Blu-ray home cinema πακέτα

Δηλαδη αν παρω απο ενα bluray 3d disc ΜΟΝΟ τα αρχεια m2ts που χρειαζονται με προγραμμα σαν το tsmuxer δεν θα δουλευουν?

Εννοω χωρις τα εξτρα μενου κ.τ.λ. ετσι ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ....

Και θα δοκιμασω το παραπανω που λεω σε μια samsung tv που εχει και media player αλλα δεν ειναι 3d αν λοιπον παιζει μετα το αρχειο m2ts που θα μετονομασω ts και θα το φτιαξω απο αυτη την ταινια "BluRay.1080p.DTS-HDMA.7.1.2Audios.x264-MARIOKA"

Εγω πιστευω οτι θα παιζει μια χαρα στην τηλεοραση παρολο που δεν ειναι 3d θα παιζει με το κλασικο τροπο μισο αριστερα - μισο δεξια.

Βεβαια θα το δοκιμασω και σε κανενα μαγαζι σε καποιο bluray home cinema για να δω κατα ποσο τα παιζει ή οχι.

Last edited:
ρε παιδια μια ερωτηση και εγω .. τα all in one exoun και δικο τους ενισχυτη ; δηλαδη το player εχει και ενισχυση ;; λογο χωρου κτλ ψαχνω τα λιγοτερα μηχανηματα .. sorry για το off topic και την αφελη ερωτηση ..

Ναι ακριβως αυτο που ειπες φιλε μου.
Το ιδιο το bluray player εχει και τον ενισχιτη για τα ηχεια που πανε πακετο.

Στο μέλλον πριν μας (όποιοι είμαστε εμείς δηλαδή..) κατηγορήσεις για οτιδήποτε φρόντισε να ξέρεις τι λες.

Τα 3D BD rips γίνονται αναγκαστικά σε ISO. Δεν υπάρχει επιλογή. Μόνο έτσι δουλεύουν.

Να κάνω κι εγώ μια μικρή παρέμβαση προσθέτωντας στα όσα πολύ σωστά ανεφερε ο φίλος Δημήτρης.

Φίλε fits,μπορώ σε ένα βαθμό να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο αντιδράς στα όσα τα παιδιά πολύ
σωστά κατά τη γνώμη μου σου προτείνουν.Έχω κι εγώ φιλαράκια με τα οποία έχουμε συχνά πυκνά αυτούς
τους ομηρικούς καυγάδες!!Να ξέρεις ότι τα παιδιά έχοντας την τεράστια εμπειρία σου λένε εκ των προτέρων
τι ισχύει και τι δεν ισχύει ώστε να ξέρεις τι αγοράζεις.
Καταλαβαίνω τώρα ότι εσύ μπορεί ορισμένα πράγματα να τα θεωρείς προφανή ή και τεττριμένα ότι θα
δουλεύουν αλλά δυστυχώς ότι θεωρούμε προφανές δεν είναι πάντα και αυτό που ισχύει.
Νομίζω όλοι μας θα θέλαμε να υπήρχε ένα μηχανάκι λογικού κόστους που να παίζει τα πάντα,αλλά δυστυχώς
αυτό δε γίνεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής ή τουλάχιστον με μικρό ποσό χρημάτων!)

Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος:

Είμαι από το άτομα που από ταινίες κλπ βλέπω κατά κόρον κυρίως μέσα από Blu-ray ISO ή Blu-ray folder
κλπ.Λοιπόν σε πληροφορώ ότι για εμένα (και πιστεύω και για πολλούς από τους λάτρεις της υψηλής ευκρίνειας)
η δυνατότητα για αναπαραγωγή ISO από ένα consumer μηχανάκι είναι αυτό που λέμε το Άγιο Δισκοπότηρο!
Δεν είναι καθόλου μα καθόλου προφανές και τετριμμένο ότι ένα μηχανάκι θα παίζει ISO και μέχρι
πρότεινος ήταν προνόμιο λιγοστής μειοψηφίας!

Και προσοχή: Όταν λέω να μπορεί να αναπαράγει ενα μηχανάκι αρχεία π.χ. Blu-ray ISO εννοώ χωρίς καμμία απολύτως έκπτωση: Δηλαδή να εμφανίζει τα μενού κανονικά,να σου βγάζει κανονικά την HD μπάντα ήχου
της ταινίας (τα μη απωλεστικά φορμά Dolby True HD,DTS HD Master Audio, απωλεστικά Dolby Digital Plus,
DTS HD High Resolution Audio, κλπ) ακριβώς σαν να είχες βάλει το αυθεντικό Blu-ray δισκάκι μέσα στο player!

