Blu-Ray or Media Player? This is the question...

fitsos

New member
27 December 2007
9
Καλη χρονια σε ολους!

Το ερωτημα μου ειναι συνθετο και αφορα συγκριση / ερευνα αγορας μεταξυ media player και blu-ray player και επειδη λόγω επαγγελματικων και οικονειακων υποχρεωσεων τα τελευταια χρονια εχω μείνει λιγο "πισω", θα εκτιμούσα να εχω τη γνωμη σας / προτασεις σας και γνώσεις σας:

Αυτη τη στιγμή το set up μου ειναι το ακόλουθο - ίσως λίγο παρωχημένο τεχνολογικά αλλά κατα τ'αλλα, ποιοτικά ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, απλα θελω να κανω μια σχετικη αναβαθμιση σε καποιους τομεις - :

- Τηλεοραση : PHILIPS 32PW9509 (CRT 32'')
- Ενισχυτης : DENON 3805 (7.1 - 120w / 8 ohm per channel) - NO HDMI in/out
- Universal Player : DENON 3910 (hdmi / dvi out)
- 5.1 MISSION VOLARE series
- Projector : ΗΙΤΑCHI PJTX 200 (HD ready / 720p - 1080i)
- Media player : mede8er 400x (no 3D)

Προσανατολίζομαι λοιπον στην αναβάθμιση της τηλεόρασης και ειμαι αναμεσα στις ακόλουθες:

(α) SONY 55HX850 (κυρίως) ή (β) Samsung UE55ES7000 ή Samsung UE55ES8000

Το 3D δεν ειναι στις άμεσες προτεραιοτητες μου αλλα αφού θα κανω την αναβαθμιση σκεφτομαι να παω ενα βημα μπροστα και να εχω και αυτη την δυνατοτητα (αν κάποιος έχει θετικα/αρνητικα σχολια για τις πιο πανω TV, αν και λίγο offtopic, ευπροσδεκτα!) Ενας απαραίτητα πολύ «δυνατος» media player της τηλεορασης δεν είναι must αφου είτε το blu-ray or media player θα κανουν τη «δουλειά» (για αυτό άλλωστε τεινω προς την sony 55hx850 αν και ο media player της δεν παιζει mkv)

(β) ερχομαστε τωρα στο φλέγον θεμα:

media player ή blu-ray player με ικανότητες ενος media player?

Στην αρχή ήμουν 99% προσανατολισμενος σε αγορα blu-ray player και συγκεκριμένα για το Panasonic DMP-BDT500 που βασει οσων εχω διαβασει ειναι ενα τιμιο μηχανημα και για τα λεφτα (value for money) του προσφερει πολλα, ενα απο τα οποια με ενδιαφερει πολυ ειναι το 7.1-channel analogue outputs του αφου ο ενισχυτης της DENON δεν εχει HDMI και δεν κανει support τα νεα formats ηχου οποτε αναγκαστικά ή πρεπει να αναλαβει το player τον ρολο αυτο ή να αλλαξω και ενισχυτη (κατι που δεν προβλεπεται τουλαχιστον για το αμεσο μελλον, άλλωστε ηχητικα είμαι ικανοποημενος με τον DENON 3805)
Με ενδιαφέρει κυριως η αναπαραγωγη mkv αρχειων 720/1080p DD/DTS με 90-95% external subs (.srt) μέσω USB (εξωτερικοι σκληροι δίσκοι είτε απευθειας συνδεση σε blu-ray ή media player είτε μέσω δικτύου) , μολις κανα 2-3 mkv είναι bdmv αλλα για μελλοντικη χρήση θα με ενδιέφερε και το (3D)BD iso με εξωτερικους υποτιτλους…

Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων για τη βοηθεια/προτασεις σας!

Υ.Γ. Δεν ειμαι σιγουρος αν το topic επρεπε να μπει στην κατηγορία αυτή οποτε ευπροσδεκτη η μεταφορα του εάν θεωρειται off-topic

media player ή blu-ray player με ικανότητες ενος media player?

