Blue Ray σε HTPC ή stand alone ;

atermon

New member
8 January 2009
41
Οπως λέει και ο τίτλος τι θεωρείται καλύτερο Blue Ray σε HTPC ή stand alone.
Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα κάθε περίπτωσης;
Επεξεργαστής - κάρτα γραφικών παίζουν μεγάλο ρόλο στην απόδοση;
Τι γίνεται με τον ήχο;
Παιζει ρόλο αν η σύνδεση θα είναι USB ή SATA;
 
stand alone γιατι???

αφου θα φτιαξεις htpc σαν πηγη γιατι να μη βαλεις Blue Ray στο κουτι???
ουτως ή αλλως τις αποκωδικοποιησεις θα τις κανει το πισι...

να παρεις ξεχωριστο το βλεπω τζαμπα λεφτα....
 
Το ζήτημα είναι οτι έχω ήδη το IDO Silver της Αλτεκ για HTPC το οποίο έχει DVD. Οπότε ή θα πάρω εξωτερικό ή θα μπώ στη διαδικασία να αντικαταστήσω το υπάρχων DVD (αν γίνεται) το ζήτημα είναι αξίζει να μπώ σε τέτοια διαδικασία;
 
Το ζήτημα είναι οτι έχω ήδη το IDO Silver της Αλτεκ για HTPC το οποίο έχει DVD. Οπότε ή θα πάρω εξωτερικό ή θα μπώ στη διαδικασία να αντικαταστήσω το υπάρχων DVD (αν γίνεται) το ζήτημα είναι αξίζει να μπώ σε τέτοια διαδικασία;

αν εισαι ευχαριστημενος απο αυτο που εχεις, αντικατεστησε απλα το dvd με ενα εσωτερικο blue ray και εισαι ο.κ.
 
stand alone. Το ido θέλει slim drive. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά. Και να υπάρχουν θα κάνει περίπου όσο το stand alone blue ray player.
 
stand alone καλυτερα, δεν θα μπεις σε προβληματισμους του στυλ "μα γιατι το παιζει ετσι?" η' ακομα χειροτερα "γιατι δεν παιζει τωρα?" :violent-smiley-008:
 
Απάντηση: Re: Blue Ray σε HTPC ή stand alone ;

Το ζήτημα είναι οτι έχω ήδη το IDO Silver της Αλτεκ για HTPC το οποίο έχει DVD. Οπότε ή θα πάρω εξωτερικό ή θα μπώ στη διαδικασία να αντικαταστήσω το υπάρχων DVD (αν γίνεται) το ζήτημα είναι αξίζει να μπώ σε τέτοια διαδικασία;

To iDO κατ' αρχην παίρνει slim slot-in που δε νομιζω να υπάρχει σε blueray. Δευτερον η onboard GPU και ο επεξεργαστής του έχω κάποιες αμφιβολίες κατα πόσο είναι σε θέση να αναπαράγουν blueray. Εδώ έχει θέμα με τα 1080p, με ffdshow σε mkv με υψηλό bitrate ψιλοκολώνει.
 
Γενικά εσωτερικό δεν το πολυσκεφτόμουν δεν ήξερα αν χωράει κλπ. Αλλα ένα εξωτερικό όμως; Κάτι σαν αυτό
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...89FDFD8AA8B45EAF0E1AD329A0C43EA69601CBEE84771
Χμμμ... μεχρι τώρα είχε 180€ τώρα ακρίβηνε βλέπω. Οπως και να έχει στο αγγλικό ebay έχω βρεί και με ~90 λίρες (reader μόνο) εξωτερικό. Γι αυτό ρωτάω και για USB σύνδεση. Επίσης πιστεύω ότι στο χώρο τον υπολογιστών οι τιμές θα πέσουν γρήγορα πιο χαμηλά.
 
