Φίλε μου,
το Windows Partition είναι μάλλον ό,τι καλύτερο καθώς θα μπορείς να επιλέγεις μεταξύ του Mac OS X και Windows κατά την εκκίνηση κρατώντας πατημένο απλά το ALT στο πληκτρολόγιο.
Επίσης τα Windows θα σου χρειαστούν ίσως και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις (λόγω συμβατότητας). Είμαι κι εγώ υπέρ του τρομερού γραφικού περιβάλλοντος των Mac αλλά δυστυχώς αρκετές φορές είναι απαραίτητο και να υπάρχει και μία εγκατάσταση των Windows.
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Utitlities > Bootcamp. Το Bootcamp αναλαμβάνει να μειώσει αυτόματα ένα τμήμα του σκληρού σου δίσκου ώστε να δημιουργήσει μία κατάτμηση/partition για τα Windows. Χρειάζεσαι μόνο το CD/DVD εγκατάστασης των Windows και όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ αυτοματοποιημένα.
Τώρα όσον αφορά ποια Windows να βάλεις, αυτό είναι ένα τρομερά πολυσυζητημένο θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί στόχο συζήτησης για εκατοντάδες φόρουμ κατά καιρούς.
(Γράφω την άποψή μου σε παρένθεση μήπως και γλιτώσω... :7SFGSFG:
Θα πρότεινα τα Windows XP SP2 32bit έχοντας υπ' όψιν τη σύνθεση του Mac Pro σου και κυρίως τα 8GB RAM)
Πάντως ότι και αν επιλέξεις θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε να το υλοποιήσεις.![]()
Φίλε μου,
το Windows Partition είναι μάλλον ό,τι καλύτερο καθώς θα μπορείς να επιλέγεις μεταξύ του Mac OS X και Windows κατά την εκκίνηση κρατώντας πατημένο απλά το ALT στο πληκτρολόγιο.
Επίσης τα Windows θα σου χρειαστούν ίσως και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις (λόγω συμβατότητας). Είμαι κι εγώ υπέρ του τρομερού γραφικού περιβάλλοντος των Mac αλλά δυστυχώς αρκετές φορές είναι απαραίτητο και να υπάρχει και μία εγκατάσταση των Windows.
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Utitlities > Bootcamp. Το Bootcamp αναλαμβάνει να μειώσει αυτόματα ένα τμήμα του σκληρού σου δίσκου ώστε να δημιουργήσει μία κατάτμηση/partition για τα Windows. Χρειάζεσαι μόνο το CD/DVD εγκατάστασης των Windows και όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ αυτοματοποιημένα.
Τώρα όσον αφορά ποια Windows να βάλεις, αυτό είναι ένα τρομερά πολυσυζητημένο θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί στόχο συζήτησης για εκατοντάδες φόρουμ κατά καιρούς.
(Γράφω την άποψή μου σε παρένθεση μήπως και γλιτώσω... :7SFGSFG:
Θα πρότεινα τα Windows XP SP2 32bit έχοντας υπ' όψιν τη σύνθεση του Mac Pro σου και κυρίως τα 8GB RAM)
Πάντως ότι και αν επιλέξεις θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε να το υλοποιήσεις.![]()
Εννοείς μάλλον 64bit...![]()
Φίλε kotsidisjohn,
Διαβάζοντας την πρώτη πρότασή που πόσταρες:
"Συμωφνω κι εγω απολυτα με το φιλο th-pantazis απο το Βολο!"
προς στιγμήν δεν πίστευα τα μάτια μου. Νόμιζα πως συμφωνείς ως προς το λειτουργικό που πρότεινα, γεγονός πολύ σπάνιο...
Βέβαια ως προς το Reader συμφωνούμε όλοι πιστεύω, αν και τον τελευταίο λόγο τον έχει φυσικά ο ενδιαφερόμενος.
Φίλοι KleKoR και Δημήτρης Δημητρακούδης,
Η αλήθεια είναι πως δεν έκανα λάθος. Αυτό που πιστεύω έγραψα.
Αλλά αν είναι να υπάρξουν αντιπαλότητες, μπορείτε να θεωρείσετε πως έκανα λάθος :behead:
Πρότεινα τα XP SP2 32-bit θεωρώντας πως ο φίλος μας HoustonWeGotaProblem θα χρησιμοποιεί Windows σαν δεύτερο λειτουργικό σύστημα και κυρίως ως "εργαλείο δουλειάς". Λόγω του ότι έχει κύριο λειτουργικό Mac OS X, δε θεωρώ πως του "λείπει" το εντυπωσιακό εμφανισιακά GUI, ούτε θα το άλλαζε εύκολα για οποιαδήποτε Windows. Με άλλα λόγια θεωρώ πως τον κυρίως χρόνο του μπροστά στον Η/Υ θα τον περνάει σε Mac OS X και τα Windows θα τα χρησιμοποιεί μόνο για συγκεκριμένες εργασίες (π.χ. BD Ripping, θέαση ταινιών BD σύν ό,τι θα έκανε μέσω Virtualization των Windows).
Έχοντας αυτές τις προϋποθέσεις κατά νου, θεωρώ πως το λειτουργικό που πρότεινα είναι το συμβατότερο, ευκολότερο να ρυθμιστεί, ταχύτερο και γενικώς καταλληλότερο. Επίσης για τις διεργασίες που θα χρειαστεί (που προανέφερα), τα 3,...GB RAM πιστεύω πως θα είναι υπερ-υπεραρκετά.
Σε περίπτωση όμως που έχετε κατά νου να περνάει κάποιος περισσότερο χρόνο μπροστά στα Windows (απ' ότι θα όριζε το δευτερεύον λειτουργικό υπ' αυτές τις συνθήκες), τότε πάω πάσο και συμμερίζομαι τις απόψεις σας περί Windows 7 Business ή Ultimate στα 64-bit.
Υ.Γ. Όσον αφορά τα Windows XP, αν κάποιος θέλει να τα έχει νόμιμα μπορεί να ζητήσει χάρη από το αδερφάκι, ανιψάκι κτλ. να πάρει δωρεάν μία άδεια χρήσης από τη γραμματεία των πανεπιστημίων του. Ακολουθεί μία καλή κόπια (...) και είσαι καθ' όλα νόμιμος.
Καταλαβαινει το handbrake δομη bluray ?
Sto site λενε οτι με το vlc μπορεις να δεις bluray... δε νομιζω !
Τι εννοείς αν καταλαβαίνει δομή; Κατεβάζεις το BD στο δίσκο σου με το MAC Blurayripperpro (με την ίδια δομή του δισκακίου) και το handbrake σου κάνει μετατροπή όποιο αρχείο του βάλεις. Το m2ts της ταινίας δηλαδή...
Το handbrake ΔΕΝ rippάρει... Μετατρέπει...
Αυτό που λέει ο Γιάννης είναι ότι το handbrake δεν καταλαβαίνει το μενού του δίσκου, τα εξτρά του κτλ., απλά του λες πάρε το χ αρχείο κ κάνε μετατροπή σε ψ αρχείο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.