Εεε λοιπόν πίστεψε με και πίστεψε και τα παιδιά που στο λένε παραπάνω πως κάτι τέτοιο αν το έκαναν κατά
πλειοψηφία τα player θα είμασταν τρισευτυχισμένοι! (εδώ πιστεύω πως εκφράζω κι άλλα παιδιά με αυτό που λέω).
Δυστυχώς όμως δεν το κάνουν! Ακόμα και τα απλά MKV αρχεία πολλά player τα αναπαράγουν προβληματικά
(θέματα με ελληνικούς υπότιτλους κλπ)

Τώρα από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας βάζει τον πήχυ όπου νομίζει.Για παράδειγμα εγώ έχω αρκετούς φίλους
που απλά θέλουν να κατεβάσουν όπως όπως μια νέα ταινία σε divx ή και σε screener για να τη δουν και ούτε
λόγος για φορμά ήχου υψηλής ευκρίνειας κλπ.Όταν λοιπόν σε αυτά τα φιλαράκια ξεκινήσω να τους αραδιάζω τα
περί μη απωλεστικού ήχου και υψηλής ευκρίνειας κλπ. καταλήγουμε σε ομηρικούς καβγάδες και στους κλασικούς
(πλην όμως πάντα όμορφους!) ομηρικούς καβγάδες!Κάπως έτσι δηλαδή που όπως είδα κατέλειξε και η συζήτηση με τα παιδιά!

Τώρα σχετικά με το ζήτημα που ανέφερες: Ο μόνος τρόπος μέχρι στιγμής για να κάνεις πλήρες back up ενός
Blu-ray 3D δίσκου είναι το BD 3D ISO file.Μάθε λοιπόν ότι από τα κονσουμεράδικα μηχανάκια αν δεν κάνω λάθος
το μόνο που είχε (μέχρι πρότεινος) τη δυνατότητα να αναπαράγει πλήρως BD 3D ISO αρχεία ήταν το Oppo.
Πρόσφατα είδα και το Himedia να αναπαράγει αν και είχα δει να αναφέρεται κάποιο πρόβλημα όταν σε αναπαραγωγή BD 3D ISO ταινίας μαζί με HD ήχο και αναμένω να δω τι γίνεται!

Κατά τη γνώμη μου για τη δουλειά που θες ένα media player καλό θα σπυ είναι απαραίτητο!

Όλα όσα αναφέρω φίλε fits πάντα καλοπροαίρετα τα λέω και επειδή έχω ζήσει (και ζω...) παρόμοιες διαμάχες με φιλαράκια για τέτοια θέματα!

Φιλικά!

Last edited:
Δηλαδή εσύ μου προτείνεις μια ΦΤΗΝΗ λύση είναι ένα bluray home cinema σαν το pioneer bcs-414 και ένα media player σαν το himedia 900a για να μπορώ να αναπαράγω εκτός από τα κλασικά πλέον mkv και 3d bluray iso files με μενού και όλα τους.

Re: Απάντηση: Blu-ray home cinema πακέτα

Δηλαδή εσύ μου προτείνεις μια ΦΤΗΝΗ λύση είναι ένα bluray home cinema σαν το pioneer bcs-414 και ένα media player σαν το himedia 900a για να μπορώ να αναπαράγω εκτός από τα κλασικά πλέον mkv και 3d bluray iso files με μενού και όλα τους.

Οσον αφορά το media player πιστεύω πως θα το χρειαστείς! Κι εγώ το χρειάζομαι και αυτό τον καιρό προσανατολίζομαι σε παρόμοια λύση.
Μια λύση είναι να πάρεις ένα έτοιμο (all in one) Blu-ray 3D home cinema και πάνω του να συνδέσεις με HDMI το
media player.Αν το κάνεις αυτό πρόσεξε να επιλέξεις ένα all in one Blu-ray 3D home cinema που θα έχει
2 HDMI inputs ! Όλα τα έτοιμα home cinema έχουν 1 HDMI out προφανώς,αλλά δεν έχουν όλα HDMI in.
Προσοχή γιατί αν πάρεις home cinema που δεν έχει έστω 1 HDMI in τότε ουσιαστικά ξεχνάς την όποια σύνδεση
με το media player!

Τώρα η λύση να πάρεις ένα έτοιμο Blu-ray 3D home cinema και πάνω του να συνδέσεις με HDMI το
media player είναι μια λύση αλλά μάλλον δεν είναι η καλύτερη!Κι εγώ αρχικά σε τέτοια λύση προσανατολιζόμουν
αλλά τελικά μετά τις συμβουλές των παιδιών εδώ κατάλαβα ότι η λύση ξεχωριστά:

1.Blu-ray 3D player (ή/και media player)
2.Ενισχυτής A/V με δυνατότητα 3D
3.Ηχεία
4.3D Μέσο απεικόνισης (3D τηλεόραση,3D προβολέας)

θα σε ανταμείψει σε απόδοση.Το κόστος κι εμένα φυσικά με απασχολεί και αυτό που σκέφτομαι
είναι για παράδειγμα τα ηχεία δεν θα τα πάρω όλα μαζί αλλά αρχικά τα 2 front ή 2 front + center.
Δες το λίγο και τα ξαναλέμε φίλε fits!

