Blade Runner 2049

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    90
Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

Εντάξει τώρα το μάθαμε...
Όποιος δεν του αρέσει το Blade runner ( η κάτι σαν και αυτό ) είναι επειδή αρέσκεται σε μπαμ μπουμ, sci-fi popcorn movies.
Κατά τα άλλα η ταινία έχει ατμόσφαιρα.
Μπράβο της...
Να την χαίρεται.

Re: Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

Εντάξει τώρα το μάθαμε...
Όποιος δεν του αρέσει το Blade runner ( η κάτι σαν και αυτό ) είναι επειδή αρέσκεται σε μπαμ μπουμ, sci-fi popcorn movies.
Κατά τα άλλα η ταινία έχει ατμόσφαιρα.
Μπράβο της...
Να την χαίρεται.

Δηλαδη, απο τα προσφατα SciFi movies .... ποιο αλλο εχει ατμοσφαιρα ? :hmmmm2:
Ισως μου χει ξεφυγει κανενα .... για πες :popcorn: ....

Re: Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

Δηλαδη, απο τα προσφατα SciFi movies .... ποιο αλλο εχει ατμοσφαιρα ? :hmmmm2:
Ισως μου χει ξεφυγει κανενα .... για πες :popcorn: ....
Ghost in the Shell (ανεξάρτητα αν το θεωρείς υποδεέστερο του anime ή όχι), arrival και midnight special μου έρχονται άμεσα. Popcorn movies δεν τα λες πάντως αλλά ατμόσφαιρα νομίζω έχουν.

Re: Blade Runner 2049 (2017)

Το Arrival εχει θαμπαδα φιλμ νουαρ ... οχι κατ'αναγκη ατμοσφαιρα.
Τα αλλα δυο ειναι εντελως διαφορετικο genre αναφορικα με το Blade Runner.
To Βlade Runner εχει ΤΟΝΟΥΣ cultιτιδας μεσα του.

Το Arrival εχει θαμπαδα φιλμ νουαρ ... οχι κατ'αναγκη ατμοσφαιρα.
Τα αλλα δυο ειναι εντελως διαφορετικο genre αναφορικα με το Blade Runner.
Θεωρώ ότι ανήκουν στο SciFi. Αν τώρα αρχίζεις να κατηγοριοποιεις πιο ειδικά χάνεται η μπάλα.

Oχι ... το Midnight Special εχει ατμοσφαιρα.
Απλα υπαρχουν υπερφυσικες δυναμεις (αν θυμαμαι καλα).
Οποτε, το genre του τεινει προς την ηρωικη φαντασια.
Σε στυλ Xmen αλλα πολυ πιο εμμεσα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν βρηκες την ατμοσφαιρα του Midnight Special
ανωτερη του Blade Runner 2049. Με το χερι στην καρδια ...

Προς θεου, οχι!
Απλα η ερωτηση σου ηταν "Δηλαδη, απο τα προσφατα SciFi movies .... ποιο αλλο εχει ατμοσφαιρα ?"
αν εννοουσες, "ποιο απο τα προσφατα scifi movies εχει ατμοσφαιρα ΑΝΩΤΕΡΗ του blade runner 2049;" τοτε η απαντηση θεωρω οτι ειναι "κανενα".

Προς θεου, οχι!
Απλα η ερωτηση σου ηταν "Δηλαδη, απο τα προσφατα SciFi movies .... ποιο αλλο εχει ατμοσφαιρα ?"
αν εννοουσες, "ποιο απο τα προσφατα scifi movies εχει ατμοσφαιρα ΑΝΩΤΕΡΗ του blade runner 2049;" τοτε η απαντηση θεωρω οτι ειναι "κανενα".

Μάνο το ghost in the shell που αναφέρθηκε πιο πάνω είχε όντως καταπληκτική ατμόσφαιρα (αν δεν το χεις δει μην το δεις να το δούμε μαζί θα σου αρεσει σίγουρα)

Το Oblivion επίσης από τις αγαπημένες μου επ. φαν. τελευταία. Ήταν και αυτό ελαφρώς ατμοσφαιρικό.

