Blooming και Samsung A956 κατά παραγγελία του Γιώργου.

VEN_REN

Senior Member
13 September 2007
340
Επειδή είσαι πάντα εκεί να βοηθήσεις τον οποιονδήποτε με κορυφαίες συμβουλές, είπα να απαντήσω σε ένα ερώτημά σου που έθεσες πριν λίγο καιρό. Ίσως το μόνο ερώτημα σου που μπορώ να απαντήσω με τις ελάχιστες γνώσεις μου.

Η ΤV μου δεν έχει ρυθμιστεί καθόλου. Μόνο Local Dimming έχω βάλει και Μovie Mode, δε ξέρω πως πρέπει να πειράξω τα άλλα για καλύτερη εικόνα. Και δεν έχω τσεκάρει αν έχει το τελευταίο firmware.

πηγή: WD HD Media Player χωρίς A/V reciever...κατευθείαν στη TV.

Τέλος να πω ότι το θάμπωμα στο μενού του Player είναι θέμα κάμερας, αν το δεις live είναι κρύσταλλο, χωρίς halos που να επηρεάζουν το μαύρο της εικόνας .

Λοιπον βάζω και την αρχική της Panasonic που έβαλες ως παράδειγμα. Δυστυχώς δε βρήκα με γαλαξία στη μέση, μόνο αστεράκια, αλλά νομίζω αυτο έιναι που σε ενδιαφέρει άλλωστε.

Ορίστε 3ς φωτογραφίες από 3ς οπτικες γωνίες της Samsung....πάντα από το ίδιο ύψος όμως, γιατί αν πιο ψηλά θα έπρεπε να την κρατώ στο χέρι τη κάμερα και οι φωτογραφίες θα ήταν αφηρημένη τέχνη. Η ταινία είναι το πρώτο δευτερόλεπτο του WALL-E .mkv 1080p

Panasonic
panasonichz3.jpg

SAMSUNG 1 - ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ
sam1eq9.jpg

SAMSUNG 2 - ΥΠΟ ΜΕΣΑΙΑ ΓΩΝΙΑ
sam2nv3.jpg

SAMSUNG 3 - ΥΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΓΩΝΙΑ
sam3jo9.jpg

στην ευθεία είναι όλα στην εντέλεια .... 0 Blooming effect, απόλυτο μαύρο.

στη 2η να σας πω ότι τραβήχτηκε υπο γωνία τέτοια που θα έπρεπε να έχω στα 2,5 μέτρα ένα κεντραρισμένο καναπέ 10 μέτρων (3ς τριθέσιοι), και να κάθομαι στο ακρϊανό δεξί μπράτσο, και όπως βλέπετε το blooming είναι ελάχιστα εμφανές στο μενού του player (επαναλαμβάνω δεν είναι το θάμπωμα στις στα γράμματα και στις γραμμές του player, γι'αυτό ευθύνεται η κάμερα. Είναι αυτή η αχνή πρασινοάσπρη θαμπάδα)

στη 3η που δεν υπάρχει περίπτωση να δεις πότε κάτι από τέτοια γωνία, φαίνεται ξεκάθαρα το πρασίνισμα από το μενού του player αλλά σας διαβεβαιώ ότι αν συνέχιζα την ταινία και έφευγε το μενού, η εικόνα δείχνει πάλι εκπληκτικά καλά και καθόλου ενοχλητικά.

Πολύ ωραία εικόνα. Πάντως το μαύρο γκριζάρει από πλάγια, κάτι αναμενόμενο μεν, σε μικρότερο δε βαθμό από άλλες LCD.
Νομίζω είναι από τις καλύτερες αγορές η 9άρα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου που μπήκες στην διαδικασία -bye-

Λίγο που πειραματίστηκα κατέληξα πως είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσεις σε φωτογραφία ακριβώς αυτό που δείχνει η τηλεόραση τόσο χρωματικά όσο και σε φωτεινότητα, ευκρίνεια. Προσωπικά δίνω πιο πολύ βαρύτητα στα λεγόμενα σου, παρά στις φωτογραφίες καθ' αυτές. Η τελευταία φώτο είναι όντως ακραία και για θεωρητική συζήτηση μόνο.

αν και λιγο off topic μιας και εχω και εγω το ιδιο βιντεο και το εβαλα στην καινουργια μου πλασμα pz85 ας βαλω ακριβως την ιδια φωτο με την πρωτη για τυχον συγκρισεις.

Re: Απάντηση: Blooming και Samsung A956 κατά παραγγελία του Γιώργου.

αν και λιγο off topic μιας και εχω και εγω το ιδιο βιντεο και το εβαλα στην καινουργια μου πλασμα pz85 ας βαλω ακριβως την ιδια φωτο με την πρωτη για τυχον συγκρισεις.

Σε τι mode έχεις την τηλεόραση ?

Ή η τηλεόραση ή η φωτογραφική έχει προσθέσει αρκετή οξύτητα.

Είναι οξύτητα ή απλά καλύτερη ευκρίνεια;
Και οι δύο καταπληκτικές πάντως.

Αν είχα το blu αυτό θα σας έστελνα κι εγώ από την ταπεινή LG να δούμε και τις διαφορές του HD ready.

στο dvd το εχω ανεβασμενο την οξυτητα ενα κλικ πριν το τερμα..αλλα δεν φαινεται τοσο στην πραγματικοτητα..ισως ειναι απο την φωτογραφικη που πιανει με την εστιαση της πιο εντονα την ευκρινια...θα δοκιμασω να βγαλω την ιδια σκηνη με την οξυτητα στο μηδεν.

"Αν είχα το blu αυτό θα σας έστελνα κι εγώ από την ταπεινή LG να δούμε και τις διαφορές του HD ready"

εγω δεν το εχω σε blu ray..ειναι απο mkv που το εχω μετατρεψει σε αρχειο dvd!!!

Δεν παρατηρώ ιδιαίτερες διαφορές με την προηγούμενη που ανέβασες. Αφού είπες πως δεν φαίνεται τόσο έντονα στην πραγματικότητα τότε η φωτογραφική μηχανή κάνει τα δικά της.