Blu ray κόντρες περιοδικών (Ήχος vs Hitech)

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Παρατηρώ την άτυπη κόντρα μεταξύ του Ήχου και του Hi-tech.

Βγαίνουν και οι δύο στο τεύχος Αυγούστου, με μεγάλο συγκριτικό σε blu-ray. Πρώτη νύξη κάνει ο Ήχος λέγοντας πως τα μοντέλα που περιλαμβάνονται ανήκουν σε παρόμοια (χαμηλή) κατηγορία τιμής. Γράφει χαρακτηριστικά πως δεν περιλαμβάνονται τα Pioneer lx91 και Sony 5000es που δοκιμάστηκαν παλιότερα, συμπληρώνοντας: «εδώ τεστάρουμε μόνο την εισαγωγική κατηγορία της αγοράς, δεν ανακατεύουμε μήλα με πορτοκάλια- όπως άλλοι- για να εξαπατήσουμε τον αναγνώστη.»
Βεβαίως τα συγκεκριμένα μοντέλα περιλαμβάνονται στο τεστ του hi-tech. Τι κάνει νιάου-νιάου.

Γενικά δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους, κάποιες διαφορές εδώ κι εκεί (το panasonic παίζει καλά τα dvd λέει ο Ήχος ενώ το hi tech το θάβει βαθμολογικά στον συγκεκριμένο τομέα, και άλλα τέτοια ψιλοαναμενόμενα.) Εντύπωση μου έκανε όμως το blu ray της sony, το bdp-s360, όπου σύμφωνα με το hi-tech έχει την καλύτερη εικόνα της δοκιμής και μάλιστα σε τιμή χώμα. Χάνει μόνο επειδή δεν έχει πολυκάναλη αναλογική έξοδο και δεν παίζει ματρόσκες. Μας συμβουλεύει έτσι να το χτυπήσουμε αν δεν μας αφορούν οι συγκεκριμένες λειτουργίες.
Να πω την αλήθεια σκεφτόμουν να το πάρω. Ο Ήχος δεν το περιέλαβε στο τεστ.

Βγαίνει όμως το τεύχος Σεπτεμβρίου του Ήχου και ξαφνικά κάνει συνέχεια στο τεστ από το πουθενά (blu ray player take ii), παρουσιάζοντας δύο φθηνές συσκευές ακόμα: το pioneer bdp-120 και το περίφημο sony bdp s360. Η ανακάλυψη του Ήχου είναι η εξής:
Τα πλέιερ ξεχωρίζουν από το τσιπ που χρησιμοποιούν. Κατά σειρά ποιότητας έχουμε τα τσιπ της Nec, Mediatek, Broadcom και Renesas. Με λίγα λόγια, πες μου ποιο τσιπ χρησιμοποιείς να σου πω ποιος είσαι. Και ώ του θαύματος, τα δύο αυτά πλέιερ, χρησιμοποιούν το ίδιο τσιπ της Nec, εξού και οι επιδόσεις τους είναι «εισαγωγικές» για την κατηγορία και εντελώς ταυτόσημες.
Μιλάμε για τρομερό άδειασμα:
Το σχεδόν καλύτερο του ενός περιοδικού αποκαλύπτεται «εισαγωγικό» για το άλλο.

Χε-χε. Βρε τι γίνεται....
Τρέχα βγάλε συμπέρασμα, εσύ καλόπιστε αναγνώστη.

Καλα, στην εποχη του ιντερνετ διαβαζετε ακομα περιοδικα?

Ενα σωρο reviews υπαρχουν στο νετ, μη στηριζεστε στη γνωμη ενος, οταν μπορειτε να παρετε 500 γνωμες...

Εκτος αυτου ο καθενας που κανει review εχει τις "συμπαθειες" και τις "αντιπαθειες" του (καταλαβαινεις τι εννοω...)

δεν ειναι κακο να διαβαζεις ποτε ποτε και κανενα περιοδικο .
διαβαζεις οτι σε ενδιαφερει και εαν σου κανει κατι κλικ ψαχνεις γιαυτο στο ιντερνετ .
ετσι τουλαχιστον κανω εγω ...

Δικαιολογώ απολύτως κάποιον ο οποίος, λόγω ηλικίας, δεν γνώρισε τα περιοδικά, δεν τα αγάπησε, δεν του λένε τίποτα.
Για πολλούς από τους υπόλοιπους όμως, ορισμένα περιοδικά αποτελούν σχεδόν στοιχεία ταυτότητας, όπως οι δίσκοι και τα βιβλία του.

