Bluray σε Mac Pro

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Tρεις ερωτήσεις:

1) Ποιο drive μου προτείνετε?

2) Είναι εύκολη η εγκατάσταση, κοινώς το κάνω μόνος μου όπως με RAM, σκληρούς?

3) Φαντάζομαι το μόνο option είναι με boot σε windows. Ποιο λειτουργικό προτείνετε? Με VMware δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει?

Υ.Γ. Μήπως να έπαιρνα κάποιο PS3 καλύτερα?

Thanks friends! :award:

Kάπου διάβασα ότι με εξωτερικό bluray και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να αφαιρέσεις τα protections από τα δισκάκια και να το περάσεις στο σκληρό ώστε να το τρέξεις σε περιβάλλον mac. Γνωρίζετε κάτι?

Γενικά ποια είναι η καλύτερη λύση για blu ray αναπαραγωγή σε mac?

Απάντηση: Re: Bluray σε Mac Pro

Πάρε PS3..

:flipout: :flipout:

(σόρρυ, σπόντα είναι για άλλους.. :p)

Mην το γελάς, όπως βλέπεις στο αρχικό ερώτημα το σκέφτομαι και αυτό. :flipout:

Πόσο βαβούρα είναι η δημιουργία partition με windows και το bootαρισμα αυτών?
ΑΝ το αποφασίσω να πάω έτσι να βάλω XP, Vista ή 7?

Τα 7 τα υποστηρίζει επίσημα, όπως κ τα λοιπά, vista & xp.

Για πλήρη υποστήριξη bluray αναγκαστικά πας σε 2o partition με windows.

Τρελό κόλλημα του Steve σε αυτόν τον τομέα.

Kάπου διάβασα ότι με εξωτερικό bluray και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να αφαιρέσεις τα protections από τα δισκάκια και να το περάσεις στο σκληρό ώστε να το τρέξεις σε περιβάλλον mac. Γνωρίζετε κάτι?

Γενικά ποια είναι η καλύτερη λύση για blu ray αναπαραγωγή σε mac?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=57734

Επίσης υπάρχει και το http://www.makemkv.com/download/

Last edited:
 Νίκος;1164275 said:

Nίκο οπότε αν κατάλαβα καλά το rippaρεις και μετά το βλέπεις σε περιβάλλον snow leopard χωρίς partition?

Xρειάζεται απαραίτητα writer για αυτή τη διαδικασία?

Από ότι κατάλαβα βέβαια αυτά τα προγράμματα συμπιέζουν κιόλας εκτός από το να μετατρέπουν οπότε θα χάνω σε ποιότητα?

Sorry παίδες, αλλά είμαι άσχετος!

Kαι άλλη μία λειτουργική ερώτηση, ας πούμε ότι προχωράω με pavtube χωρίς partition, πόση ώρα περίπου χρειάζεται να ριπαριστούν 50gb σε 8πύρηνο Mac pro με 8gb ram? Θα είναι πολύς χρόνος, σε σημείο που τελικά να μην αξίζει?

Πάντως να φανταστώ ότι αυτή η συζήτηση για ριπαρίσματα κλπ αν ήταν σε άλλες κατηγορίες θα ήταν στα όρια της νομιμότητας... :D:D:D

...αλλά ας αφήσουμε και τους φίλους μακάδες να πάρουν μια γεύση από το μέλλον της ψηφιακής αναπαραγωγής...:flipout::flipout:::aetsch::aetsch::aetsch:

τωρα το ειδα το ποστ...

:idea:

Η διαδικασια ειναι πολυ ευκολη, μπορεις να το κανεις μονος σου χωρις δυσκολια.Και δε θελει drivers.αν χρειαστεις βοηθεια μου το λες.

Τωρα το σιγουρο ειναι οτι μπορεις ευκολα να καψεις blueray με κορυφαιο προγραμμα το toast it χωρις προβληματα.

Επισης το ριπαρισμα ειναι κι αυτο ευκολο αλλα συνηθως τα drives ειναι θορυβωδη.
Τωρα στο επιμαχο σημειο : Θελεις αναπαραγωγη blueray η εγγραφη περισσοτερο?

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ και σκέφτομαι μήπως μπορώ να γλιτώσω το partition με το pavtube που προτείνει ο Νίκος και με τι απώλειες σε ποιότητα. Αυτό είναι το βασικό μου ερώτημα.

Βασικά έτσι ξεχνάς μενού, bd live, και λοιπά καλούδια με το καλημέρα..

Αν τα συγκεκριμένα προγράμματα κάνουν μόνο re-muxing, δεν χάνεις καθόλου από ποιότητα, εκτός από τον ήχο, που DTS-HD MA και TrueHD bitstreams δεν δίνει το Mac OS με τίποτα..