BLU-RAY PROFILE 3.ΤΗΕ NEW AUDIO FORMAT.

Re: BLUE-RAY PROFILE 3.ΤΗΕ NEW AUDIO FORMAT.

Δεν βγάζει και πολλά το Google πάντως (βρε, μπας και πρέπει να αρχίζω και εγώ να το λέω blu-E; :p).

Από μια γρήγορη αναζήτηση:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc#endnote_profiles_table_note_c

Profile 3.0 is a separate audio only player profile. As of 2008-06-26, only one known Blu-ray record has been released and it has been confirmed to work on the PS3.

Από τον πίνακα του παραπάνω link δεν προκύπτουν πάντως οι όποιες τεχνικές διαφορές / νέα φορμα ήχου.

Έχω την αίσθηση δλδ ότι θα ‛παίζει’ τα ήδη γνωστά lossless φορμα και απλώς ίσως τίθεται θέμα υποστήριξης ανά συσκευή (αν και το ps3, όπως προαναφέρθηκε, παίζει το μόνο δισκάκι που υπάρχει).

Περισσότερες πληροφορίες από κάποιον;

Απάντηση: BLUE-RAY PROFILE 3.ΤΗΕ NEW AUDIO FORMAT.

Δεν είμαστε και τόσο λίγοι THEMILOC, απλά οι δισκογραφικές εταιρίες δεν
φαίνεται να πολυσκοτίζονται γιά την ποιότητα των προιόντων που μας
προσφέρουν!

Re: Απάντηση: BLUE-RAY PROFILE 3.ΤΗΕ NEW AUDIO FORMAT.

απλά οι δισκογραφικές εταιρίες δεν
προσφέρουν!
Ισχύει και αυτό αλλά το βασικότερο είναι ότι, αναλογικά πχ με την αγορά της ''εικόνας'', η εν λόγω αγορά είναι πολύ μικρή.

Στον ξένο ειδικό τύπο,διαρρέουν φήμες και για νέο Sony PS 4 κάπου στο τέλος του χρόνου.Μόνο 14 μήνες μήνες μετά το 3.Για να δούμε τι θα δούμε...

Δεν είμαστε και τόσο λίγοι THEMILOC, απλά οι δισκογραφικές εταιρίες δεν
προσφέρουν!
Δυστυχώς Macmod, είμαστε ελάχιστοι για τις εταιρίες.
Όταν τη 10ετία '80 μαθητές και φοιτητές, όχι οι ανεξάρτητοι οικονομικά, νοιαζόντουσαν και διάβαζαν για το ποιό πικαπάκι να διαλέξουν για να παίξουν όχι ελληνικής κοπής, αλλά πρώτης κοπής "αμερικάνικους" δίσκους, αγορασμένους με το χαρτζηλίκι τους, σήμερα ενθουσιάζονται με ένα ipod και οι περισσότεροι ακούν τα CD τους με DVD player του κατοστάρικου από τα ηχεία της πανάκριβης HiDefinition τηλεόρασης του πατέρα τους.
Συγνώμη αν παρασύρθηκα σε αφορισμούς, υπάρχουν και σήμερα νέοι που μπορούν να καταλάβουν γιατί πρέπει να μαζέψουν λεφτά για ένα Peak Consult και πόση περισσότερη πληροφορία υπάρχει σε ένα HD υλικό, απλά είναι σημαντικά λιγώτεροι από παλιά.

Στον ξένο ειδικό τύπο,διαρρέουν φήμες και για νέο Sony PS 4 κάπου στο τέλος του χρόνου.Μόνο 14 μήνες μήνες μετά το 3.Για να δούμε τι θα δούμε...
Αν και μου κάνει για ράδιο αρβύλα (είναι πάρα πολύ νωρίς για νέο μοντέλο - ειδικά για τα δεδομένα της Sony), τι σχέση έχει αυτό με το θέμα;

ΥΓ Μήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος (blu και όχι blue); Είμαστε και audio-video forum και αυτό είναι σε τίτλο θέματος ανοιγμένο από συντονιστή...

Πάντα φιλικά εννοείται.

Ακόμα δεν κατάλαβα να σας πω την αλήθεια , τι κωδικοποίηση φοράει αυτό το φόρμά ???
Αυτό περιμένω να ακούσω κι εγώ.

Όπως πάντως είπα και παραπάνω, δεν νομίζω ότι έχει κάποια διαφορά από τo ΒR Profile 1-2 όσον αφορά τα υποστηριζόμενα φορμα ήχου.

