Βλάσφημες εικόνες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλάσφημες εικόνες.

....

Κανενας βαθια θρησκευομενος (αλλα και οποιοσδηποτε Καρτεσιανιστης) δεν θα δεχτει οτι η επιστημη και
τα μαθηματικα ΤΙΜΟΥΝ και συνυπαρχουν με την Σταυρωση και (κυριοτερα) την Ανασταση του Χριστου.
Και δεν θα χει και αδικο. Η επιστημη τιμα τις γνωστικες της κατακτησεις για οσο αυτες την εξυπηρετουν
και τις κατακρημνιζει με μηδενικο σεβασμο οταν αυτο απαιτηθει. Οχι ακριβως η κοσμοθεωρηση
ενος θρησκευομενου (χριστιανου).....

Ρε Μανο τα εχουμε πει και ξαναπει αυτα εδω μεσα, μην επαναρχεσαι με τα ιδια που ειναι απλα γνωμες σου και ευσεβεις ποθοι αλλα δεν εχουν καμμια βαση.

Εγώ νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα..Ο δημιουργός των αρχικών εικόνων (προσωπικά έχω έχω στην ''συλλογή'' μου πολλές που είναι αρκετά πιο ακραίες αλλά δεν είναι της ώρας) ,θα διάβασε κάποιο άρθρο σαν το παρακάτω και είπε μέσα του,''όπου τα πετυχαίνω τα λαμόγια αυτά θα τα......με τον τρόπο μου, που μας έχουν πήξει στην μπαρούφα οι μισάνθρωποι'' ..

Σπύρο, θεωρώ ότι υπάρχει ασφαλής και μη ασφαλής πρόκληση.
Ασφαλής πρόκληση θεωρώ κάτι που μόνο συγκεκριμένο κοινό θα πέσει πάνω της.
Ok, και οι Mayhem και η Diamanda Galas προκαλούν αλλά δεν θα τους ακούσει ούτε καν ο μέσος ροκάς.
Ενώ Active member, Running Wild (με το Conquistadores π.χ.) κλπ είναι ακούσματα ευρύτερου φάσματος.

Το να ασχοληθεί οποιοσδήποτε καλλιτέχνης με το κείμενο που έστειλες το θεωρώ τουλάχιστον αστείο.
Ε, ας βγάλουν και πίνακες που να σατιρίζουν και τους flat earthers τότε.

Η παιδοφιλία από την άλλη, αφορά την εκκλησία και όχι την θρησκεία.
Τουλάχιστον τον Χριστιανισμό από όσο γνωρίζω.

Η παιδοφιλία από την άλλη, αφορά την εκκλησία και όχι την θρησκεία.
Τουλάχιστον τον Χριστιανισμό από όσο γνωρίζω.

Μα και οι βλάσφημες μορφές τεχνης την εκκλησία αφορουν,δεν αφορούν την θρησκεία την ίδια..Ε δηλαδή,θα ήτανε μ@λ@κας ο θεός αν υπάρχει,να κάτσει να ασχοληθεί με κάποιον που τον απεικονίζει σαν κλόουν ,την στιγμή που κάποιοι εκπρόσωποι του κάνουν τόσο άσχημα πράγματα σε παιδιά.

Ε, ας βγάλουν και πίνακες που να σατιρίζουν και τους flat earthers τότε.

Ποιος σου είπε ότι δεν γίνεται αυτό...Και τους flat earthers σατιρίζουν και τους άλλους τους απίθανους με τα εμβόλια..Και εκεί βλέπεις φανατισμό από την πλευρά όσων σατιρίζονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλάσφημες εικόνες.

Ρε Μανο τα εχουμε πει και ξαναπει αυτα εδω μεσα, μην επαναρχεσαι με τα ιδια που ειναι απλα γνωμες σου και ευσεβεις ποθοι αλλα δεν εχουν καμμια βαση.

Δηλαδη, επειδη εσυ ΔΕΝ συμφωνεις (με αυτα που γραφω) και ενοχλεισαι
εγω δεν πρεπει να επανελθω ? Καταρχην δεν θυμαμαι ποτε και που τα ειπαμε.
Οταν τα ειπαμε, εγω συμφωνησα σε κατι στο οποιο τωρα υπαναχωρω ?
Ποιο ειναι αυτο ? Ειπα πουθενα οτι Πιστη και Επιστημη τα χουν βρει ?
Ειπα πουθενα οτι οι σημερινοι επιστημονες ειναι βαθια θρησκευομενοι ανθρωποι ?
Ειπα πουθενα οτι Πιστη και Επιστημη, ετσι γενικα και αοριστα, καποια στιγμη
θα τα βρουν μεταξυ τους ... μονο και μονο, επειδη και οι δυο θελουν να
βοηθησουν τον ανθρωπο ? Τι ειναι αυτο στο οποιο συμφωνησαμε εσυ και εγω
και τωρα σου αδειασα το χαλι κατω απο τα ποδια ? Θυμισε μου ....

Eγω αυτην την στιγμη θεωρω οτι υπαρχουν ΤΡΕΙΣ θεοτητες μεσα στην ανθρωποτητα.
Οι εξ'αποκαλυψεως, το Χρημα και ο Γνωστικος Ορθολογισμος. Γιαυτο αλλωστε
και προσπαθησα (ανεπιτυχως μαλλον) να αλλαξω τον αποδεκτη της βλασφημιας
σε πιο ζεουσες και αχνιστες και οδυνηρες θεοτητες. Εκει οπου το ματι αγριευει !

Ε, καλά, αυτοί ειδικά που πιστεύουν ότι η ιατρική πριν από 3000 χρόνια, ναι, τότε που το προσδόκιμο ήταν το 1/3 από σήμερα, ήταν καλύτερη από τη σημερινή είναι αρκετά ηλίθιοι για να είναι και φανατικοί.
Πόσο μάλλον οι flat earthers, αν και αυτούς τους συμπαθώ, γιατί από την μία δεν πειράζουν κανέναν, από την άλλη προσφέρουν άπειρο υλικό για trolling.
Εγώ θα γίνω Pastafarian που δεν τους ενοχλεί κανείς.

Ε, καλά, αυτοί ειδικά που πιστεύουν ότι η ιατρική πριν από 3000 χρόνια, ναι, τότε που το προσδόκιμο ήταν το 1/3 από σήμερα, ήταν καλύτερη από τη σημερινή είναι αρκετά ηλίθιοι για να είναι και φανατικοί.
Πόσο μάλλον οι flat earthers, αν και αυτούς τους συμπαθώ, γιατί από την μία δεν πειράζουν κανέναν, από την άλλη προσφέρουν άπειρο υλικό για trolling.
Εγώ θα γίνω Pastafarian που δεν τους ενοχλεί κανείς.

Πιο πάνω έβαλες την μισή αλήθεια των Active Member να ξέρεις..Την άλλη μισή την βάζω σε spoiler για να μην γεμίσουμε το νήμα με video clip.
Το βάζω τώρα γιατί...τώρα το θυμήθηκα. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βλάσφημες εικόνες.

Με άλλα λόγια στεκόμαστε στην προσβολή των συμβόλων και αδιαφορούμε για την υπάρχουσα κατάσταση,όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τους υποτιθεμενους υπηρέτες αυτών.

Εισαι σιγουρος γιαυτο ?

iu

Οπως ειπες ... οπου υπαρχει δραση υπαρχει και αντιδραση.
Εσυ νομισες οτι η αντιδραση ηταν ΜΟΝΟ πανω στην υποκρισια των θρησκοληπτων ?
ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ... ευτυχως για εμας ειναι και κατευθειαν πανω στην υποκρισια των ιερεων !

Οταν η Τεχνη θελει να πει κατι .... μπορει και να το πει στα ΙΣΙΑ χωρις περιστροφες !
Ενδεχεται να αρεσκεται στις εμμεσες αναφορες (ενιοτε) ... αλλα οχι οτι εχει απεμπολισει
τις ΕΥΘΕΙΕΣ αναφορες. Σιγα μην περιμενει η τεχνη απο το σαμαρι να πονεσει ο γαιδαρος.
Στο αμολαει στα μουτρα .... και διαχειρισου το μετα. Περνα το δεκαπεντε φιλοσοφικα
φιλτρα (οχι ο καλλιτεχνης δεν ηθελε να πει αυτο ... ηθελε να πει το αλλο ... κλπ κλπ).

ΓΕΛΑΕΙ μετα η Τεχνη μαζι σου !

Μανο τα ιδια λεμε με διαφορετικες λεξεις...Στις τεχνες τα φιλτρα του καθενος ειναι διαφορετικα αλλα υπαρχουν...Και υπαρχουν για συγκεκριμενους λογους..
Ο Lennon με το God και το Imagine εννοουσε συγκεκριμενα πραγματα..Πανω τους μπορει να στηθει μια ολοκληρη κοσμοθεωρια και σταση ζωης..Παρολα αυτα,βλεπεις οτι τα ακουν φανατικα ανθρωποι που εχουν εντελως διαφορετικη κοσμοθεωρια και επιμενουν σε αυτην..Ε με συγχωρεις..Εκει, ή δεν υπαρχουν καθολου φιλτρα,η εχουν μπουκωσει...

Πως λεμε τα ιδια ?

Εσυ νομιζεις οτι οι αναφορες ειναι εμμεσες.
Εγω σου δειχνω ... οτι ειναι και αμεσες και ευθειες.

Σκεψου να εδινες δωρο το παραπανω εικαστικο σε εναν γονεα
που εχει τα παιδια του στο κατηχητικο καποιας εκκλησιας ?
Εμμεση θα ηταν η αναφορα στην υποκρισια ?

Re: Απάντηση: Βλάσφημες εικόνες.

Πως λεμε τα ιδια ?

Εσυ νομιζεις οτι οι αναφορες ειναι εμμεσες.
Εγω σου δειχνω ... οτι ειναι και αμεσες και ευθειες.

Σκεψου να εδινες δωρο το παραπανω εικαστικο σε εναν γονεα
που εχει τα παιδια του στο κατηχητικο καποιας εκκλησιας ?
Εμμεση θα ηταν η αναφορα στην υποκρισια ?

https://www.instagram.com/sirjoancornella/?hl=el

Μπορεί απλά να μην τον πειράξει.
Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος είναι κληρικός, αυτόματα είναι και παιδεραστής.
Θα μπορούσες να στέλνεις το παιδί σου για μπάλα και ο προπονητής να είναι παιδεραστής.
Έχω γνωρίσει κληρικούς που εύκολα θα τα άφηνα να πάνε στο κατηχητικό μαζί τους αν ήθελαν.

Δεν ξερω αν αυτο ισχυει ΜΟΝΟ στην ορθοδοξη πλευρα της εκκλησιας και δη .... ελληνικης ορθοδοξης.
Απο την αλλη πλευρα, οι καταγγελιες εχουν παρει ρυθμο χιονοστιβαδας, με αναφορες που πανε
20 και 30 χρονια πισω (σε σεξουαλικη παρενοχληση η ακομα και βιασμο).

We only see the tip of the iceberg ....

Ποιος είπε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένη θρησκεία;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει θρησκεία που οι έμποροί της να μην εκμεταλεύονται τους πιστούς της.
Με οποιονδήποτε τρόπο.

Μπορεί απλά να μην τον πειράξει.
Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος είναι κληρικός, αυτόματα είναι και παιδεραστής.
Θα μπορούσες να στέλνεις το παιδί σου για μπάλα και ο προπονητής να είναι παιδεραστής.
Έχω γνωρίσει κληρικούς που εύκολα θα τα άφηνα να πάνε στο κατηχητικό μαζί τους αν ήθελαν.

Ειμαστε εκτος θεματος αλλα τελος παντων..Κανεις δεν ειπε τους κληρικους παιδεραστές...Η εκκλησια ομως εκτός απο φιλοσοφικο της υποβαθρο, ασκει και μια αρκετα μεγαλη μορφη εξουσιας πανω στον κοσμο..Υπαρχει το περιφημο ποίμνιο...Υπαρχουν δηλαδη ανθρωποι που θα εκαναν τα παντα για να βρεθουν εκ δεξιών κάποια στιγμή...

Η βλασφημία-επισημανση λοιπον σε αυτη τη μορφη,ερχεται να σου υποδειξει το προβλημα ετσι ωστε να εισαι πιο επιφυλακτικος με τους ιερείς και να μην τους παραδιδεις τα τεκνα σου με περισσή αφέλεια.

Απάντηση: Re: Βλάσφημες εικόνες.

Ποιος είπε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένη θρησκεία;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει θρησκεία που οι έμποροί της να μην εκμεταλεύονται τους πιστούς της.
Με οποιονδήποτε τρόπο.

Συμφωνω !

Απλα δεν υπαρχει ρεπορτερ που να αποκαλυψει κατι αντιστοιχο στον μουσουλμανισμο
για ολους τους αυτονοητους λογους .... :behead:

Re: Απάντηση: Re: Βλάσφημες εικόνες.

Η βλασφημία-επισημανση λοιπον σε αυτη τη μορφη,ερχεται να σου υποδειξει το προβλημα ετσι ωστε να εισαι πιο επιφυλακτικος με τους ιερείς και να μην τους παραδιδεις τα τεκνα σου με περισσή αφέλεια.

Μα αυτό κάνει η τέχνη.
Υποδεικνύει, αφυπνίζει, σε κάνει να προβληματίζεσαι.
Αν ήθελε να σε διδάξει δεν θα προσπαθούσε να το κάνει μέσω των εικόνων.
Μπορεί μία εικόνα να είναι χίλιες λέξεις, αλλά ο κάθε ένας μας θα γράψει άλλες λέξεις για την ίδια εικόνα, ανάλογα με την οπτική του.

Απλα δεν υπαρχει ρεπορτερ που να αποκαλυψει κατι αντιστοιχο στον μουσουλμανισμο
για ολους τους αυτονοητους λογους .... :behead:

Το να προσπαθήσεις να ταρακουνήσεις έναν φανατικό με απλά μέσα είναι χαμένη υπόθεση, ασχέτως θρησκείας και γενικά πιστεύω.
Οπότε μιλάμε για κάτι άσκοπο.

Απάντηση: Re: Βλάσφημες εικόνες.

Ο Lennon με το God και το Imagine εννοουσε συγκεκριμενα πραγματα..

Με τη διαφορά πως όταν έκανε πχ πριν 52 χρόνια το σχόλιο "we are more popular than Jesus now" ήθελε να πει κάτι ουσιαστικό και ταυτόχρονα είχε πολλά να χάσει. Δεν ήταν ο καλλιτέχνης που δεν τον ξέρει πιθανότατα ούτε η μάνα του που "δημιουργεί" υπό την αιγίδα της ανεκτικότητας των σημερινών δυτικών κοινωνιών (και που η πρόκληση είναι το μέσον που θα του κερδίσει κάποια αναγνωρισιμότητα). Αυτό εννοώ με το "φτηνό". Υπάρχει πάντα το context των κοινωνικών συνθηκών σε ένα καλλιτεχνικό έργο. Και φυσικά, όλλο το να μιλάει για παγκόσμια ειρήνη ο Τζων εν μέσω του πολέμου στο Βιετνάμ, και άλλο σήμερα η επόμενη υποψήφια μις Υφήλιος.

....χώρια που ο Λέννον ήταν απίστευτα, μα απίστευτα αθώος...