Γενικα, η ατμοσφαιρικοτητα (οχι ατμοσφαιρα) ειναι κατι που πασχει ΧΟΝΤΡΑ η SciFi κατηγορια.
Ειδικοτερα, μπορει να υπαρχουν ατμοσφαιρικα SciFi εργακια αλλα ... τονιζουν εναν Κανονα.
Εναν πολυ ασχημο κανονα > οτι οποιος παει να δει SciFi ... παει να αληθωρισει απο τα VFX
και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Και αυτο ηθελα να ρωτησω τον Ανδρεα ... νομιζει οτι το Blade Runner στερειται ατμοσφαιρικοτητας ?
Εαν το συγκρινει με ολα τα αλλα κινηματογραφικα ειδη .... φυσικα και θα συμφωνησω.
Ομως αν το συγκρινει μονο με SciFi εργακια .... το Blade Runner τι ειναι ?
Eνα εργακι που σε πιανει υπνος απο την ανυπαρξια ρυθμου ?

Και ποιος θα πρεπε να ειναι αυτος ο ρυθμος ? .... αυτο το tempo ? .... :chinscratch:

Γενικα, η ατμοσφαιρικοτητα (οχι ατμοσφαιρα) ειναι κατι που πασχει ΧΟΝΤΡΑ η SciFi κατηγορια.
Ειδικοτερα, μπορει να υπαρχουν ατμοσφαιρικα SciFi εργακια αλλα ... τονιζουν εναν Κανονα.
Εναν πολυ ασχημο κανονα > οτι οποιος παει να δει SciFi ... παει να αληθωρισει απο τα VFX
και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Και αυτο ηθελα να ρωτησω τον Ανδρεα ... νομιζει οτι το Blade Runner στερειται ατμοσφαιρικοτητας ?
Εαν το συγκρινει με ολα τα αλλα κινηματογραφικα ειδη .... φυσικα και θα συμφωνησω.
Ομως αν το συγκρινει μονο με SciFi εργακια .... το Blade Runner τι ειναι ?
Eνα εργακι που σε πιανει υπνος απο την ανυπαρξια ρυθμου ?

Και ποιος θα πρεπε να ειναι αυτος ο ρυθμος ? .... αυτο το tempo ? .... :chinscratch:

συγνωμη ρε συ.. προσπαθω να παρακολουθησω την σκεψη σου, αλλα δεν τα καταφερνω. Τι ειναι η ατμοσφαιρικοτητα και ποια η διαφορα της απο την ατμοσφαιρα; Επισης νομιζω οτι ο ρυθμος δεν εχει καμμια σχεση με την ατμοσφαιρα.

Το Oblivion επίσης από τις αγαπημένες μου επ. φαν. τελευταία. Ήταν και αυτό ελαφρώς ατμοσφαιρικό.

πολυ, μα παρα πολυ ελαφρως. Πρεπει να ειναι η πιο πεντακαθαρη με την καθαροτητα του ajax scifi ταινια που εχω δει τα τελευταια χρονια. Τα παντα ελαμπαν σε αυτον τον κοσμο. Ακομα και στο passengers ειδα λιγο "φουμο".

συγνωμη ρε συ.. προσπαθω να παρακολουθησω την σκεψη σου, αλλα δεν τα καταφερνω. Τι ειναι η ατμοσφαιρικοτητα και ποια η διαφορα της απο την ατμοσφαιρα; Επισης νομιζω οτι ο ρυθμος δεν εχει καμμια σχεση με την ατμοσφαιρα.

Μπορει να κανω λαθος (αφου δεν ειμαι κριτικος/ιστορικος κινηματογραφου) αλλα ΝΟΜΙΖΩ
οτι η ατμοσφαιρικοτητα ειναι εκει που μια Χ ατμοσφαιρα αποκτα εναν δικο της σουρεαλισμο
που την σημαδευει ως υπογραφη ... για παντα !!! Kατι σαν ιδιομορφια ... καλη η κακη !

