Blu-Ray or Media Player? This is the question...

Είχα στην κατοχή μου μισή ντουζίνα bd players και άλλα τόσα media players.
Ποτέ, κανένα media player, δεν μου έδωσε τη λαμπρή εικόνα, τα χρώματα και τις λεπτομέρειες που μου έδωσαν τα bd players.
Και αυτό αφορά και 1080p, και 720p και sd upscaling.
Προφανώς δεν αμφισβητείτα η ευελιξία των media players και η συμβατότητα με τα διάφορα φορμά, για αυτό άλλωστε τα παίρνουμε!

ακριβως καπως ετσι οπως τα λες, πρεπει να ειναι.
Τα media player λοιπον εχουν τη μεση η και κατοτερη εικονα του μεσου ορου των blu-player.Eιχα κανει μια συγκριση το ryan hd2 και ενος lg και τβ η koyro 50.To αρχειο xvid.To αποτελεσμα πολυ καλυτερο με το lg.
Και οταν μαλιστα διαβαζεις οτι σε οτι αφορα την επεξεργασια εικονας στα media,οι επεξεργαστες που φορανε ειναι κατωτεροι απο ati και nvidia τοτε σου κοβονται τα ποδια και δεν μπορεις να τα αγορασεις.
Για να ειμαι και δικαιος ομως απο εγγραφη βιντεοκαμερας 1080p m2ts το μιντια πλαιυερ τα παει περιφιμα αν και δεν μπορω να κανω συγκριση γιατι το BP δεν παιζει m2ts.

Αν είχατε media players μέτριας τιμής και με οικονομικό επεξεργαστή, μπορεί.Το ίδιο βεβαια μπορει να ισχύει και με ενα bd player των 70 .

Τα περι scaling σαφώς διαφέρουν απο συσκευή σε συσκευή , και απο bd player σε bd player προφανώς.Ειναι λάθος να αναφέρονται σε ενα τετοιο νήμα.
Σε πχ full blu ray 1080p , η passthrough εικόνα που θα πάρει κάποιος απο ένα κορυφαίο media player (ειδικά απο sigma 8642 και νεότερα, και πιθανότατα και απο το τελευταίο realtek 1186) είναι ΙΔΙΑ με οποιοδήποτε bd player.

Αν υπάρχουν διαφορές σε πχ χρώματα , gamma κλπ , ειναι κάτι που διορθώνεται αν υπάρχουν οι κατάλληλες επιλογές στην πηγή η κυρίως στο μέσο απεικόνισης.
Και αναφέρομαι και στα bd players, αλλα και στα media players.

Έχουν περάσει ολα τα κορυφαία media players απο τα χέρια μου , και έχουν συγκριθεί A/B με bd players (Panasonic 310 κατα κύριο λόγο , ps3) σε καλιμπραρισμενο μέσο (προβολέα) με ίδια αποτελέσματα.

φιλε vadergr δεν καταλαβα γιατι δεν πρεπει να αναφερομαστε στο scaling της καθε συσκευης στο παρον νημα.Δεν ειναι ολα τα αρχεια 1080p.....και ενας αγοραστης που μας διαβαζει θα πρεπει να λαβει και αυτον το παραγοντα υποψη του........Blu-Ray or Media Player? This is the question.....Τι απανταμε?
Απο τη μια,pionner,sony,oppo,lg,panasonic ,κολοσοι της εικονας και του ηχου στα ΒP.
Απο την αλλη ποπκορν,γαριδακια,dune,thor και χιλλιαδες αsia pacific....... τα ΜP.

Ηγνωμη μου ειναι, για να απαντησουμε στο ερωτημα,οπωσδηποτε ενα καλο BP με usb να παιζει οσο το δυνατον περισσοτερα αρχεια, και οταν μας περισεψει και ενα 50αρικο παιρνουμε και ενα MP να παιξουμε οτι αρχεια δεν καταφερνουμε να παιξουμε στο BP.
Μην ξεχναμε,γενικα κανενα media p δεν μπορει τωρα που μιλαμε να φτασει την εικονα ενος OPPO η SONY....
Δεν νομιζω δηλαδη να ειμαι τοσο προκατειλειμενος και να παιζω τα αρχεια μου στο BP μου και οχι στο ΜP μου αν και εχει τη 200αρα του.
ΒP ποιοτητα εικονας και ηχου
MP περισσοτερες ευκολιες,περισσοτερα αρχεια.

Last edited:
To θεμα scaling ειναι θεμα εξοπλισμου και δεν εχει να κανει με το να ειναι bd player η media player.
Υπαρχουν ενα σκασμό bd players με κακιστο scaling.
Πρωτα πρέπει να αποφασίσεις τι θες να κανει αυτο που θες να αγορασεις, να αναφερεις μπατζετ και να ακουσεις προτάσεις.
Το ρεζουμέ που αναφερεις στο τέλος δεν ισχύει.

δεν θελω να φανω αντιδραστικος απλα το ψαχνουμε για να βρουμε την αληθεια.....Και η αληθεια ειναι οτι ακουγοντας για ενα τελευταιο μοντελο σονυ bp τι σου ερχεται στο μυαλο πρωτο?Το αριστο scaling!Το ιδιο στα oppo στα pionner κλπ.Αλλο θεμα που δεν αγοραζεις για παραδειγμα ενα σονυ λογο των περιορισμων πχ αδυναμια παραγωγης εξωτερικων υποτιτλων κλπ.Με 240 ευρω πχ αγοραζεις pionner που φορα ιδιους επεξεργαστες με oppo.Που σημαινει οτι οποιος απευθυνθει στα τελευταια μοντελα BP αποκλειεται να φαει πακετο σε scaling και ποιοτητα.Οσο για τα μιντια πλαυερ σε πολυ λιγα τεστ η εικονα και το scaling θα περασουν το good.Aυτο με χαλαει.Η για να το πω ποιο σωστα οταν ο ερευνητης τεσταρει ενα μιντια πλευερ πολυ δυσκολα θα ενθουσιαστει απο την εικονα του,αντιθετα με τα μπλου Π.

Last edited:
Σε 1080p passthrough η εικόνα είναι ίδια.
Οι scalers διαφέρουν , και προφανώς δεν θα βρεις κορυφαίες υλοποιησεις (σε scalers) στα mp.
Οπου τα βρεις ομως θα τα πληρώσεις παραπάνω.

Συμφωνοι αλλα δεν εχουμε παντα αρχεια 1080.Ειμαστε σιγουροι οτι το passthrough ειναι παντα εφικτο?..... Οντος παρολα ταυτα το mp μου παιζει τα 1080 σαν να βλεπω απο ανοιχτο παραθυρο!......

Απλα θυμαμαι το περιοδικο hiteck που εγραφε...κανενας δεν ξερει την εικονα καλυτερα απο τη σονυ!
Και ακολουθω την ιδια φιλοσοφια οτι οι εταιριες lg sony pionner κλπ που εκτος απο πλαιυερ βγαζουν και τηλεορασεις,πρεπει λογικα να εχουν πολυ περισσοτερη πειρα και τεχνογνωσια πανω στην εικονα αρα να την εφαρμοζουν στα επωνυμα μηχανακια τους απο το καθε τυχαρπαστο μηχανικο, των τυχαρπαστων εταιριων, των αμφιβολου ποιοτητας κουτιων,που εμφανιζονται πλεον κατα εκατονταδες στην αγορα.

Last edited:
oxi oxi τa 1080p απο βιντεοκαμερα τα παιζει καλα,νταξει παιζει ρολο και η κουρο.Απλα στα mkv το Βp εχει καλυτερη εικονα απο το media, κυριος στα αρχεια χαμηλης ποιοτητας.....