Bluray Remux

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εχω κάποια full bluray rips και θέλω να αφαίρεσω τα extra κανάλια ήχου, μενού κτλ και να έχω μόνο την ταινία με τον original ήχο HD χωρίς όμως να γίνει κάποια συμπίεση στην εικόνα ή στο καναλι του ήχου.

1) Με ποιο προγραμμα γίνεται το παραπάνω; Βρήκα το tsmuxer αλλα είναι παλιά έκδοση (2009) και το make mkv beta.

2) Σε ποιο φορμα είναι καλύτερο να τα αποθήκευω; Εχει καμία διάφορα αν είναι m2ts ή mkv; Βλέπω πάντως ότι αρκετά remux τα κάνουν σε mkv και όχι m2ts. Υπάρχει κάποιο ωφελος να προτίμηση κάποιος το ενα έναντι του αλλού, πέρα απο την συμβατότητα των συσκευών που νομίζω ότι οποίο player αναπαράγει mkv, αναπαράγει και m2ts.

Ευχαριστώ

1) tsMuxerGUI -> Σου δίνει .ts η καλύτερα .m2ts
2) mkvmergeGUI -> Σου δίνει .mkv πιο αποτελεσματικό ως container (μικρότερο μέγεθος κατά 5-10% με το ίδιο content).
Προσοχή όμως το mkvmerge και άλλα εφάμιλλα αφαιρεί το AC3 από αρχεία TrueHD και δεν χειρίζεται LPCM (που πρέπει να μετατρέψεις σε κάτι άλλο lossless π.χ. FLAC η TrueHD χρησιμοποιώντας το eac3to) ενω το tsMuxer δεν χειρίζεται πάντα σωστά το TrueHD (μπορείς να χρησιμοποιήσεις το TsRemux σε τέτοια περίπτωση).
Ανάλογα με το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, πως θα παίξεις το αποτέλεσμα και το περιεχόμενο του rip, δρας.

1) tsMuxerGUI -> Σου δίνει .ts η καλύτερα .m2ts
2) mkvmergeGUI -> Σου δίνει .mkv πιο αποτελεσματικό ως container (μικρότερο μέγεθος κατά 5-10% με το ίδιο content).
Προσοχή όμως το mkvmerge και άλλα εφάμιλλα αφαιρεί το AC3 από αρχεία TrueHD και δεν χειρίζεται LPCM (που πρέπει να μετατρέψεις σε κάτι άλλο lossless π.χ. FLAC η TrueHD χρησιμοποιώντας το eac3to) ενω το tsMuxer δεν χειρίζεται πάντα σωστά το TrueHD (μπορείς να χρησιμοποιήσεις το TsRemux σε τέτοια περίπτωση).
Ανάλογα με το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, πως θα παίξεις το αποτέλεσμα και το περιεχόμενο του rip, δρας.
Thanks! ψάχνω κάτι απλο, δεν θέλω να μπλεξω με πρόγραμματα που δουλεύουν στο περιπου.
Θέλω ενα που να κανει το οποιοδήποτε full bluray rip (bd folder) σε mkv ή m2ts χωρίς συμπίεση και να κρατάει μονο το original κανάλι ήχου HD. Κυρίως με ενδιαφέρουν οι μεγάλες παραγωγές που βάζουν πολλες διαφορετικές μπάντες ήχου.

Μέχρι τώρα γνώριζα το tsremux, το tsdemux πρωτη φορά το διαβάζω.
Ποια η διάφορα;

Όχι tsdemux, tsremux. Είναι πιο συμβατό με TrueHD.
Δεν υπάρχει απλός τρόπος γιατί ανάλογα με το περιεχόμενο του .m2ts μερικά πράγματα είναι συμβατά άλλα όχι (DTS express π.χ.).
Ανάλογα με το τι θέλεις να κρατήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλα εργαλεία.
Ανάλογα επίσης με τις γνώσεις και εμπειρία σου το ιδανικό εργαλείο που κάνει σχεδόν τα πάντα είναι το eac3to και το ιδανικό container .mkv

Όχι tsdemux, tsremux. Είναι πιο συμβατό με TrueHD.
Δεν υπάρχει απλός τρόπος γιατί ανάλογα με το περιεχόμενο του .m2ts μερικά πράγματα είναι συμβατά άλλα όχι (DTS express π.χ.).
Ανάλογα με το τι θέλεις να κρατήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλα εργαλεία.
Ανάλογα επίσης με τις γνώσεις και εμπειρία σου το ιδανικό εργαλείο που κάνει σχεδόν τα πάντα είναι το eac3to και το ιδανικό container .mkv

Υπάρχει κάποια διάφορα στο να χρησιμοποησω το ενα έναντι του αλλου, αναφέρομαι στο tsremux, tsdemux.
αφού αφαιρεσω οτι θέλω με το tsdemux/tsremux δεν μπορω να κάνω το τελικο m2ts σε mkv με το makemkv; οποτε θα έχω τα θετικά των both wordls, δεν θα έχω προβλήματα ασυμβατότητας βλ. Truehd και σε mkv container.

Εγώ τώρα για´τι έχω την εντύπωση οτι με το MakeMKV μπορείς να κρατήσεις όσα θέλεις χωρίς περιορισμούς;

Με TrueHD το έχω δοκιμάσει σίγουρα.

Και με το DVDFab μπορεις απο ενα iso να παρεις παλι iso αλλα μονο με αυτα που θελεις να κρατησεις οπως ηχο υποτιτλο-ους και φυσικα μπορεις να προσθεσεις και srt υποτιτλο μεσα στο iso

Αν είχε όμως LPCM? Θα το έβαζε στο mkv?

Νταξ, να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν ειναι συνηθες το LPCM. Έκτως απο τις παλιές ταινίες που χρησιμοποιείται συχνά. Αυτές τις κρατάω ολοκληρες ως έχουν, συνήθως δεν έχουν άχρηστα extras και μια ντουζίνα αχρηστες ηχητικές μπάντες.

Θα το έβαζε αν το άλλαζες σε WAV (=LPCM+header) η κάτι άλλο lossless π.χ. TrueHD η FLAC (με eac3to) η DTSHD με DTS HD Encoder Suite.

Εγώ εδω και χρόνια χρησιμοποιώ το tsMuxerGUI και τα κάνει όλα μια χαρά... Καμία συμπίεση κο ο,τι θες κρατάς, τα άλλα τα πετάς.
Τα κρατάω σε δομή Blu-Ray που μπορείς να βάλεις Ελληνικούς υπότιτλους σε ότι μέγεθος και σε όποια θέση θές ή τα κρατάω σκέτα M2ts με υπότιτλους .srt
Aν θέλω mkv τότε το MakeMKV.

Και πάλι το tsMuxer δεν παίζει με DTS Express (για commentary tracks κλπ.).
Με m2ts το αποτέλεσμα ειναι 5-10% μεγαλύτερο από το ίδιο σε mkv.

Και πάλι το tsMuxer δεν παίζει με DTS Express (για commentary tracks κλπ.).
Με m2ts το αποτέλεσμα ειναι 5-10% μεγαλύτερο από το ίδιο σε mkv.

Θα δοκιμάσω να κάνω την ίδια ταινία σε m2ts και mkv με την ίδια ηχητική μπάντα κτλ και θα επανέλθω. Δηλαδή το mkv την συμπιέζει κάπως;..

Δεν συμπιέζει αλλά δεν χρησιμοποιεί επίσης το 192 byte packet size του m2ts με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο αποδοτικό.