Blue screen κατά την εγκατάσταση των vista

Myronas

New member
20 December 2007
58
Σέρρες
Έχω ένα htpc που φοράει cpu intel Q9300, gpu nvidia 9800gtx και 8gb RAM DDR2, λειτουργικό windows vista 64 ultimate. Τις τελευταίες ημέρες μου έβγαζε πολλές μπλε οθόνες, πράγμα στο οποίο δεν με είχε συνηθίσει και αποφάσισα να του κάνω ένα format με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει σωστά.

Δυστυχώς προσπαθώ από το πρωί μέχρι τώρα και δεν καταφέρνω να κάνω τον υπολογιστή μου να δουλέψει. Φτάνω στο σημείο όπου αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το PC κάνει Restart και ενώ πάει να φορτώσει το λειτουργικό, εμφανίζεται είτε η μεγαλόπρεπη μπλε οθόνη, είτε η οθόνη αποκατάστασης λειτουργίας των windows και μετά μπλε οθόνη. Kάθε φορά, ό,τι κι αν κάνω, κι έχω δοκιμάσει τα πάντα: Έβγαλα το dvd μετά την εγκατάσταση και πριν την επανεκκίνηση. Έβγαλα όλες τις συσκευές εκτός της οθόνης, ακόμη και τα usb-bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι και τα αντικατέστησα με παλαιού τύπου που μπαίνουν στις παλιές ειδικές θύρες. Δοκίμασα την επισκευή λειτουργικού καθώς και τα εργαλεία μνήμης από το dvd της εγκατάστασης (δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα). Ούτε με safe mode ξεκινάει, ούτε με κάποιον άλλον τρόπο. Προσπάθησα ακόμη να εγκαταστήσω τα windows στον δεύτερο σκληρό, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς τέτοιο πρόβλημα; Κάποια ιδέα για το τί μπορεί να φταίει και πως διορθώνεται;

Τί χολοσκάς; Με τόσα blue screens δεν ανοίγεις μία εταιρεία για ειδικά εφέ στον κινηματογράφο και τηλεόραση; :D

Πέρα από την πλάκα τώρα, σιγουρέψου ότι όλα πατάνε καλά στην μητρική κι έπειτα αφαίρεσε κανένα dimmάκι RAM, μήπως δεν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους...

το PC κάνει Restart και ενώ πάει να φορτώσει το λειτουργικό, εμφανίζεται είτε η μεγαλόπρεπη μπλε οθόνη, είτε η οθόνη αποκατάστασης λειτουργίας των windows και μετά μπλε οθόνη. Kάθε φορά, ό,τι κι αν κάνω,

Έχει αντιμετωπίσει κανείς τέτοιο πρόβλημα; Κάποια ιδέα για το τί μπορεί να φταίει και πως διορθώνεται;

στην δικια μου περιπτωση εφταιγε ο δευτερος σκληρος δισκος.

bad sectors τα οποια δεν εφτιαξαν με αυτην την λυση http://www.ehow.com/how_113636_fix-sectors-hardfix-sectors-hard.html.

Κατεβασε το memtest+ σε bootable iso http://www.memtest.org/ γραψτο σε cdrw, τσεκαρισε καταρχην την μνημη.. μπες στο bios, δες τα voltages και τις θερμοκρασιες.