blu ray στο pc με τι προυποθεσεις

dimi45

New member
7 February 2010
50
καλησπερα παιδια!!!μολις εγινα μελος στο forum σας και ομολογω πως κανετε επιστευτη δουλεια!!!
επισης επειδη οπως προανεφερα ειμαι καινουργιος το κειμενο αυτο το εγραψα και αλλου γιατι δεν ηξερα σε ποιο ειδος συζητησης να αναφερθω και ζητω συγνωμη αν γινομαι κουραστικος...
στο θεμα μας: :2thumb22sup:
εχω μια οθονη samsung p2470 full hd 24'' η οποια ειναι και τηλεοραση.εχω κανει συνδεση με τον υπολογιστη μεσω dvi και φοραω καρτα γραφικων nvidia gforce 8800 gts!εχω επισης διπυρηνο επεξεργαστη στα 3.0ghz και μνημη 2gb...
απο οτι διαβασα ειναι καλυτερο να βαλεις blue ray sto pc παρα ανεξαρτητη συσκευη.
οποτε αν ειναι ευκολο θα ηθελα να μου λυσετε καποιες αποριες:
1) η καρτα γραφικων ειναι καταληλη για blu ray ταινιες?χρειαζεται να υποστηριζει το nvidia pure video hd technology για να ειναι η ποιοτητα πολυ καλη και αν ναι η δικια μου καρτα το εχει?
2)χρειαζεται να παρω καποια αλλη καρτα γραφικων για να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα(γιατι αυτο θελω να επιδιωξω)?
3)τι προγραμματα θα μπορω να βαλω για να βλεπω απο το blu ray player στο pc με την καλυτερη ποιοτητα εικονας?...

Μια χαρα ειναι το συστημα σου, σε 24'' δεν προκειτε να δεις καμια ατελεια. arksoft total media theatre.

σ'ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σου....χρειαζεται τιποτα το pure hd video της nvidia στην περιπτωση μας??

Δεν ειναι απαραιτητο, δεν το υποστήριζαν ολες οι 8800, αν εισαι τυχερος και η καρτα σου ειναι g92, θα εχεις hardware accelerator.

καλησπερα παιδια!!!μολις εγινα μελος στο forum σας και ομολογω πως κανετε επιστευτη δουλεια!!!
επισης επειδη οπως προανεφερα ειμαι καινουργιος το κειμενο αυτο το εγραψα και αλλου γιατι δεν ηξερα σε ποιο ειδος συζητησης να αναφερθω και ζητω συγνωμη αν γινομαι κουραστικος...
στο θεμα μας: :2thumb22sup:
εχω μια οθονη samsung p2470 full hd 24'' η οποια ειναι και τηλεοραση.εχω κανει συνδεση με τον υπολογιστη μεσω dvi και φοραω καρτα γραφικων nvidia gforce 8800 gts!εχω επισης διπυρηνο επεξεργαστη στα 3.0ghz και μνημη 2gb...
απο οτι διαβασα ειναι καλυτερο να βαλεις blue ray sto pc παρα ανεξαρτητη συσκευη.

Καλωσόρισες! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. :smile:

οποτε αν ειναι ευκολο θα ηθελα να μου λυσετε καποιες αποριες:
1) η καρτα γραφικων ειναι καταληλη για blu ray ταινιες?χρειαζεται να υποστηριζει το nvidia pure video hd technology για να ειναι η ποιοτητα πολυ καλη και αν ναι η δικια μου καρτα το εχει?

Η κάρτα γραφικών σου είναι μια χαρά. Οι τεχνολογίες Pure Video κτλ. όσο αφορά την τελική ποιότητα εικόνας (τουλάχιστο για ταινίες) είναι περισσότερο μαρκετίστικα κόλπα, χωρίς ιδιαίτερη ουσία.

2)χρειαζεται να παρω καποια αλλη καρτα γραφικων για να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα(γιατι αυτο θελω να επιδιωξω)?

Όχι, είσαι μια χαρά. Ίσως έχει νόημα να δοκιμάσεις και μια Ati, ως άλλη οικογένεια καρτών, και να δεις αν σου αρέσει περισσότερο η εικόνα της. Σοβαρές διαφορές πάντως μην περιμένεις να δεις, ειδικά σε 24" οθόνη.

3)τι προγραμματα θα μπορω να βαλω για να βλεπω απο το blu ray player στο pc με την καλυτερη ποιοτητα εικονας?...

Το βασικά είναι να βρεις πρόγραμμα Blu Ray player το οποίο να λειτουργεί σωστά.. αν καταφέρεις αυτό, η εικόνα που θα πάρεις είναι standard. Δεν "παίζει" από player σε player.

Τη στιγμή που οι επιλογές σου είναι μόνο δύο (PowerDVD και Total Media Theater), διαλέγεις αυτό που βρίσκεις πιο βολικό, και πιο συμβατό με το hardware σου. Τη στιγμή που δεν μπορείς ούτως ή άλλως να πάρεις bitstream έξοδο ήχου (δεν μας είπες αν το υποστηρίζει ο ενισχυτής σου..), δεν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να προτιμήσεις το ένα ή το άλλο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το TMT.

σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας παιδια!!!!αλλα θελω να μαθω κατι ακομα,πολυ σημαντικο!!!ειχε γραψει ο Δημητρης ενα αρθρο το οποιο μιλαγε για km player(αυτο με βολευει πιο πολυ στα αρχεια mkv που κατεβαζω) πως να κανει "παπαδες" στα vista πραγμα το οποιο το εκανα στο laptop και πετυχε(πολυ καλο αρθρο)!!στον πυργο ομως εχω xp και δεν ξερω αν πρεπει να κανω αυτες τις ρυθμισεις!!!

οσον αναφορα τον ηχο δεν εχω ενισχυτη αλλα φοραω την xfi της creative σε 5.1 συστημα της ομονυμης εταιριας και βγαζει dts,thx kai dolby prologic II!!!