaf στη σειρά pocket.
Άλλο στις ursa. Άλλη κατηγορία, εκεί λιγότερο χρειάζεται.
Oι άλλες εταιρίες όμως νομίζουν ότι προστατεύουν τις μεγάλες επαγγελματικές σειρές τους. Όμως και αυτοί έχουν αρχίσει στις μικρές επαγγελματικές και δίνουν έστω και με το σταγονόμετρο.

Ολα ειναι θεμα επιλογων.

Οι πελατες τους τους τα ζητησαν και μπορεσαν και τα εβαλαν.

Εγω θεωρουσα απιθανο να ενσωματωσουν πχ φιλτρα nd μεσα.

Θα δουμε και τι ποιοτητας ειναι και κυριως αν αντεχει ο μηχανισμος αυτος που μοιαζει ηλεκτρικος.

Να ομως που εγινε. Και με το κοστος που ειχε η 6k οταν βγηκε.....Τωρα θελετε και ibis σε S35 αισθητηρα ?

Θα επρεπε να μεγαλωσει και το σωμα . Και το κοστος.

Για να κοντραρει τα μεγαθηρια οπως η C70 και η FX3 που δεν εχουν καν RAW ? Χαμενοι ειναι απο χερι αν οι πελατες θελουν πρωτιστως ποιοτητα εικονας.

μια χαρα ειναι η BM.... οτι μπορει βαζει, δεν εχω προβλημα μ αυτην.

Εχω με τις αλλες εταιρειες, που ενω μπορουν δε το κανουν.
Μονο οι μικρες εταιρειες εχουν τη θεληση (fuji, nikon) αλλα κι αυτες εχουν αλλα θεματα μαλλον.

Η μικρομεσαια αγορα (οικονομικα) ζηταει ενα πραγμα και μονο... μια οικονομικη μηχανη τυπου sony a7 iii με RAW kai 4k 60p στα 2 με 3 χιλιαρικα (μαζι με τα καλουδια των sony/canon)

Ουτε 8κ, ουτε 12Κ, ουτε τιποτα αλλο .

18-02-20211613642648blackmagic_pocket_cinema_camera_6k_pro_right_side--1-.jpg
09-08-201915653393525-side.jpg
10-04-20181523353050pocket_cinema_camera_4k_side.jpg

H εξελιξη των επαφων των τριων μοντελων.

Ετσι ειχε γινει και με την προηγουμενη 6k.

Διαθεσιμη αμεσα ηταν οχι σαν το μαρτυριο που περασαμε εμεις με την 4k.

Ειμαι ετοιμος να τραβηξω την σκανδαλη (σχεδον την εχω τραβηξει δηλαδη) αλλα θεωρω πιο σοφη αγορα την 12k.

Το οτι δεν πηγε στα 8k απο τα 6k δεν με πειραζει καθολου.

Ηθελα μονον τα 120fps στα 4k να δωσει κατι παραπανω στο HD.

Ευκολο ειναι θα μου πεις να τα γραψουν αυτα οι καρτες που εχει ?

Πέρα απο τα af / ibis που ΔΕΝ περίμενα, αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν , να βάλουν μια usb 3.2 να γράφει μεγαλύτερα bitrate σε ssd, 4k/120 οπως και η έξοδος πλέον HDMI να μήν ειναι μονο 1080 αλλά 4Κ.

Εγω προσωπικα θαθελα να τα γραφει εσωτερικα.

Αποκλειεται να τα δωσουν με κανα firmware ?

To χ3 crop σε 4κ braw δεν λεει και τιποτα. Αφου παντα 6k θα τραβας.

Στο prores εχει crop ? (sto 4k που υπαρχει εννοω)

Ότι να ναι λέει αυτός.
Μιλά για επαγγελματικά features και το ότι η c70 δε τραβά raw το βγάζει θετικό, ότι αν ξέρεις τι κάνεις δε το χρειάζεσαι και ότι μόνο οι πρωτάρηδες το χρειάζονται...
Λέει και ότι η 6κpro παίρνει τα ίδια accessories με τη 6κ.
Άλλο μέγεθος έχει κ άλλες μπαταρίες.

E καλα εδω βρηκε αρνητικο οτι δεν μπορεις να την νοικιασεις ακριβα :D επειδη ειναι φθηνη.

Κατσε να παραδοθουν τα πρωτα μοντελα να δουμε τι ψαρια πιανουν κυριως το συστημα ND και το EVF.

Αυτα πληρωνεις στην ουσια και την σπαστη οθονη γιατι απο μπαταρια παλι θα βαζεις εξωτερικη για να εισαι ησυχος.

Αν είδες ο άλλος που τη δοκίμασε, λέει αυτονομία περίπου ίδια με τη προηγούμενη, λόγω φωτεινότερης lcd...
To evf για κάποιο λόγο δε μου γεμίζει το μάτι, το ήθελα μεγαλύτερο, από ποιότητα δε ξέρω τι λέει, oled είναι αλλά χαμηλής ανάλυσης.

Κοιτα ενα oled ΕVF κοστιζει.

Αν παρουμε υποψιν μας τα φτηνοτερα και ας πουμε πιο προσιτα Oled της αγορας (εκεινα της portkeys δηλαδη για εμενα ) ειναι ή γκουμουτσα με θορυβο απο fans και κοστιζουν κοντα στο χιλιαρικο και ενα πιο μικρο και φθηνο με κοστος λιγο φτηνοτερο απο εκεινο της BM και παρομοιας αναλυσης και πιθανον αποδοσης.