Blu ray High Fidelity Pure Audio.

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Blu ray pure audio λοιπον, aka "ολα τα ειχε η Μαριωρη, ενα ακομη format της ελειπε". Αυτο πως το παιζουμε; Το βλεπουν τα dac σαν pcm; Κατι flac απο αυτο πως προκυπτουν; Εχει ασχοληθει κανεις; Αξιζει τον κοπο; Γιατι δεν ασχολειται κανεις;

Λίγα κυκλοφορούν
Νομίζω δεν έχουν ουσιαστική διαφορά απο τα Blu Ray για ταινίες, και ριπάρονται σαν ταινίες*
Ήχος κωδικοποιημένος ως PCM - δύο κανάλια - 24/192, και από εκεί και περά τα γνωστά πολυκάναλα hi-res formats DolbyTurueHD / DTS-HD Master
Αρα αρχικά το κάνουμε ριπ ως ISO, IMHO to ΙΣΟ είναι και το πιστό αντίγραφο και το κρατάμε, υπάρχουν λύσεις να παίξει σαν ISO
Σα δεύτερο βήμα, μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια και να τα κωδικοποιήσουμε σα flac ή ότι άλλο.

Κι ένας ένθερμος υποστηρικτής του format με αρκετούς τίτλους.Δεν είναι βέβαια pure audio μιας που εδώ συνδυάζει και εικόνα:
http://aixrecords.com/index.html

Λίγα κυκλοφορούν
Νομίζω δεν έχουν ουσιαστική διαφορά απο τα Blu Ray για ταινίες, και ριπάρονται σαν ταινίες*
Ήχος κωδικοποιημένος ως PCM - δύο κανάλια - 24/192, και από εκεί και περά τα γνωστά πολυκάναλα hi-res formats DolbyTurueHD / DTS-HD Master
Αρα αρχικά το κάνουμε ριπ ως ISO, IMHO to ΙΣΟ είναι και το πιστό αντίγραφο και το κρατάμε, υπάρχουν λύσεις να παίξει σαν ISO
Σα δεύτερο βήμα, μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια και να τα κωδικοποιήσουμε σα flac ή ότι άλλο.
Βασικα το πως παιζουμε το iso με foobar ειναι το θεμα γιατι η κωδικοποιηση σε flac σιγουρα "αλλαζει" το αρχειο.

Απάντηση: Re: Blu ray High Fidelity Pure Audio.

Βασικα το πως παιζουμε το iso με foobar ειναι το θεμα γιατι η κωδικοποιηση σε flac σιγουρα "αλλαζει" το αρχειο.

Για .DTS αρχεία πάντως,χρειάζεται αυτό.
Το .iso,το ανοίγει όπως και τα υπόλοιπα.(που περιέχουν DSD,DST,κλπ..)

Re: Απάντηση: Re: Blu ray High Fidelity Pure Audio.

Sokmav, δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει το Blu Ray ISO σε foobar ,
Υπάρχει μεν υποστήριξη για ISO-CD και ISO-SACD αλλα δε νομίζω για BR

TMT θα δοκίμαζα για το ISO ή το ίδιο το δισκάκι.

Μετά DVDFab DVDAudioExtractor για εξαγωγή του PCM/DTS/whatever

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Blu ray High Fidelity Pure Audio.

Sokmav, δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει το Blu Ray ISO σε foobar ,
Υπάρχει μεν υποστήριξη για ISO-CD και ISO-SACD αλλα δε νομίζω για BR

TMT θα δοκίμαζα για το ISO ή το ίδιο το δισκάκι.

Μετά DVDFab DVDAudioExtractor για εξαγωγή του PCM/DTS/whatever
Ούτε εγώ είμαι σίγουρος.
Θα δοκιμάσω σε λίγο και θα αναφέρω εδώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Blu ray High Fidelity Pure Audio.

Έπαιξε...
Δεν έπαιξε με foobar όμως,έπαιξε με Jriver κι αφού έκανα mount το .iso και έβαλα το JRMP να το δει σαν δίσκο.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Απάντηση: Re: Blu ray High Fidelity Pure Audio.

Νa το θεσω αλλιως. ΨΑχνουμε για iso οπως στα sacd ή για flac;
Για .iso,ναι.Γύρω στα 13 gb είναι αυτό που παίζει στην φώτο.
Εγώ που ήθελα να παίξω από τον υπολογιστή κι όχι απο blu-ray player,και δεν ήθελα να μετατρέψω σε flac,κλπ,απλώς έκανα αυτό που είπα από πάνω.
Δεν ήταν τίποτα.
Μου δίνει δε την δυνατότητα για τρία διαφορετικά stream (διαλέγεις όποιο θέλεις),ένα στέρεο και δύο πολυκάναλα.