Στην αρχή ήμουν 99% προσανατολισμενος σε αγορα blu-ray player και συγκεκριμένα για το Panasonic DMP-BDT500 που βασει οσων εχω διαβασει ειναι ενα τιμιο μηχανημα και για τα λεφτα (value for money) του προσφερει πολλα, ενα απο τα οποια με ενδιαφερει πολυ ειναι το 7.1-channel analogue outputs του αφου ο ενισχυτης της DENON δεν εχει HDMI και δεν κανει support τα νεα formats ηχου οποτε αναγκαστικά ή πρεπει να αναλαβει το player τον ρολο αυτο ή να αλλαξω και ενισχυτη (κατι που δεν προβλεπεται τουλαχιστον για το αμεσο μελλον, άλλωστε ηχητικα είμαι ικανοποημενος με τον DENON 3805)
Με ενδιαφέρει κυριως η αναπαραγωγη mkv αρχειων 720/1080p DD/DTS με 90-95% external subs (.srt) μέσω USB (εξωτερικοι σκληροι δίσκοι είτε απευθειας συνδεση σε blu-ray ή media player είτε μέσω δικτύου) , μολις κανα 2-3 mkv είναι bdmv αλλα για μελλοντικη χρήση θα με ενδιέφερε και το (3D)BD iso με εξωτερικους υποτιτλους…

Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων για τη βοηθεια/προτασεις σας!

Media player ..!!!
Να μπορεί να κάνει downsampling τον ήχο που τυχόν δεν υποστηρίζεται από τον ενισχυτή σου , αλλά να είναι κι έτοιμοσ να διαχειριστεί τον νέο ενισχυτή που πιθανόν να πάρεις αργότερα.
Είναι μεγάλη ευκολία , εκτός κι αν .....έχεις παρά πολλά bluray δισκάκια κι έχεις σκοπό να αγοράσεις κι άλλα πολλά......:D

Επίσης είναι πανάκριβος (370 ευρώ) και το μόνο θετικό που τον κάνει ανταγωνιστικό είναι τα 2 HDMI output του. Δεν ξέρω τι εννοείς 7.1 αναλογικές εξόδους. Αναλογικές εξόδους έχει 2ch. Εχει όμως οπτική , κάτι που έχει κι ο Media player που σου συνιστώ να πάρεις .
Ενας Mede8ter 600X ή καλύτερα ένα Dune 303 3D ...και θα σου μείνουν τα μισά λεφτά στην τσέπη....

για να συνεισφέρω κι εγώ λίγο στην απόφαση, θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα στο video club της γειτονιάς σου και να δεις τι φέρνει σε blue ray... Τουλάχιστον στα seven που είμαι γραμμένος με έχουν γραμμένο κανονικά. Σε blue ray φέρνουν ένα στους δέκα τίτλους και πάει απ το κακό στο χειρότερο. Πήρα το philips bdp 9600 ακριβώς με τη λογική που σκέφτεσαι και δε θυμάμαι την τελευταία που του έβαλα μέσα δισκάκι (πέρα από cd μουσικής αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Επί την ευκαιρία να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Αν έχω ένα media player αλλά δεν έχω αποθηκευμένες ταινίες, τις καινούριες πρέπει να γραφτώ μέλος κάπου για να τις κατεβάζω?

Dimension 2 σε 1, brp + media player δεν λεει ?

Ενα dune prime που εχω τα κανει και τα δυο...

για να συνεισφέρω κι εγώ λίγο στην απόφαση, θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα στο video club της γειτονιάς σου και να δεις τι φέρνει σε blue ray... Τουλάχιστον στα seven που είμαι γραμμένος με έχουν γραμμένο κανονικά. Σε blue ray φέρνουν ένα στους δέκα τίτλους και πάει απ το κακό στο χειρότερο. Πήρα το philips bdp 9600 ακριβώς με τη λογική που σκέφτεσαι και δε θυμάμαι την τελευταία που του έβαλα μέσα δισκάκι (πέρα από cd μουσικής αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Και εγώ συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση. Εγώ για παράδειγμα για καλή μου τύχη νοικιάζω σχεδόν καθημερινά απο βίντεο κλαμπ (γνωστής αλυσίδας - ας μην κάνω διαφήμηση) το οποίο φέρνει πάρα πολλά blu-ray οπότε το Oppo μου έχει πιάσει τόπο και σαν blu-ray player (και όχι μόνο ως ότι άλλο player μπορεί να χαρακτηριστεί). Απο την άλλη επειδή δεν έχω αγοράσει ποτέ blu-ray δισκάκι και ούτε θα το κάνω ποτέ, αν δεν υπήρχαν βίντεο κλαμπ τριγύρω με μεγάλη ποικιλία δεν θα χρειαζόμουν να αγοράσω καν blu-ray player. Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται και οι δύο συσκευές ή μια που να συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες.

Άρα:

-Έχεις πρόσβαση σε δισκάκια (υπάρχουσα συλλογή - προσβαση για ενοικίαση - σκοπός αγοράς blu-ray δίσκων) -> παίρνεις blu-ray player και media player (ή κάποιο που να τα κάνει και τα δύο)
-Δεν έχεις πρόσβαση σε δισκάκια -> παίρνεις media player

Ένα BDPlayer που μπορεί να παίξει αρχεία απο δίσκο ή απο δίκτυο είναι η καλύτερη λύση. Έχω αρκετά δισκάκια αλλά συνήθως μαζεύουν σκόνη στο ράφι. Προτιμώ την ευκολία του HTPC ή του media player.

Media player ..!!!
Να μπορεί να κάνει downsampling τον ήχο που τυχόν δεν υποστηρίζεται από τον ενισχυτή σου , αλλά να είναι κι έτοιμοσ να διαχειριστεί τον νέο ενισχυτή που πιθανόν να πάρεις αργότερα.
Είναι μεγάλη ευκολία , εκτός κι αν .....έχεις παρά πολλά bluray δισκάκια κι έχεις σκοπό να αγοράσεις κι άλλα πολλά......:D

Εχεις δικιο σε αυτο αλλα ισως τελικα μια 2-1 λυση να ειναι η ιδανικη, δηλαδη και media και blu-ray player, το απολυτο ομως ισως να ειναι τελικα ενα blu-ray player με τις δυνατοτητες (σε οσο μεγαλυτερο βαθμο) ενος media player και οτι αυτο συνεπαγεται...

Επίσης είναι πανάκριβος (370 ευρώ) και το μόνο θετικό που τον κάνει ανταγωνιστικό είναι τα 2 HDMI output του. Δεν ξέρω τι εννοείς 7.1 αναλογικές εξόδους. Αναλογικές εξόδους έχει 2ch. Εχει όμως οπτική , κάτι που έχει κι ο Media player που σου συνιστώ να πάρεις .
Ενας Mede8ter 600X ή καλύτερα ένα Dune 303 3D ...και θα σου μείνουν τα μισά λεφτά στην τσέπη....

The DMP-BDT500 is the first Blu-ray player we’ve seen with two HDMI outputs – Panasonic suggests dedicating the second output purely to audio, which seems like overkill. The HDMI specification was designed to take audio bandwidth considerations into account, and as a digital signal it won’t degrade in the same way it might over analogue cables, but some audio fanatics may consider it a welcome inclusion.

The same can be said of the analogue 5.1 and 7.1 phono speaker outputs, which you can use to connect to your surround sound amplifier if you’d rather the BWT-DM500 took care of your surround sound decoding. This can be useful if your amplifier doesn’t support the latest surround sound audio formats.

Αυτο ομως δε σημαινει οτι εχοντας 5.1 (και εναλλακτικα τις 2 εξτρα για L+R Audio παμε 7.1) αναλογικες εξοδους ηχου μπορει να κανει decode TrueHD and DTS HD σε αναλογικο και μεσω του 3805 (που δεν υποστηριζει τα hd formats hxoy) να εχω (φανταζομαι) core DD/DTS?

Aυτο ειναι κατι που με ενδιαφερει παρα πολυ... και γιατι οχι και το 2πλο HDMI (tv+projector) :2thumb22sup:

Βεβαια αν υπαρχει media player με audio analogue outs, δε θα ηταν ασχημα...

Και εγώ συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση. Εγώ για παράδειγμα για καλή μου τύχη νοικιάζω σχεδόν καθημερινά απο βίντεο κλαμπ (γνωστής αλυσίδας - ας μην κάνω διαφήμηση) το οποίο φέρνει πάρα πολλά blu-ray οπότε το Oppo μου έχει πιάσει τόπο και σαν blu-ray player (και όχι μόνο ως ότι άλλο player μπορεί να χαρακτηριστεί). Απο την άλλη επειδή δεν έχω αγοράσει ποτέ blu-ray δισκάκι και ούτε θα το κάνω ποτέ, αν δεν υπήρχαν βίντεο κλαμπ τριγύρω με μεγάλη ποικιλία δεν θα χρειαζόμουν να αγοράσω καν blu-ray player. Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται και οι δύο συσκευές ή μια που να συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες.