Κατ' αρχάς δεν υπάρχει μόνο η ωφελιμιστική σχέση με τα πράγματα και τον κόσμο- να βρεις το μηχανάκι που ζητάς και πάπαλα. Ένα ολοκληρωμένο περιοδικό, στημένο με μεράκι και πείρα, με ικανούς συντάκτες και καλό γούστο, είναι (πολύτιμος) σύντροφος δια βίου. Τα μουσικολογικά άρθρα για παράδειγμα των Αργύρη Ζήλου και Χρήστου Δασκαλόπουλου στον Ήχο με επηρέασαν καθοριστικά και διαμόρφωσαν την ατμόσφαιρα της εφηβείας μου. Οι 4τροχοί, ποτέ δεν ήταν ένα στενά αυτοκινητιστικό περιοδικό όπως διάφορα κιτσάτα υποπροϊόντα που κυκλοφορούν κατά καιρούς.
Αλλά βεβαίως, ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Το ζήτημα είναι η σοβαρότητα της προσέγγισης και η αξιοπιστία. Τα μεγάλα περιοδικά, προσπαθούσαν πάντα να διατηρούν ένα επίπεδο γραφής ώστε να δίνουν το στίγμα τους. Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συντάκτης περιοδικού, επειδή διαθέτει δύο κατσαβίδια και κάποιες γνώσεις για το αντικείμενο- χρειάζεται πάντα μια γενικότερη κουλτούρα.
Ας μην ξεχνάμε τέλος, ότι το ίντερνετ τροφοδοτείται από αξιόλογα reviews τα οποία αντλούνται από την ηλεκτρονική έκδοση των περιοδικών- μείον, βεβαίως, τη γοητεία του χαρτιού και των φωτογραφιών. Και φυσικά, μείον την αυτονομία, την ευχρηστία, την αμεσότητα.

Η κρίση που μαστίζει σήμερα τα περιοδικά και τις εφημερίδες, οι βεβιασμένες κινήσεις, οι αλλοιώσεις στην ύλη τους και η αναξιοπιστία οφείλεται εν μέρει και στο ίντερνετ το οποίο αλλάζει σιγά-σιγά τα πάντα- συνήθειες, στάσεις και συμπεριφορές, τη λειτουργία του εμπορίου.

Πάντα στην εξέλιξη, κάτι χάνεται και κάτι κερδίζεται.

Καλα, στην εποχη του ιντερνετ διαβαζετε ακομα περιοδικα?

Ενα σωρο reviews υπαρχουν στο νετ, μη στηριζεστε στη γνωμη ενος, οταν μπορειτε να παρετε 500 γνωμες...

Εκτος αυτου ο καθενας που κανει review εχει τις "συμπαθειες" και τις "αντιπαθειες" του (καταλαβαινεις τι εννοω...)

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον κάθε ένα που ποστάρει και γράφει στο ίντερνετ. Μάλιστα επειδή υπάρχει και η σχετική ανωνυμία του δικτύου μπορεί ο ίδιος ο κατασκευαστής να δημοσιεύει όσα θετικά reviews θέλει για το προϊόν του.
icon12.gif

Αυτός είναι ο απόλυτος ορισμός του κακού!

αποψη σου φιλε μου !
διαβαζω πολλα περιοδικα αλλα μονιμα αλλα που κ που ωστε να δω τι γινεται σε πραγματα που με ενδιαφερουν !
πχ , που κ που διαβαζω περιοδικα μοτο οχι για να αλλαξω την μοτο μου αλλα απλα να ενημερωθω για το τι κυκλοφορει η παιζει στην αγορα ...

Διαπλοκή και διαφθορά.
Δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα τη δήθεν ενημέρωση που αναφέρεσαι.

Διαπλοκή και διαφθορά.
Δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα τη δήθεν ενημέρωση που αναφέρεσαι.

Όχι ότι δεν ισχύουν ΚΑΙ αυτά που λες, αλλά η παράθεση απόλυτων κρίσεων που δεν υποστηρίζονται από επιχειρήματα, δείχνει, κατά τη γνώμη μου, ρηχή σκέψη. Ο κόσμος και οι απόψεις μας γι' αυτόν δεν είναι άσπρο-μαύρο, υπάρχουν εκατομμύρια διαβαθμίσεις του γκρι, κάποιες από τις οποίες οφείλεις να παίρνεις υπόψη σου όταν διαλέγεσαι δημόσια σε ένα φόρουμ. Αλλιώς μένεις με τους φίλους και ομοϊδεάτες σου.

-bye-

Χωρίς να θέλω να ανατρέψω τις απόψεις των ρομαντικών....ούτε να "ευλογήσω" τις απόψεις των νεωτεριστών.....έχω να πω τούτο γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των έσω...:FSGSFGS4: Εάν στο τεύχος των δοκιμών υπάρχει εταιρεία η οποία έχει κάνει 2 διαφημιστικές καταχωρήσεις.....μην περιμένετε να δείτε το προιόν της να πάρει την θέση που του αρμόζει.....- όχι ότι θα αναδειχτεί το καλύτερο....αλλά...δεν θα πάρει την σωστή του κατάταξη...Δυστυχώς φίλοι μου τα πράγματα είναι έτσι............

Χωρίς να θέλω να ανατρέψω τις απόψεις των ρομαντικών....ούτε να "ευλογήσω" τις απόψεις των νεωτεριστών.....έχω να πω τούτο γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των έσω...:FSGSFGS4: Εάν στο τεύχος των δοκιμών υπάρχει εταιρεία η οποία έχει κάνει 2 διαφημιστικές καταχωρήσεις.....μην περιμένετε να δείτε το προιόν της να πάρει την θέση που του αρμόζει.....- όχι ότι θα αναδειχτεί το καλύτερο....αλλά...δεν θα πάρει την σωστή του κατάταξη...Δυστυχώς φίλοι μου τα πράγματα είναι έτσι............

Αν και κατατάσσομαι, υποθέτω, στους ρομαντικούς, δεν έχω καμία αμφιβολία περί τούτου. Με αυτή τη γνώση κατά νου, με αυτή τη σύμβαση μεταξύ αναγνώστη και περιοδικού, συνεχίζουμε να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές έχοντας προτιμήσεις σε συγκεκριμένους συντάκτες. Γνώμη μου είναι πως αν θέλεις να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει, καταλαβαίνεις.

Απάντηση: Re: Blu ray κόντρες περιοδικών (Ήχος vs Hitech)

Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα μιά και το παιχνίδι της διαφήμισης το γνωρίζω εκ του επαγγέλματός μου πολύ καλά....

Όχι ότι δεν ισχύουν ΚΑΙ αυτά που λες, αλλά η παράθεση απόλυτων κρίσεων που δεν υποστηρίζονται από επιχειρήματα, δείχνει, κατά τη γνώμη μου, ρηχή σκέψη. Ο κόσμος και οι απόψεις μας γι' αυτόν δεν είναι άσπρο-μαύρο, υπάρχουν εκατομμύρια διαβαθμίσεις του γκρι, κάποιες από τις οποίες οφείλεις να παίρνεις υπόψη σου όταν διαλέγεσαι δημόσια σε ένα φόρουμ. Αλλιώς μένεις με τους φίλους και ομοϊδεάτες σου.

-bye-

Ίσως είναι προτιμότερη η ρηχή σκέψη, από το να κάνεις παρέα με διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους που να τους αποκαλείς ή να σε αποκαλούν φίλο!

Βγαίνει όμως το τεύχος Σεπτεμβρίου του Ήχου και ξαφνικά κάνει συνέχεια στο τεστ από το πουθενά (blu ray player take ii), παρουσιάζοντας δύο φθηνές συσκευές ακόμα: το pioneer bdp-120 και το περίφημο sony bdp s360. Η ανακάλυψη του Ήχου είναι η εξής:Τα πλέιερ ξεχωρίζουν από το τσιπ που χρησιμοποιούν. Κατά σειρά ποιότητας έχουμε τα τσιπ της Nec, Mediatek, Broadcom και Renesas.

To oppo 831 εχει chip Anchor Bay VRS...

http://www.avforums.com/reviews/Oppo-BDP-831-Blu-ray-Disc-Player-Review.html

Εγώ που είμαι συνδρομητής στο hitech και διαβάζω σποραδικά τον ήχο, έχω παρατηρήσει πολλές φορές την συμπεριφορά αυτή του ήχου.
Αφήνει διαρκώς (σε αρκετά τεύχη) υπονοούμενα για το hitech. Από την άλλη για το hitech οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν.

Προσωπικά εμένα με ενοχλεί αφάνταστα αυτό που κάνει ο ήχος. Μου βγάζει μια ζήλια προς την πλευρά του hitech, ότι ουσιαστικά θα ήθελε αυτό να ήταν στην θέση του. Ότι παραδέχονται την υποδεέστερη θέση τους, και βάλλουν κατά του καλύτερου. Απαράδεκτα πράγματα για σοβαρά περιοδικά...

[Φυσικά και τα 2 περιοδικά έχουν καταντήσει χάλια. Δεν υπάρχει πλέον ύλη... Σε 5 λεπτά έχεις τελειώσει με το κάθε περιοδικό...]

Εχω καιρο να αγορασω καποιο απο τα δυο περιοδικα (κανα χρονο περιπου) αλλα ο "Ηχος" για εμενα ηταν κλασεις ανωτερος στα τεστ του...

Εχω καιρο να αγορασω καποιο απο τα δυο περιοδικα (κανα χρονο περιπου) αλλα ο "Ηχος" για εμενα ηταν κλασεις ανωτερος στα τεστ του...

Για εμένα πάλι μια από τα ίδια...

ουδε μια συγκριση εχει το ενα με το αλλο...........το ΗΙΤΕCH παιζει με τη νοημοσυνη του κοσμακη .Γιατι δηλαδη 10 ευρω για μια @αλ@κι@ μπλου ρει που ο θεος να το κανει μπλου ρει.....απο την αλλη τα συγκριτικα τους και ειδικα αυτου του βλακα του Κατσενη ειναι αστα να πανε ουτε μετοχος στη σονυ να ηταν!!!!Τωρα ο ηχος ειναι σαφως πιο σοβαρο περιοδικο.....αυτα...

Για αυτό υπάρχουν αρκετά περιοδικά, επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη...