blue ray στο pc ή ανεξάρτητη συσκευή

maxmkf1

New member
27 December 2006
27
Έχω πρόσφατα, το καλοκαίρι του 2009, ξαναφιάξει ένα pc με δυνατότητες για πολυκάναλο ήχο (έξοδο φηφιακή) και hdmi για την εικόνα. Παίζω κυρίως 720p ή 1080p σε προβολέα optoma. Αναρωτιέμαι αν πάρω blue ray στο pc ή ανεξάρτητη συσκευή blue ray. Από αυτό που παίρνω από το pc είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν ξέρω αν η ανεξάρτητη συσκευή έχει ακομη καλύτερη απόδοση...?

ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά στο υλικό των 720p και πάνω υπάρχει διαφορά? Με τους software players τι γίνεται για το hd υλικό ? Εσύ ποιον χρησιμοποιείς ? Εγώ χρησιμοποιώ KMP WMP κτλ πιστεύω ότι οι διαφορές είναι αρκετές.

Στο υλικό 1080p οι διαφορές σε ποιότητα εικόνας είναι μικρές αν όχι ανύπαρκτες.

Διαφορές εμφανίζονται όταν μπαίνει στο παιχνίδι το scaling από την ανάλυση του υλικού στην ανάλυση της εξόδου του μηχανήματος (η οποία συνήθως συμπίπτει με την πραγματική ανάλυση του μέσου προβολής).

Οπότε, είναι κυρίως θέμα scaler. Εγώ παίζω με MPC-HC, στημένο όπως στον γνωστό οδηγό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

Σε αυτή τη περίπτωση, το scaling γίνεται από την κάρτα γραφικών, και παράλληλα γίνεται και λίγο sharpening.

καλησπερα παιδια!!!μολις εγινα μελος στο forum σας και ομολογω πως κανετε επιστευτη δουλεια!!!
στο θεμα μας: :2thumb22sup:
εχω μια οθονη samsung p2470 full hd 24'' η οποια ειναι και τηλεοραση.εχω κανει συνδεση με τον υπολογιστη μεσω dvi και φοραω καρτα γραφικων nvidia gforce 8800 gts!εχω επισης διπυρηνο επεξεργαστη στα 3.0ghz και μνημη 2gb...
απο οτι διαβασα ειναι καλυτερο να βαλεις blue ray sto pc παρα ανεξαρτητη συσκευη.
οποτε αν ειναι ευκολο θα ηθελα να μου λυσετε καποιες αποριες:
1) η καρτα γραφικων ειναι καταληλη για blu ray ταινιες?χρειαζεται να υποστηριζει το nvidia pure video hd technology για να ειναι η ποιοτητα πολυ καλη και αν ναι η δικια μου καρτα το εχει?
2)χρειαζεται να παρω καποια αλλη καρτα γραφικων για να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα?
3)τι προγραμματα θα μπορω να βαλω για να βλεπω απο το blu ray player στο pc με την καλυτερη ποιοτητα εικονας??(αυτο to link που εχεις σημειωσει εσυ δημητρη πιο πανω?γιατι εχω διαβασει αλλο ενα λινκ με προγραμματα που απλως τα αναφερεις και εχω μπερδευτει)...

1) η καρτα γραφικων ειναι καταληλη για blu ray ταινιες?χρειαζεται να υποστηριζει το nvidia pure video hd technology για να ειναι η ποιοτητα πολυ καλη και αν ναι η δικια μου καρτα το εχει?
2)χρειαζεται να παρω καποια αλλη καρτα γραφικων για να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα?
3)τι προγραμματα θα μπορω να βαλω για να βλεπω απο το blu ray player στο pc με την καλυτερη ποιοτητα εικονας??(αυτο to link που εχεις σημειωσει εσυ δημητρη πιο πανω?γιατι εχω διαβασει αλλο ενα λινκ με προγραμματα που απλως τα αναφερεις και εχω μπερδευτει)...
1) Μια χαρα ειναι.
2) Οχι
3) TotalMedia Theatre 3

Κατα τη γνωμη μου ειναι ακομα ακριβα για αγορα ενω υπαρχει τοσο υλικο στο ιντερνετ...

σ'ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου αλλα τι εννοεις υπαρχει τοσο υλικο στο ιντερνετ?

σ'ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου αλλα τι εννοεις υπαρχει τοσο υλικο στο ιντερνετ?
Για download που μπορει να αναπαραχτει απο σκληρο δισκο αντι απο ενα δισκακι..καλυτερα να παρεις ενα σκληρο (που θα σου μεινει κιολας) και να απολαμβανεις απο εκει το περιεχομενο που σε ενδιαφερει...