ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
Καθοτι σε λιγο καιρο γινομαι πατερας

ψαχνω να δω τι γινεται με την εν λογω ιστορια των βλαστικων κυτταρων, διαβασα διαφορα αρθρα και ενω κατα 70% εχω πειστει οτι προκειται για σκοπιμη παραπληροφορηση των εταιρειων για ευνοητους λογους δεν μπορω φυσικα να στερησω το παιδι μου απο κατι που ισως αποδειχθει σωτηριο στο μελλον

το ερωτημα μου ειναι: εσεις τι αποφασισατε η τι θα αποφασιζατε μπροστα στο συγκεκριμενο διλημμα?

Προγεννητικός έλεγχος με αμνιοκέντηση υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα για διάφορα σύνδρομα και ασθένειες όπως πχ η μεσογειακή αναιμία. Αυτός ο έλεγχος είναι θεμιτός σχεδόν από όλους. Όμως το να πας στο άλλο άκρο και να αρχίσεις να "παίζεις" με πράγματα και καταστάσεις φτιάχνοντας "προσωπικό λογαριασμό βλαστικών κυττάρων" νομίζω πως ξεφεύγει... Αν χρειάζεται και αποδειχθεί στο μέλλον η χρησιμότητά τους τότε θα μιλάμε για συμβατότητες και όχι για τα βλαστοκύτταρα συγκεκριμένων ατόμων.

Last edited:
Μηπως δεν καταλαβες το ερωτημα μου?

μπορεις σε παρακαλω να διαβασεις το αρθρο που παραθετω

Συμφωνω απολυτα ,το ζητημα ομως ειναι οτι εδω δεν μιλαμε για ενισχυτες η DVD αλλα για τα παιδια μας

δηλαδη θα ρισκαρες την πιθανοτητα να αποδειχθουν πολυτιμο υλικο ιασης στο μελλον και να μην εχεις μεριμνησει?

Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι αναγκαίο να έχεις το δικό σου υλικό, αλλά κάποιο συμβατό.Το αν αξίζει να κρατιέται θα μας το πούνε οι επιστήμονες αυτού του τομέα. Η φύλαξή του πιστεύω πως πρέπει να γίνεται σε τράπεζες όπως το αίμα που δεν είναι προσωπικές...

Εγω το αποφασισα ευκολα. Φαντασου να τα χρειαστεις και να μην τα εχεις. Τι κανεις τοτε? Αυτοκτονεις απο τυψεις?

Αυτο με απασχολησε κι εμενα περυσι. Στο τελος αποφασισα και τα φυλαξα και αχρειαστα να ´ναι.
Προβληματιστηκα πολυ για την χρησιμοτητα τους αφου ακομα τοτε δεν υπηρχαν συγκεκριμενα στοιχεια παρα μονο "ισως εδω" " μπορει εκει" κλπ. Ακομα με απασχολησε το κατα ποσο θα γινει η φυλαξη και δεν θα με κοροϊδευουν με ανυπαρκτους λογαριασμους.

Re: Απάντηση: ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Η φύλαξή του πιστεύω πως πρέπει να γίνεται σε τράπεζες όπως το αίμα που δεν είναι προσωπικές...

Γιώργο, συμφωνώ άλλα αυτή τη στιγμή δεν είναι...

Techie...τι να σου πω το έκανα πριν 7 χρόνια για το δικό μου παιδί και κάποιοι με κοίταζαν σαν εξωγήινο ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να αποδειχτεί ότι σωστά έπραξα...

Οσοι το κανατε και προφανως το ψαξατε ποια εταιρεια προτιμησατε?

διαβασα οτι η Αγγλια ειναι η πρωτη χωρα που εχει θεσπισει νομικο πλαισιο για το συγκεκριμενο θεμα οποτε κοιταω προς τα εκει

διαβασα οτι η Αγγλια ειναι η πρωτη χωρα που εχει θεσπισει νομικο πλαισιο για το συγκεκριμενο θεμα οποτε κοιταω προς τα εκει

Τον Μάιο γεννάμε και θα το κάνω !

Δεν ξέρω αν θα θεωρηθεί διαφήμιση οπότε καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν οι κ.κ διαχειριστές αν μπορούμε να ποστάρουμε ονόματα και διευθύνσεις εταιριών..

Αν όχι, θα σου στείλω φίλε techie p.m μιας εταιρίας που έχω στα υπόψιν..

Ενώ στο γιό μου πριν από 15 περίπου το σκεφτόμασταν να το κάνουμε τελικά δεν συνέβει, τώρα όμως που περιμένουμε και νέο μέλος εχω τελικά πεισθεί για την αναγκαιότητα τους, άσε που θεωρητικά υπάρχει ενδεχόμενο να αποδειχθούν ( ω μη γένοιτο χρήσιμα ) ακόμη και στο γιό μου.

Re: Απάντηση: ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

λοιπον οντας νεος πατερας και θυμα των μελλοντικων τυψεων ενεδωσα κι εγω.
Προσεξε καλα τις εταιρειες μιλαμε για απιστευτες αρπαχτες που εχουν στηθει.
Δεν θα σου πω για ποιες μιλαω.....
Θα σου πω απο ποιες να διαλεξεις

λοιπον μια ειναι μια Αυστριακη που δεν θυμαμαι ονομα.....καλη εταιρεια για χλιδατους ομως,χρεωνει 2500 στεγνα...... αλλα LUX

δευτερη μια αγγλικια με κοστος 1750 και κατι εξτραδακια του στυλ εξετασεις και λοιπα.....και η πιο σοβαρη απο ολες αλλα μου την εδωσε το οτι θελανε 250 προκαταβολικα ακομα κι αν κατι δεν πηγαινε καλα και το συμβολαιο δεν εμπαινε σε ισχυ.

τριτη και την οποια προτιμησα μια βελγικια Cryosave....χρεωνει 1510 κραταει ενα δειγμα βελγιο κι ενα ολλανδια..(ο θεος να φυλαει απο κατακλυσμους )
και αρκετα σοβαρη.

αυτα
(αφαιρέθηκε μιά φράση)

Last edited by a moderator:
Είμαι κι εγώ στην ίδια θέση.

Από την έρευνα την δικιά μου , έχω καταλήξει οτι η πιο σημαντική παράμετρος είναι εάν μπορείς να πάρεις στο μέλλον δείγμα χωρίς να καταστραφεί όλο .

Το λέω αυτό γιατί υπάρχει συμβατότητα των βλαστοκυττάρων και με τα αδέρφια και με τους γονεις (με την μητέρα σε πολύ υψηλότερο ποσοστό). Οπότε υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να αναλύσεις δείγμα πάνω από μία φορά, μερικές μας έχουν απαντήσει ότι δεν γίνεται οπότε και απορίφθηκαν ...

Ενώ στο γιό μου πριν από 15 περίπου το σκεφτόμασταν να το κάνουμε τελικά δεν συνέβει, τώρα όμως που περιμένουμε και νέο μέλος εχω τελικά πεισθεί για την αναγκαιότητα τους, άσε που θεωρητικά υπάρχει ενδεχόμενο να αποδειχθούν ( ω μη γένοιτο χρήσιμα ) ακόμη και στο γιό μου.

βασικα για το τον ηδη υπαρχων γιο σου θα το κανεις χτυπα ξυλο και για τον επομενο