Last edited:

Ναί αλλά συντονιστής στην Hi End.:flipout:

Το ενδιαφέρον το δικό μου και των άλλων μελών φαντάζομαι,ότι εστιάζεται μόνο στο νέο φορμάτ.Τ' άλλα είναι λεπτομέρειες για μάς.Aπόδειξη,ότι μόνο εσύ το πρόσεξες...

Τώρα για το πιθανολογούμενο PS4 δεν θάχει ενδιαφέρον να δούμε τι νέο θα ενσωματώνει;Θα δείχνει κάποιο αναπροσανατολισμό σίγουρα.Αλλιώς γιατί να κυκλοφορήσει;

Last edited:
Στην Hi End δεν επιτρέποντα λάθη.

Στην Hi End οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

:p

Μωρέ κι εγώ στο ‛νέο’ φορμα εστιάζομαι αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ‛νέο’ έχει και επίσης το ps’4’ τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα (ειδικά την στιγμή που το ps3 φαίνεται να παίζει τα (το για την ακρίβεια :p) ‛BD Audio’).

Εάν δεν "σπάσουν" το blue ray, τότε δεν πρόκειται να έχει την απήχηση του cd...

Σίγουρα.

Εκεί ήταν που κέρδισε το CD.
Αυτό φαίνεται και στις ταινίες.

Πόσος κόσμος αγοράζει Blu-Ray συσκευές και πόσοι βλέπουν HD από το PC και ασχολούνται μόνο με κατεβασμένα;

Απάντηση: Re: BLU-RAY PROFILE 3.ΤΗΕ NEW AUDIO FORMAT.

Στην Hi End δεν επιτρέποντα λάθη.

Στην Hi End οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

:p

Μωρέ κι εγώ στο ʽνέοʼ φορμα εστιάζομαι αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ʽνέοʼ έχει και επίσης το psʼ4ʼ τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα (ειδικά την στιγμή που το ps3 φαίνεται να παίζει τα (το για την ακρίβεια :p) ʽBD Audioʼ).

Κάτσε ρε παιδί μου.Ακόμα δεν τον είδαμε...

Παρενθετικά το έγραψα,με την έννοια της αυξανόμενης κινητικότητας στο νέο μέσο.
Προσωπικά θάθελα η νέα εκδοχή(άν υπάρξει),να είναι βασικά audio,κάτι σαν το PS1.

Last edited:
Απάντηση: Re: BLU-RAY PROFILE 3.ΤΗΕ NEW AUDIO FORMAT.

Εάν δεν "σπάσουν" το blue ray, τότε δεν πρόκειται να έχει την απήχηση του cd...

Επειδή ακριβώς δεν σπάει,πιστεύω ότι τελικά θα το περπατήσουν.Τους συμφέρει.Αυτό είναι το πρόβλημά τους τα τελευταία χρόνια.Κι άν τελικά είναι πραγματικά υψηλότερης πιστότητας ήχου απο το cd,έχουν και το κατάλληλο επιχείρημα,για να τα ξαναπουλήσουν.

Τώρα σχετικά με το πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές,σε μιά τέτοια περίπτωση,εγώ πιστεύω ότι θα περπατήσει...

To SACD δεν προχώρησε γιατί απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό και απαιτεί ‛εξειδικευμένες’ συσκευές (και όχι ένα απλό DVD player που έχει πλέον όλος ο κόσμος σπίτι του).

Το BluRay απευθύνεται (στην ‛κανονική’ μορφή του – η οποία όμως δεν έχουμε ακόμα στοιχεία αν και κατά ποσόν διαφέρει από την BD Audio) σε ευρύτατο πλέον αγοραστικό κοινό, οπότε θεωρώ ότι έχει σαφώς ελπίδες να ‛πιάσει’ και να αντικαταστήσει (σε βάθος χρόνου βέβαια) όλα τα φορμα ήχου.

Επί της ουσίας πάντως, όσον αφορά την ποιότητα, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν και πολλές ελπίδες για βελτίωση (μιας και τα SACD / DVD Audio είναι υπέρ αρκετά).

Άντε το BD να προσφέρει δυνατότητα μεγαλύτερης διάρκειας.

Έχω την αίσθηση ότι ο περιοριστικός παράγοντας είναι η ίδια η ποιότητα της ηχογράφησης και όχι το μέσο.

Βρήκα αυτό:
"...Blu-ray disc specifications...contains an audio only disc that can deliver eight channels of uncompressed high-resolution PCM with sampling rates up to 192 Khz and word lengths as long as 24 bits...".

Πηγή:"The absolute sound" magazine.

Κάποιος στο forum έλεγε κάποια στιγμή ότι μπορούν να δώσουν πολυκάναλο ασυμπίεστο ήχο... Ποιός ήταν να δεις... :hmmmm2:

:grandpa: Καταραμένο Altzheimer...