Στο μέλλον πριν μας (όποιοι είμαστε εμείς δηλαδή..) κατηγορήσεις για οτιδήποτε φρόντισε να ξέρεις τι λες.
Τα 3D BD rips γίνονται αναγκαστικά σε ISO. Δεν υπάρχει επιλογή. Μόνο έτσι δουλεύουν.
Να κάνω κι εγώ μια μικρή παρέμβαση προσθέτωντας στα όσα πολύ σωστά ανεφερε ο φίλος Δημήτρης.
Φίλε fits,μπορώ σε ένα βαθμό να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο αντιδράς στα όσα τα παιδιά πολύ
σωστά κατά τη γνώμη μου σου προτείνουν.Έχω κι εγώ φιλαράκια με τα οποία έχουμε συχνά πυκνά αυτούς
τους ομηρικούς καυγάδες!!Να ξέρεις ότι τα παιδιά έχοντας την τεράστια εμπειρία σου λένε εκ των προτέρων
τι ισχύει και τι δεν ισχύει ώστε να ξέρεις τι αγοράζεις.
Καταλαβαίνω τώρα ότι εσύ μπορεί ορισμένα πράγματα να τα θεωρείς προφανή ή και τεττριμένα ότι θα
δουλεύουν αλλά δυστυχώς ότι θεωρούμε προφανές δεν είναι πάντα και αυτό που ισχύει.
Νομίζω όλοι μας θα θέλαμε να υπήρχε ένα μηχανάκι λογικού κόστους που να παίζει τα πάντα,αλλά δυστυχώς
αυτό δε γίνεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής ή τουλάχιστον με μικρό ποσό χρημάτων!)
Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος:
Είμαι από το άτομα που από ταινίες κλπ βλέπω κατά κόρον κυρίως μέσα από Blu-ray ISO ή Blu-ray folder
κλπ.Λοιπόν σε πληροφορώ ότι για εμένα (και πιστεύω και για πολλούς από τους λάτρεις της υψηλής ευκρίνειας)
η δυνατότητα για αναπαραγωγή ISO από ένα consumer μηχανάκι είναι αυτό που λέμε το Άγιο Δισκοπότηρο!
Δεν είναι καθόλου μα καθόλου προφανές και τετριμμένο ότι ένα μηχανάκι θα παίζει ISO και μέχρι
πρότεινος ήταν προνόμιο λιγοστής μειοψηφίας!
Και προσοχή: Όταν λέω να μπορεί να αναπαράγει ενα μηχανάκι αρχεία π.χ. Blu-ray ISO εννοώ χωρίς καμμία απολύτως έκπτωση: Δηλαδή να εμφανίζει τα μενού κανονικά,να σου βγάζει κανονικά την HD μπάντα ήχου
της ταινίας (τα μη απωλεστικά φορμά Dolby True HD,DTS HD Master Audio, απωλεστικά Dolby Digital Plus,
DTS HD High Resolution Audio, κλπ)
ακριβώς σαν να είχες βάλει το αυθεντικό Blu-ray δισκάκι μέσα στο player!
Εεε λοιπόν πίστεψε με και πίστεψε και τα παιδιά που στο λένε παραπάνω πως κάτι τέτοιο αν το έκαναν κατά
πλειοψηφία τα player θα είμασταν τρισευτυχισμένοι! (εδώ πιστεύω πως εκφράζω κι άλλα παιδιά με αυτό που λέω).
Δυστυχώς όμως δεν το κάνουν! Ακόμα και τα απλά MKV αρχεία πολλά player τα αναπαράγουν προβληματικά
(θέματα με ελληνικούς υπότιτλους κλπ)
Τώρα από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας βάζει τον πήχυ όπου νομίζει.Για παράδειγμα εγώ έχω αρκετούς φίλους
που απλά θέλουν να κατεβάσουν όπως όπως μια νέα ταινία σε divx ή και σε screener για να τη δουν και ούτε
λόγος για φορμά ήχου υψηλής ευκρίνειας κλπ.Όταν λοιπόν σε αυτά τα φιλαράκια ξεκινήσω να τους αραδιάζω τα
περί μη απωλεστικού ήχου και υψηλής ευκρίνειας κλπ. καταλήγουμε σε ομηρικούς καβγάδες και στους κλασικούς
(πλην όμως πάντα όμορφους!) ομηρικούς καβγάδες!Κάπως έτσι δηλαδή που όπως είδα κατέλειξε και η συζήτηση με τα παιδιά!
Τώρα σχετικά με το ζήτημα που ανέφερες: Ο μόνος τρόπος μέχρι στιγμής για να κάνεις πλήρες back up ενός
Blu-ray 3D δίσκου είναι το BD 3D ISO file.Μάθε λοιπόν ότι από τα κονσουμεράδικα μηχανάκια αν δεν κάνω λάθος
το μόνο που είχε (μέχρι πρότεινος) τη δυνατότητα να αναπαράγει πλήρως BD 3D ISO αρχεία ήταν το Oppo.
Πρόσφατα είδα και το Himedia να αναπαράγει αν και είχα δει να αναφέρεται κάποιο πρόβλημα όταν σε αναπαραγωγή BD 3D ISO ταινίας μαζί με HD ήχο και αναμένω να δω τι γίνεται!
Κατά τη γνώμη μου για τη δουλειά που θες ένα media player καλό θα σπυ είναι απαραίτητο!
Όλα όσα αναφέρω φίλε fits πάντα καλοπροαίρετα τα λέω και επειδή έχω ζήσει (και ζω...) παρόμοιες διαμάχες με φιλαράκια για τέτοια θέματα!
Φιλικά!