Αυτά δεν είναι slim. Άρα δεν κάνουν.
Ναι, θέλεις ενισχυτή ή τα ακούς από την TV. Έχεις δλδ καλά ηχεία για το HTPC και επιμένεις για blu ray rom??? 169 ευρώ κάνει το blu ray player. Σκέψου ότι για να δεις blu ray στο pc θέλεις και πρόγραμμα. Το πρόγραμμα σαν καλό παιδί το πληρώνεις. Κοντά στα 100 ευρώ αν δεν κάνω λάθος κάνει. Μην το ψάχνεις. Καλύτερα blu ray player. Οικονομικό και εύκολο στην χρήση.
 
Δεν είναι slim αλλα και εγώ δεν σκοπεύω να το βάλω μέσα. :flipout:
Ηχεία δεν έχω καθόλου, είναι και αυτά στο πρόγραμμα. Καμιά καλή ιδέα για κάτι καλό και φθηνό. :flipout:
Χμμμ... αυτό με το πρόγραμμα δεν το είχα σκεφθεί. Είναι ένα θέμα, κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να το δίνουν με το drive.
Το ζητούμενο όμως είναι θα μπορέσω να πάρω αξιοπρεπή εικόνα και ήχο suround κάνοντας όλα αυτά;

Τώρα θα μου πείς πάρε το Samsung και καθάρισες. Το ζήτημα όμως είναι οτι μόνο το samsung δεν φτάνει και για ήχο και οτι κατά τη γνώμη μου όλα αυτά είναι σε φάση ουσιαστικών αλλαγών οπότε μάλλον δεν αξίζει να δώσει κανείς και πολλά αν σκεφθεί κιολας οτι αντε να βλέπω 2 BR το μήνα.

Ε.... και το πιο σημαντικό απ´όλα οτι αυτή τη στιγμή έχω κέφι και χρόνο για χάσιμο :flipout: :flipout:
 
Από ότι κατάλαβα σε τρώει ο ****. Απλώς σου τονίζω ότι θα σου βγει πιο ακριβά σε σχέση με το stand alone και θα φας και χρόνο για να το κάνεις να δουλέψει. Αν θες και ραδιοενισχυτή και ηχεία, τότε πας αλλού. Θες μπόλικο χρήμα. Ειδικά αν θες και καλό ήχο (δλδ να αποκωδικοποιεί τον hd ήχο ο ραδιοενισχυτής μέσω hdmi). Για να βγάλεις hd ήχο ψηφιακά από το pc, θα πρέπει να αγοράσεις με 250 ευρώ την νέα κάρτα που θα βγάλει η auzentech. Το πιο απλό είναι blu ray player και ένα hdmi καλώδιο για να συνδεθεί με την LCD. Έτσι στο μέλλον θα μπορείς να πάρεις απλώς ραδιοενισχυτή με hdmi και ηχεία και θα είσαι κομπλέ. Τώρα 500+ ευρώ νομίζω ότι κάνει ο φτηνότερος. Χωρίς hdmi 200. + ηχεία και καλώδια. Με απλά λόγια μόνο αν έχεις πρόβλημα χώρου πας σε blu ray από PC. Αλλιώς δεν έχει νόημα αφού χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα. Μόνο αν περιμένεις λίγο καιρό να βγει η νέα κάρτα και έχεις σκοπό να τα σκάσεις χοντρά, αλλά και πάλι κανείς δεν σου λέει ότι θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο.
 
Last edited:
Εάν θέλεις κάτι που να μπορεί να κάνει να πάντα στο σαλόνι σου (ή όπου μπεί)

φτιάξε htpc custom σύνθεση,κανένα 500άρι θα βγεί χωρίς κουτί,monitor,tv ή ότι θέλεις τέλος πάντων.

Βάλε 88,50 ευρώ το LG GGC-H20L από πλαίσιο που παίζει dvd,hd-dvd,blu ray,και έτοιμος.Software που παίζει dvd-blu ray πρέπει να έχει μαζί λογικά.
Βάλε και 100-150 μια σχετικά καλή κάρτα ήχου...

Τώρα αν θέλεις,με 200 ευρώ βρίσκεις stand alone player και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα γιατί θα έχει τα δικά του κόλπα,optical,hdmi και τέτοια.