Επειδη θα τραβας τα μαλλια σου, θα περιγραψω το εξης απλο :
το σκετο-νετο δεντρο ακριβως εξω απο το σπιτι του πρωτου συνθετικου που εκτελεσε ο Κ
(του γομαριου, δεν θυμαμαι το ονομα του) .... ειναι ΑΚΡΩΣ σουρεαλ στοιχειο, κατ'εμε.
Σημαδευει την συγκεκριμενη σεκανς. Της δινει ατμοσφαιρικοτητα.
Ατμοσφαιρα, η ολη περιοχη του σπιτιου εχει ετσι κι αλλιως (μεσα σε τοση ομιχλη :laugh:).
Ομως η ατμοσφαιρα (σκηνικο) ΔΕΝ αρκει απο μονη της.

Κατανοητοτερο ?

Επισης, ολη η σκουρια και σκονη και κιτρινιλα και οξειδωση στους εγκαταλελειμενους δρομους
της απαγορευμενης περιοχης του LA ... ΜΑΖΙ με τα "καλλιπυγα" αγαλματα τεραστιων διαστασεων
συνιστουν μια ατμοσφαιρικοτητα. Ειναι ενα σουρεαλ στοιχειο, που εγω τουλαχιστον δεν ξαναειδα
σε αλλο εργακι. Και ειναι κατι σαν υπογραφη του Blade Runner 2049. Κατι σαν ιδιοσυγκρασια ....

Γινομαι εστω και ελαχιστα κατανοητος ? :rolleyes:

Last edited:

Μπορει να κανω λαθος (αφου δεν ειμαι κριτικος/ιστορικος κινηματογραφου) αλλα ΝΟΜΙΖΩ
οτι η ατμοσφαιρικοτητα ειναι εκει που μια Χ ατμοσφαιρα αποκτα εναν δικο της σουρεαλισμο
που την σημαδευει ως υπογραφη ... για παντα !!! Kατι σαν ιδιομορφια ... καλη η κακη !

Επειδη θα τραβας τα μαλλια σου, θα περιγραψω το εξης απλο :
το σκετο-νετο δεντρο ακριβως εξω απο το σπιτι του πρωτου συνθετικου που εκτελεσε ο Κ
(του γομαριου, δεν θυμαμαι το ονομα του) .... ειναι ΑΚΡΩΣ σουρεαλ στοιχειο, κατ'εμε.
Σημαδευει την συγκεκριμενη σεκανς. Της δινει ατμοσφαιρικοτητα.
Ατμοσφαιρα, η ολη περιοχη του σπιτιου εχει ετσι κι αλλιως (μεσα σε τοση ομιχλη ).
Ομως η ατμοσφαιρα (σκηνικο) ΔΕΝ αρκει απο μονη της.

Κατανοητοτερο ?

Επισης, ολη η σκουρια και σκονη και κιτρινιλα και οξειδωση στους εγκαταλελειμενους δρομους
της απαγορευμενης περιοχης του LA ... ΜΑΖΙ με τα "καλλιπυγα" αγαλματα τεραστιων διαστασεων
συνιστουν μια ατμοσφαιρικοτητα. Ειναι ενα σουρεαλ στοιχειο, που εγω τουλαχιστον δεν ξαναειδα
σε αλλο εργακι. Και ειναι κατι σαν υπογραφη του Blade Runner 2049. Κατι σαν ιδιοσυγκρασια ....

Γινομαι εστω και ελαχιστα κατανοητος ? :rolleyes:

Red Desert
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0058003/

Come and See
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0091251/

Πες ότι βλέπεις sci fi για να τα παρακολουθήσεις...

Κάτι πάω να καταλάβω. Πάντως"ατμοσφαιρικό τητα"νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο στοιχείο μιας καλής ταινίας. Θεωρώ ότι, όπως την ορίζεις εσύ τουλάχιστον, για να υπάρξει πρέπει να κάνει συνειδητές επιλογές ο σκηνοθέτης.

Το tempo όμως συμφωνούμε ότι δεν έχει καμία σχέση με ατμόσφαιρα-ατμοσφαιρικοτητα;

Οκ, όντως το έχεις ξαναπεί αλλά το είχα ξεχάσει ότι βλέπεις μόνο SciFi. Είναι λογικό λοιπόν να σε συναρπάζει η ατμόσφαιρα-κοτητα του blade runner καθώς σύμφωνω ότι είναι ένα στοιχείο που συχνά τους λείπει.