Άρα:

-Έχεις πρόσβαση σε δισκάκια (υπάρχουσα συλλογή - προσβαση για ενοικίαση - σκοπός αγοράς blu-ray δίσκων) -> παίρνεις blu-ray player και media player (ή κάποιο που να τα κάνει και τα δύο)
-Δεν έχεις πρόσβαση σε δισκάκια -> παίρνεις media player

Σιγουρα ειναι η πιο λογικη προσεγγιση αν και οι πειρασμοι/πηγες μεσω internet κλπ κλπ ειναι παρα πολλοι(ες) που ισως καθιστουν οντως αχρηστο το blu-ray player αλλα θεωρω πιο ολοκληρωμενο το ολο setup με ενα blu-ray player (αν και εχω laptop με blu-ray player αλλα το hdmi δεν ειναι 1.4 αρα ξεχναμε το 3d αλλα και hd audio out)

Ένα BDPlayer που μπορεί να παίξει αρχεία απο δίσκο ή απο δίκτυο είναι η καλύτερη λύση. Έχω αρκετά δισκάκια αλλά συνήθως μαζεύουν σκόνη στο ράφι. Προτιμώ την ευκολία του HTPC ή του media player.

Ειμαι απολυτα συμφωνος, ισως κατι τετοιο ψαχνω κι εγω αλλα με τις ιδιαιτεροτητες που ανεφερα πριν...

Φανταζομαι πως κατι σαν το αναμενομενο DUNE HD max θα καλυπτει 99,9% ακομα και τον πιο απαιτητικο χρηστη...ξερει κανεις απο τιμες?

http://www.whathifi.com/review/dune-hd-max-0

....που σημαινει οτι μαλλον ειναι πατατα.
Εχω την αποψη ενα μπλου- πλειερ εχει καλυτερη ποιοτητα για τους απαιτιτικους και ενα μειντια πλειερ χειροτερη ποιοτητα αλλα περισσοτερες ευκολιες,δεν ειναι για τους απαιτιτικους....

ΟΚ το διάβασα κι αυτό...πατάτα το Dune Max !! Φίλε μου έχεις τελείως λανθασμένη άποψη, και απορώ πως από το 2008 δεν έχεις διαβάσει τίποτα περί mp's και BD's. Προφανώς και δεν έχεις δεί κάποιο εκ των κορυφαίων Dune Max και PCH C-200 να παίζουν, άλλα έβγαλες συμπέρασμα. Σε θέματα εικόνας ο SMP 8642/43 είναι ακόμα ότι πιο κορυφαίο υπάρχει σε 2D, σχεδόν 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και τον πλησιάζει αρκετά ο σχεδόν νέος RTL 1186 που είναι και 3D, τα όποια θέματα υπάρχουν στα νεότερα sigma chips είναι καθαρά θέματα προγραμματισμού του firmware και όχι εικόνας.
Την ίδια εικόνα 1080p που θα πάρεις από ένα κορυφαίο BD player θα πάρεις και από ένα Media Player, η μόνη τους διαφορά είναι ότι το κονσουμεράδικο BD player δεν θα διαχειριστεί τα αρχεία σου όπως ένα media player.
Δες λοιπόν τι σου κάνει πιο πολύ στην τσέπη και προχώρα αλλά να είσαι έτοιμος για συμβιβασμούς αν πας σε κονσουμεράδικο player...

Tip...... στο Ebay αλλά και εδώ κατά καιρούς πωλούνται κάποια Oppo BDP 93 στα 300-350-400 ευρώ που κάνουν τα πάντα και είναι ότι πιο κορυφαίο μπορείς να αγοράσεις σε αυτή τη κατηγορία τιμής, αλλά μη το δείς και μου πεις ότι είναι...πατάτα :chinese:

Φιλικά πάντα, Νίκος

......και φισικα το what hi fi....so-so picture and sound quality,......... αλλα και το hiteck που...οκ ,το θεωρουσε καλο αλλα παντα εβαζε στα dune μικροτερη βαθμολογια......τα παιρνουνε ε?

Last edited:
http://uk.hardware.info/productinfo/105596/hdi-dune-hd-max

επησης εαν ψαξεις σε αυτη τη σελιδα που τεσταρει ενα μεγαλο αριθμο προιοντων θα δεις οτι η συνολικη ποιοτητα εικονας, skaling κλπ του dune ειναι μετρια σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο.Απλα δεν μπορεσα να ανεβασω ακριβως τη σελιδα που εχει το τεστ.Του δινει 51 τελικη βαθμολογια με αριστα το 130.

Last edited: