bluray player για ήχο....

creator

Established Member
28 October 2010
125
Ποια η άποψη σας?
Σε τι επιπεδο ποιοτητας παιζει ενα bluray player σαν το sony s470 μουσικα cd...και 2ον μουσικα bluray...??? Απο την στιγμη που ενα μπλε δισκακι χωρα περιπου 100 φορες περισσοτερη πληροφορια απο ενα δισκο cd τοτε θα περιμενε κανεις ολοι οσοι ασχολουνται με την μουσικη και θελουν ποιοτητα στο ακουσμα τους να εχουν στραφει στη μουσικη απο bluray....μεγαλυτερο φασμα συχνοτητων- και οχι πετσοκομα...γιατι περι πετσοκοματος προκειται απο - τους δισκους cd.... ποια η αποψη σας??? που ειναι το λαθος μου????
Και εαν συγκρινεις αυτον τον ηχο με τα καινουργια dac που κυκλοφορουν που ακομα προσπαθω να καταλαβω την λειτουργια τους...ποιο το αποτελεσμα??? Λίγη βοηθεια σας παρακαλω........

Last edited by a moderator:
Έχω ακούσει 3 φορές BluRay Audio: με Oppo, με το σούπερ-ντούπερ Denon και με το Sony F laptop + Hegel Dac. Και στις τρεις περιπτώσεις έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο (και στην περίπτωση του Denon εκτασιασμένος). Νομίζω ότι η τρίτη λύση (υπολογιστής με BluRay + DAC) θα είναι αυτή που θα ακολουθήσω, αφού το laptop το έχω ήδη. Δυστυχώς παίζει μόνο σε στέρεο, εκτός αν συνδέσω με HDMI σε πολυκάναλο home cinema ή αρχίσω τις ιδιοκατασκευές.

Πάντως όσο περνάει ο καιρός τόσο και βλέπω την ανάγκη για τράνσπορτ να υποχωρεί. Αντιθέτως βλέπω να αυξάνεται η ανάγκη για έναν πολύ καλό επεξεργαστή home cinema...

Ο "Ήχος" έχει γράψει καλά λόγια για τον ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ήχο ορισμένων BluRay (πχ Pioneer), αλλά ουδέποτε δεν τα έχει συγκρίνει με cd player. Προφανώς τα κυκλώματα εικόνας "τρώνε λεφτά" (και ακόμα περισσότερα τα δικαιώματα για τις πατέντες) οπότε θα πρέπει να συγκρίνεις το BluRay με ένα φθηνότερο cd player. Τεχνικά πάντως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχει εξαιρετικό ήχο ένα BluRay player, αλλά όπως έχουμε δει και με τα DVD οι κατασκευαστές δεν το έχουν ως πρώτο τους μέλημα. Γι' αυτό τον ήχο πρέπει να τον αναλάβει τελικά άλλη συσκευή: το DAC ή ο πολύ καλός επεξεργαστής που έλεγα...

Μαλιστα....και τι να το κανεις να εχεις bluray αμα δεν βγαινουν αρκετοι η ακομα και ολοι οι δισκοι και σε bluray.? το προβλημα οτι το θεμα με τα dac με τρομαζει...μου φαινεται πολυ περιπλοκο....καμια καλη προταση κανεις??? σε σχετικα λογικα επιπεδα τιμης????

Η Oppo πάντα τα κατάφερνε καλά σε αυτό το σημείο. Ειδικά με το Special Edition που φόραγε το κύκλωμα της Sabre.
Αν πας για χωριστό DAC, υπάρχει ολόκληρη κατηγορία στο forum...