Blue Sky vs Toshiba, τελικό αποτέλεσμα...

Εγώ δεν κατάλαβα εάν το ποσοστό που αναφέρθηκε είχε να κάνει με προσωπική μουσική προτίμηση ή είχε να κάνει με τον τυφλό εντοπισμό της πηγής που πάιζει καθε φορά.

Η δεύτερη περίπτωση θα είχε περισσότερο ενδιαφερον. Ειδικά με ξενα CDs που ακούς στο χώρο σου για πρώτη φορά. Εδω την πατάνε πολλοί. Δεν μπορούν να εντοπίσουν ούτε καν τη δική τους πηγή και επιλέγουν τυχαία.

Εχει και φοβερή πλάκα.

Το ποσοστό είχε σχέση με προσωπική μουσική προτίμηση . Δυστυχώς blind test δεν έγινε - που να προλάβουμε σε ένα απόγεμα . Οπότε η προσωπική μουσική προτίμηση δεν λέει τίποτα τελικά. Ας σημειωθεί ότι το machine head ακούστηκε - εκτός από τις δύο αναφερθείσες πηγές - και στο Final Tool/ Unify/Clearaudio Victory H συνδυασμό με phono stage το ΡΑΜ της AudioNet ( με δίκσο όμως digitally remastered - έψαξα να βρω το παλιό quadrophonic αντίτυπο μου , αλλά ποιός ξέρει που είχε χαθεί ; ) . Ο κ. Παναγιωτίδης προτίμησε από όλες τις εκδοχές αυτήν του βινυλίου , έστω και ψηφιακά επεξεργασθέντος .
Σημ. Ο κ. Παναγιωτίδης θεωρεί ότι το σύστημα μου έχει πολλά πρίμα για τα γούστα του ( είτε βινύλιο είτε cd κι αν παίζει ) .

Re: Απάντηση: Blue Sky vs Toshiba, τελικό αποτέλεσμα...

...όντως ΔΥΣΤΥΧΩΣ...:D
...κρίμα...πολύ κρίμα...θα είχε μεγάλη πλάκα...:ears:

εντάξει γκουρού κουλάρησε, δεν θα πάθουμε και τίποτα που δεν κάναμε τυφλό....:violent-smiley-030:

Ένα χαλαρό απόγευμα ήταν και ακούγαμε μουσική
Σε κάθε άκουσμα απλά λέγαμε τι μας άρεσε.
Πχ ακούσαμε το caravanserai σε 3 εκδόσεις και 3 πηγές,
το machine head σε 2 εκδόσεις και 3 πηγές
και άλλα διάφορα.
Χωρίς να ξέρω τι και πως, προχτές το σύστημα του Ντοκ μου ακούστηκε αρκετά οξύ, ίσως να φταίνε αυτά τα παντοκατευθυντικά του tweeters ή ο audionet που λένε ότι είναι παθητικός. Βέβαια άλλη φορά δεν ήταν τοσο πολύ.

Και ναι, το βινύλιό του, είναι πάντα καλύτερο στο σύνολο, αν και σε κάποια σημεία χάνει.

...μα καλά, είναι για να "κουλάρεις" αυτά τα πράγματα που συζητάμε τόσες μέρες εδώ μέσα???
...μάλλον για να "κουφαίνεσαι" ευχάριστα...:grinning-smiley-043
...επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε από το "παραμύθι"...(και ευτυχώς βλέπω ότι το πράγμα έχει πάρει το δρόμο του...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Blue Sky vs Toshiba, τελικό αποτέλεσμα...

εντάξει γκουρού κουλάρησε, δεν θα πάθουμε και τίποτα που δεν κάναμε τυφλό....:violent-smiley-030:

Ένα χαλαρό απόγευμα ήταν και ακούγαμε μουσική
Σε κάθε άκουσμα απλά λέγαμε τι μας άρεσε.
Πχ ακούσαμε το caravanserai σε 3 εκδόσεις και 3 πηγές,
το machine head σε 2 εκδόσεις και 3 πηγές
και άλλα διάφορα.
Χωρίς να ξέρω τι και πως, προχτές το σύστημα του Ντοκ μου ακούστηκε αρκετά οξύ, ίσως να φταίνε αυτά τα παντοκατευθυντικά του tweeters ή ο audionet που λένε ότι είναι παθητικός. Βέβαια άλλη φορά δεν ήταν τοσο πολύ.
δεν λες οτι ησουνα αρρωστος , μπουκωμένος , με καταρροή , βουλωμένα αυτιά , το παντοκατευθυντικό σου φταίει :BDGBGDB55:

Και ναι, το βινύλιό του, είναι πάντα καλύτερο στο σύνολο, αν και σε κάποια σημεία χάνει.

και συμφωνω για το σχόλιο περί τον guru. Ρε guru μόνο και μόνο για τον τρόπο που λές αυτό που φαντάζεσαι ότι λές , και που επιδέχεται ποικίλων ερμηνειών και παρερμηνειών , χάνεις και το όποιο δίκαιο έχεις . Εκτός κι αν είπαμε , είσαι ο Carefour. :flipout: ( γιατί και ποσοστά να έπαιρνες , πάλι δεν αξίζει τόση πλύση εγκεφάλου )

...και όμως από ό,τι καταλαβαίνεις είναι γλυκιά "πλύση εγκεφάλου"...γιατί δεν αναφέρεσαι καλύτερα στις πραγματικές πλύσεις εγκεφάλου που είχαμε φάει τόοοοοσα χρόνια από τις "high-end" εταιρείες??????? εεεεεεεεεεεεεεεεε???????:argue:

Δεν έχω διακρίνει κάποια πλύση εγκεφάλου γενικώς . Υπερτιμολόγηση μπορεί . Πάντως δεν θεωρώ το σύστημα μου χάϊ - εντ , οπότε δεν ξέρω από αυτά ( έχω ακούσει συστήματα με κόστος 50.000 και πάνω , που έκαναν σκόνη το δικό μου από τις πρώτες νότες ) . Μπορεί στα ψηφιακά να αποδειχθεί ότι έχεις δίκαιο τελικά . Απλώς το "Πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς "

το ότι ήμουν κρυωμένος κλπ θα είχε ως αποτέλεσμα να μετριαστεί η οξεία απόκριση στις υψηλές...αλλά τέλος πάντων.

Όμως αγαπητέ γκουρού, νομίζω ότι υπάρχει από την πλευρά σου μιά υπερβολική έπαρση γιά το θέμα.
Ιδίως από τα δικά σου σχόλια τα οποία, επέτρεψέ μου να παρατηρήσω, δεν προσφέρουν ιδιαίτερα στο θέμα, πέραν του αναμφισβήτητου γεγονότος ότι ήσουν η αιτία να προσέξουμε το μηχάνημα.
Το να επιδοκιμάζεις, σχεδόν μονολεκτικά, οποιαδήποτε προσπάθεια ή σχόλιο ή παρατηρήσεις άλλων ακροατών ίσως να καταντάει κουραστικό.
Είμαι από πολλά χρόνια θιασώτης του value for money και σαφώς το bluesky εντάσσεται εκεί, αλλά ώρες ώρες ας επικεντρωθούμε στην ουσία και όχι στα επιφωνήματα.

Χθες λοιπόν έκανα μερικές δοκιμές.
Αναπαρήγαγα ροζ θόρυβο από cd με το sony και το blue...
Θα έλεγα ότι πήρα περίπου τα ίδια ή τα ίδια πράγματα στο RTA του ultra curve.

Εκεί όμως που πήρα διαφορετικά πράγματα ήταν στην αναπαραγωγή δοκιμαστικών τόνων στα δύο μηχανήματα.
Βασικά εκτός από μιά διαφορά στάθμης που κυμάνθηκε από 5-7 db υπέρ του σονυ παρατήρησα και άλλα.
1. Οι τόνοι φαίνονταν καθαρότεροι και με λιγότερες αρμονικές στο blue sky, εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου τα πράγματα ήταν πάνω κάτω τα ίδια.
2. Γενικότερη παρατήρηση: η αναπαραγωγή των τόνων και στα δύο μηχανήματα άνω των 10000 ....sucks....
Απογοητεύτηκα γιά τα καλά.

Εβγαλα και φωτό καθώς δοκίμασα και τα δύο στους 100, 500, 1000,5000, 10000, 15000 κύκλους.
Αλλά νομίζω δεν φτάνουν.
Θέλει πολύ περισσότερη ανάλυση.
ΑΝ (αν) τα κάνω όλα καλά.....

επίσης:
χτες άκουσα για λίγη ώρα με τα AKG Κ340 (υβριδικά ηλεκτροστατικά) μέσω του mbl το 50άρι και το Blue.
Θυμίζω ότι προσεκτική ακρόαση με ακουστικά δεν είχα κάνει μέχρι τότε όπως επίσης δεν έκανα ακόμα ακρόαση με τα K1000 (όπου θα κατέβουν βρακιά, όπως λέει η διαφήμιση) γιατί το σύστημά μου λόγω ενεργής διενίσχυσης με ζορίζει στις αλλαγές.

Το σόνυ με κούρασε με τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα. Μου φάνηκε ότι έφερνε πολύ πράγμα μαζί με κάθε νότα....

(Μιά παρατήρηση και μόνο)
Νομίζω ότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο.