Blu-ray pioneer

prooptiki

AVClub Enthusiast
26 June 2006
1,043
Ioannina
PIONEER BDC-202BK BLU-RAY COMBO DRIVE BLACK 100euro
Έχει παίξει μονο τρία δισκάκια και φυσικά με την εγγύηση του από το Eshop.
Μόνο ανάγνωση!

Ανταλλάσεται και με σκληρό δίσκο (καινούργιος αν είναι εφικτό)

Φίλε ειλικρινά αν δεν σε πειράζει μπορείς να μας πεις τον λόγω για τον οποίο τον πουλάς;

Γνωρίζω πως οι δυσκολίες είναι αρκετές μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε εικόνα απο ένα τέτοιο drive στο htpc μας, γι αυτό ρωτάω.

ps ο σκληρός γιατί επιστρέφεις στην ενεργό δράση στα mkv να φανταστώ;

εγώ πάντως το αγόρασα καινούργιο. :) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Υπάρχει περίπτωση να παίξει Blue Ray ταιίνίες εκτός PC (δηλ. με εξωτερική σύνδεση);

Πρόσφατα αγόρασα ένα HTPC "Ι-DO silver" της ALTEC σε προσφορά με συνδρομή ADSL. Έχει 500 σκληρό, 1 GB RAM και AMD dual επεξεργαστή. Δεν έχει όμως καμμία ελεύθερη θέση. Σκεφτόμουνα μήπως το συνδέσω σε καμμιά Firewire (αφού πρώτα βάλω το Pioneer σε τέτοια θήκη). Ίσως και εξωτερική θήκη SATA (?).

Θα παίξει έτσι; (είμαι λίγο άσχετος στα HTPC). Ξέρει κανένας;

Είναι πολύ εύκολο στην αναπαραγωγή με το αντίστοιχο προγραμματάκι (powerdvd) μόνο το play πατάς, δεν βλέπω που είναι το δύσκολο στην αναπαραγωγή!!! Το μόνο πρόβλημα ίσως να είναι η κάρτα γραφικών που πρέπει να υποστηρίζει HD ώστε να μην ζορίζεται ο επεξεργαστής. Εγώ και με την ατι 9600, (πλέον με την 9870) δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στα 1080π.

Ο λόγος που το δίνω είναι ότι μένω στην επαρχία και δεν έχω πρόσβαση σε blu-ray (videoclub). Να αγοράσω δισκάκια επίσης δεν με ενδιαφέρει. Κρίμα να κάθεται και τέλος ο σκληρός μου είναι πολύ μικρός!

Όσον αφορά το HTPC της ALTEC το καλύτερο είναι να πάρεις μια εξωτερική θήκη 5,25 την πιο φθηνή, για να χρησιμοποιήσεις μόνο την τροφοδοσία και με καλώδια sata κατευθείαν στην motherboard (πατέντα, όπως είναι και να τραβήξεις και τροφοδοσία μέσα από τη motherboard και να φτιάξεις το δικό σου κουτάκι, πιστεύω θα είναι και η πιο φθηνή λύση), αν βρεις εξωτερική θήκη SATA ακόμα καλύτερα αλλά θα πρέπει το motherboard να έχει είσοδο sata (όπως έχει usb). Τέλος νομίζω ότι πρέπει να συνδεθεί μόνο μέσω sata!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

ps. Με καλύπτει πλήρως η πιότητα των mkv, μόνο οι υπότιτλοι με χαλάνε, εκεί κατάλαβα πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν!
Αλλά οφείλω να δώσω ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έχουν αφιερώσει το χρόνο τους για να μπορούμε να βλέπουμε δωρεάν ξενόγλωσσες ταινίες.

Last edited:
Η τιμή πλέον είναι στα 90 μιας και μου ζητήθηκε από ενδιαφερόμενο και δέχθηκα, απλά είναι σε διαπραγμάτευση. (ταυτόχρονα διατηρεί την προτεραιότητα)

Όσον αφορά το HTPC της ALTEC το καλύτερο είναι να πάρεις μια εξωτερική θήκη 5,25 την πιο φθηνή, για να χρησιμοποιήσεις μόνο την τροφοδοσία και με καλώδια sata κατευθείαν στην motherboard (πατέντα, όπως είναι και να τραβήξεις και τροφοδοσία μέσα από τη motherboard και να φτιάξεις το δικό σου κουτάκι, πιστεύω θα είναι και η πιο φθηνή λύση), αν βρεις εξωτερική θήκη SATA ακόμα καλύτερα αλλά θα πρέπει το motherboard να έχει είσοδο sata (όπως έχει usb). Τέλος νομίζω ότι πρέπει να συνδεθεί μόνο μέσω sata!
Συγνωμη που επεμβαινω στην αγγελια σου ομως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω, παρακαλω λοιπον αν πεσει στην αντιληψη σας εξωτερικο κουτι sata να ενημερωσετε και εμενα γιατι εχω φαει τον κοσμο και δεν βρισκω πουθενα, και παλι συγνωμη για την παρεμβολη.

Μόνο αυτό βρήκα και κάποια άλλα, μόνο από εξωτερικό >>>Galaxy METAL GEAR 5202AUAS-Black Black External Enclosure

Για να μην ξεχνιόμαστε 90 το PIONEER BDC-202BK BLU-RAY COMBO DRIVE BLACK

Last edited:
Μόνο αυτό βρήκα και κάποια άλλα, μόνο από εξωτερικό >>>Galaxy METAL GEAR 5202AUAS-Black Black External Enclosure

Ευχαριστω πολυ, θα ψαξω να το βρω απο Ευρωπη για τους γνωστους λογους.

Γιάννενα! με αντικαταβολή μέσω ταχυδρομείου περίπου 5
Το μηχάνημα είναι άψογο, αγρατσούνιστο και με εγγυηση Eshop και δική μου αν έχει κάποιο προβληματάκι μου το επιστρέφεται σε χρονο μηδέν!