Τα παιδιά εδώ μπορούν να σου πουν πολύ καλύτερα από εμένα αφού κι εγώ μαθαίνω ακόμα!

Φιλικά!

Φιλε ειχα ενα συστημα ετσι δηλαδη μονο του εναν yamaha rx-v1500 ενισχιτη που δεν ειχε hdmi και ξεχωριστα αρχεια αλλα τα πουλησα ολα για αυτον ακριβως το λογο οτι ηταν παλιος και ΔΕΝ ειχε hdmi ποσο μαλλον 3d.

Τοτε που τα ειχα παρει μου ειχαν κοστισει μια περιουσια ανω των 2000ευρω μαζι με τα ηχεια κ.τ.λ. οποτε εννοειτε οτι ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ουτε στιγμη να ξαναπροβω σε μια τετοια αγορα γιατι μετα απο χρονια κατεληξα στο συμπερασμα οτι οσα και να δωσεις για κομματια μετα απο 1-2 χρονια θα χρειαστει να ξαναδωσεις οποτε ποιος ο λογος....

Φιλε ειχα ενα συστημα ετσι δηλαδη μονο του εναν yamaha rx-v1500 ενισχιτη που δεν ειχε hdmi και ξεχωριστα αρχεια αλλα τα πουλησα ολα για αυτον ακριβως το λογο οτι ηταν παλιος και ΔΕΝ ειχε hdmi ποσο μαλλον 3d.

Τοτε που τα ειχα παρει μου ειχαν κοστισει μια περιουσια ανω των 2000ευρω μαζι με τα ηχεια κ.τ.λ. οποτε εννοειτε οτι ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ουτε στιγμη να ξαναπροβω σε μια τετοια αγορα γιατι μετα απο χρονια κατεληξα στο συμπερασμα οτι οσα και να δωσεις για κομματια μετα απο 1-2 χρονια θα χρειαστει να ξαναδωσεις οποτε ποιος ο λογος....

Κοίτα να δεις φίλε fits,

Τον ενισχυτή σου που δεν είχε καν HDMI είσοδο θα μπορούσες να τον κρατήσεις και απλά να έπερνες ένα
Blu-ray 3D player το οποίο έχει και πολυκάναλες αναλογικές εξόδους
.
Οπότε στη συνέχεια αυτό που κάνεις είναι με καλώδια rca πηγαίνεις από τις πολυκάναλες αναλογικές εξόδους του Blu-ray 3D player στις πολυκάναλες αναλογικές εισόδους του ενισχυτή σου.

Με την παραπάνω σύνδεση,και συνδέοντας με HDMI καλώδιο την HDMI έξοδο του Blu-ray 3D player
στην HDMI είσοδο της 3D τηλεόρασης σου μπορείς να έχεις κανονικά αναπαραγωγή Blu-ray 3D και με HD ήχο!
Οπότε δεν είναι ανάγκη να πετάς τον ενισχυτή σου!

Φιλικά!

Λες να μην το είχα σκεφτεί κι εγώ αυτόν τον τρόπο?

Κι όμως με αυτόν τον τρόπο εννοείτε ότι ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ οτιδήποτε hd-audio έχει έτσι γιατί ο hd ήχος μεταφέρετε ΜΟΝΟ από την θήρα hdmi και όχι από οπτική ή rca που μπορεί απλά να μεταφέρει το core κομμάτι κάθε ήχου.

Και μην το ζαλίζουμε με τη λύση κομματιών γιατί όπως προείπα είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΚΡΙΒΟ για τη τσέπη μου και δεν το ξανακάνω για τους λόγους που είπα ποιο πάνω.

Σε ευχαριστώ πολύ όμως για τις προτάσεις σου.

Κι όμως με αυτόν τον τρόπο εννοείτε ότι ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ οτιδήποτε hd-audio έχει έτσι γιατί ο hd ήχος μεταφέρετε ΜΟΝΟ από την θήρα hdmi και όχι από οπτική ή rca που μπορεί απλά να μεταφέρει το core κομμάτι κάθε ήχου.

Και μην το ζαλίζουμε με τη λύση κομματιών γιατί όπως προείπα είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΚΡΙΒΟ για τη τσέπη μου και δεν το ξανακάνω για τους λόγους που είπα ποιο πάνω.

Σε ευχαριστώ πολύ όμως για τις προτάσεις σου.

Φίλε fits,

Στο παραπάνω νομίζω πως δεν είναι έτσι! Δηλαδή αν το Blu-ray 3D player έχει πολυκάναλες αναλογικές εξόδους
αυτό προφανώς σημαίνει ότι έχει και τα αντίστοιχα DAC.Επομένως ο στην περίπτωση αυτή τον HD ήχο τον
αποκωδικοποιεί το ίδιο το player και τον κάνει ασυμπίεστο LPCM και στη συνέχεια και πάλι το ίδιο το player το
ασυμπίεστο LPCM το περνάει στο DAC και έτσι τελικά το κάνει αναλογικό ήχο και το πηγαίνεις αναλογικά με rca
στον ενισχυτή σου.
Επομένως με τη λύση αυτή φυσικά και δεν χάνεις τον HD ήχο! Έχεις HD ήχο μια χαρά !
Ας το τσεκάρουν και τα άλλα παιδιά που ξέρουν καλύτερα αυτό αλλά έχω την αίσθηση πως δεν κάνω λάθος!
Με την παραπάνω συνδεσμολογία κρατάς τον παλιό σου ενισχυτή που δεν έχει HDMI και αξιοποιώντας τις πολυκάναλες αναλογικές εισόδους του ενισχυτή σου και τις πολυκάναλες αναλογικές εξόδους του Blu-ray 3D player σου έχεις μια χαρά HD ήχο.

O HD ήχος σε ψηφιακή μορφή (ατόφιος (bitstreaming) ή σε μορφή ασυμπίεστου LPCM ) είναι που δεν μπορεί
να μεταφερθεί από οπτική ίνα ή ομοαξονικό καλώδιο!Σε ψηφιακή μορφή ο HD ήχος πράγματι μπορεί να
μεταφερθεί μόνο μέσω HDMI καλωδίου.

Απαξ και τον έχει μετατρέψει το DAC του player σου σε αναλογικό το μεταφέρεις μια χαρά!

Και πάλι ας επιβεβαιώσουν όσα λέω τα παιδιά του foroum μήπως κι εγώ κάνω κάπου λάθος!

Φυσικά η όποια επιλογή σου σεβαστή φίλε fits!Το καταλαβαίνω πως κοστίζει κάτι παραπάνω η λύση των κομματιών και το νιώθω κι εγώ προσωπικά!

Δεν κάνει τίποτα ,ο ένας για τον άλλο είμαστε εδώ!Να είσαι καλά!

Φιλικά!

Tα players με πολυκάναλες αναλογικές εξόδους γι αυτό τον λόγο βγήκαν. Για σύνδεση με παλαιούς A/V Receivers που δεν διαθέτουν εισόδους HDMI. Μια χαρά HD Audio παίρνεις απ' τις αναλογικές του player.

Αν εδωσες τον 1500 για να παρεις τα αυτονομα που προτεινεις, τοτε εχεις κανει πολυ μεγαλο λαθος ...

Tα players με πολυκάναλες αναλογικές εξόδους γι αυτό τον λόγο βγήκαν. Για σύνδεση με παλαιούς A/V Receivers που δεν διαθέτουν εισόδους HDMI. Μια χαρά HD Audio παίρνεις απ' τις αναλογικές του player.

Καλά τα είχα καταλάβει λοιπόν! Μας παρείχατε καλή εκπαίδευση κύριε Συντονιστή Κώστα!
Φαίνεται πως δεν πήγε τσάμπα το διάβασμα που έχουμε ρίξει!

Κρίμα όμως να μην το είχε υπόψιν του πιο νωρίς ο φίλος μας ο fits!Και τώρα βέβαια θα τη βρει την
άκρη του πιστεύω!

Καλησπέρα παιδιά!επειδή είμαι άσχετος από αυτά...Αν πάρεις ένα home cinema 5.1 με hdmi in μπορείς να το δυνδέσεις με το pc σου μέσω hdmi και να παίζει από εκεί τα dts-hd, bd.iso, bd rip κλπ για να γλιτώσεις το media player?μιας και από usb απ' ότι διάβασα δεν τα παίζει.

Πως ακριβώς δουλεύουν οι 3d movies σε οποιοδήποτε bluray home cinema ή media player?

Απλά αναγνωρίζει ότι η ταινία είναι χωρισμένη σε δυο μέρει και τα κάνει ένα μέρος στη τηλεόραση ώστε να μπορείς να τα δεις 3d?

Πάντως απ' ότι έχω δει στα 3d mkv sbs files δεν έχει μεγάλη διαφορά το αριστερό από το δεξί μέρος της ταινίας οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς βλέπεις το σκηνικό σε 3d.

Εν πάση περίπτωση