BLU RAY VS HD DVD

Καλά, ένα portable έχω και εγώ, μαζί με μερικά δισκάκια που είχα γράψει, αλλά δεν έχει παίξει σχεδόν ποτέ. Το deck πουλήθηκε σε μέλος που ενδιαφερόταν για ηχογραφήσεις. Του αυτοκινήτου πετάχτηκε.

Εγώ έχω ακόμα το portable, το οποίο έχει βέβαια πολύ καιρό να παίξει, και ακόμα περισσότερο καιρό να γράψει.. Επίσης αρκετές δεκάδες MDs (ούτε που θυμάμαι πόσα..).

Του αυτοκινήτου το έχω και το βλέπω. Δεν μου κάνει καρδιά να το δώσω / πετάξω, ειδικά όταν σκέφτομαι το πόσα είχα δώσει για να το πάρω.. Που και που μου μπαίνουν ιδέες να το βάλω σε ένα σασί με ένα τροφοδοτικό και να το χρησιμοποιώ ως player. :smile:

Τεσπα, αρκετά με τα :offtopic:....

Όχι μόνο MD... ακόμα και το DCC έχω... Οι περισσότεροι βέβαια δεν θα θυμούνται ούτε τι είναι το DCC.. -bye-

Αστειεύεσαι; Το φορμά του οποίου το βασικό πλεονέκτημα (συμβατότητα με κασέτες) το έκανε να χάσει τον σχετικό "πόλεμο"; (τεχνολογία ταινίας.. not good..)

Ωραίες εποχές.. από αυτές τις τεχνολογίες μάθαμε τα ψυχο-ακουστικά κριτήρια..

Τι μακακίες έχει κάνει η SONY...

To MD είχε (σαν τεχνολογία) να προσφέρει πολλά περισσότερα, εαν βέβαια δεν το κρατούσε η SONY δέσμιο στην δικιά της φιλοσοφία.
Φαντασθήτε να το "άνοιγε" ώστε να μπορούσε χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση data. Θα είχε (μέχρι την εμφάνιση των flash memories) ακαταμάχητα πλεονεκτήματα.
Βολικότατο μέγεθος, παροιμιώδης αντοχή στη χρήση και σε άπειρα γράψε σβήσε, χωρητικότητα υπερ αρκετή για εκείνες τις εποχές (έφθασε άλλωστε τα 720ΜΒ ως HiMD νομίζω). Μόνο οι ρυθμοί διαμεταγωγής θα με ανησυσηχούσαν αλλά δεν μπορω να φαντασθώ οτι δεν υπήρχε περιθώριο για πολλαπλάσιες απο την βασική ταχύτητα.
Θα είχε αλλάξει ο ρούς της ιστορίας. Πιθανόν να μην είχε καν λανσαρισθεί το CD-R/CD-RW.

Τι μακακίες έχει κάνει η SONY...

To MD είχε (σαν τεχνολογία) να προσφέρει πολλά περισσότερα, εαν βέβαια δεν το κρατούσε η SONY δέσμιο στην δικιά της φιλοσοφία.
Φαντασθήτε να το "άνοιγε" ώστε να μπορούσε χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση data. Θα είχε (μέχρι την εμφάνιση των flash memories) ακαταμάχητα πλεονεκτήματα.
Βολικότατο μέγεθος, παροιμιώδης αντοχή στη χρήση και σε άπειρα γράψε σβήσε, χωρητικότητα υπερ αρκετή για εκείνες τις εποχές (έφθασε άλλωστε τα 720ΜΒ ως HiMD νομίζω). Μόνο οι ρυθμοί διαμεταγωγής θα με ανησυσηχούσαν αλλά δεν μπορω να φαντασθώ οτι δεν υπήρχε περιθώριο για πολλαπλάσιες απο την βασική ταχύτητα.
Θα είχε αλλάξει ο ρούς της ιστορίας. Πιθανόν να μην είχε καν λανσαρισθεί το CD-R/CD-RW.

Λαθος. Υπήρχε MD-data ... Το θυμάμαι σε καθηγητή στο Π.Π το 1998. Ηταν εσωτερικό , 3.5" και το κάθε md 120mb. μετά κυκλοφόρησαν και hi-md με δυνατοτητες data οπως αυτό

http://www.everythingusb.com/sony_ds-hmd1.html

Και μονο που εμενε παντα καθαρο και χωρις γρατζουνιες ακομη και αν το πετουσες ηταν τρελο πλεονεκτημα για την εποχη του... οπως ειπες, εμεινε κλειδωμενο στην sony και μετα με τις flash memories δεν αξιζε...