Bluray σε Mac Pro

Φίλε μου,

το Windows Partition είναι μάλλον ό,τι καλύτερο καθώς θα μπορείς να επιλέγεις μεταξύ του Mac OS X και Windows κατά την εκκίνηση κρατώντας πατημένο απλά το ALT στο πληκτρολόγιο.
Επίσης τα Windows θα σου χρειαστούν ίσως και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις (λόγω συμβατότητας). Είμαι κι εγώ υπέρ του τρομερού γραφικού περιβάλλοντος των Mac αλλά δυστυχώς αρκετές φορές είναι απαραίτητο και να υπάρχει και μία εγκατάσταση των Windows.
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Utitlities > Bootcamp. Το Bootcamp αναλαμβάνει να μειώσει αυτόματα ένα τμήμα του σκληρού σου δίσκου ώστε να δημιουργήσει μία κατάτμηση/partition για τα Windows. Χρειάζεσαι μόνο το CD/DVD εγκατάστασης των Windows και όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ αυτοματοποιημένα.
Τώρα όσον αφορά ποια Windows να βάλεις, αυτό είναι ένα τρομερά πολυσυζητημένο θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί στόχο συζήτησης για εκατοντάδες φόρουμ κατά καιρούς.
(Γράφω την άποψή μου σε παρένθεση μήπως και γλιτώσω... :7SFGSFG:
Θα πρότεινα τα Windows XP SP2 32bit έχοντας υπ' όψιν τη σύνθεση του Mac Pro σου και κυρίως τα 8GB RAM)
Πάντως ότι και αν επιλέξεις θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε να το υλοποιήσεις. -bye-

Απάντηση: Re: Bluray σε Mac Pro

Φίλε μου,

το Windows Partition είναι μάλλον ό,τι καλύτερο καθώς θα μπορείς να επιλέγεις μεταξύ του Mac OS X και Windows κατά την εκκίνηση κρατώντας πατημένο απλά το ALT στο πληκτρολόγιο.
Επίσης τα Windows θα σου χρειαστούν ίσως και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις (λόγω συμβατότητας). Είμαι κι εγώ υπέρ του τρομερού γραφικού περιβάλλοντος των Mac αλλά δυστυχώς αρκετές φορές είναι απαραίτητο και να υπάρχει και μία εγκατάσταση των Windows.
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Utitlities > Bootcamp. Το Bootcamp αναλαμβάνει να μειώσει αυτόματα ένα τμήμα του σκληρού σου δίσκου ώστε να δημιουργήσει μία κατάτμηση/partition για τα Windows. Χρειάζεσαι μόνο το CD/DVD εγκατάστασης των Windows και όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ αυτοματοποιημένα.
Τώρα όσον αφορά ποια Windows να βάλεις, αυτό είναι ένα τρομερά πολυσυζητημένο θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί στόχο συζήτησης για εκατοντάδες φόρουμ κατά καιρούς.
Θα πρότεινα τα Windows XP SP2 32bit έχοντας υπ' όψιν τη σύνθεση του Mac Pro σου και κυρίως τα 8GB RAM)
Πάντως ότι και αν επιλέξεις θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε να το υλοποιήσεις. -bye-

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε th-pantazis! Απλά επειδή είχα αποφύγει μέχρι σήμερα το boot camp ελέω vmware fusion τρέχοντας από Word μέχρι Autocad έλεγα μπας και υπήρχε κάποια λύση!

Μάλλον όμως από ότι βλέπω είναι η μόνη λύση.

Παρακαλώ φίλε μου!

Όντως το VMWare (όπως και το Parallels) είναι πολύ καλή λύση για virtualization των Windows, αλλά θα σου δώσουν πολύ καλύτερες επιδόσεις αν τα τρέχεις εγγενώς/native. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τα εγκαταστήσεις σε ξεχωριστό partition. Επίσης θα εμφανίζουν και πολύ λιγότερα (ίσως και καθόλου) προβλήματα.
Αν το πάρεις απόφαση, είναι το πολύ μισή ώρα δουλειά και άλλη μισή ίσως να εγκαταστήσεις drivers (αν χρειαστεί) και να λύσεις τυχόντα μικροπροβλήματα. -bye-

ΟΚ, άλλη μία ερώτηση. Writer ή Reader (εσωτερικό πάντα)?

Backup δεν με βλέπω να κάνω ποτέ σε δισκάκι bluray και πόσες ταινίες πια να θέλω να αντιγράψω για secure copy? Υπάρχουν και οι σκληροί δίσκοι πλέον.

Πάω για reader σκέτο? Έχω ξεχάσει κάποια χρήση του blu-ray writer?

Αν δεν χρειάζεται να γράφεις σε Blue-Ray, τότε μάλλον το Reader θα είναι επαρκέστατο.
Αν θέλεις να κρατάς backup, τότε μπορείς να μετατρέπεις τις ταινίες σε mkv και να μην τις γράφεις σε BD. Υπολόγισε πως για 1.5TB σκληρού δίσκου θα μπορείς να κρατάς αντίγραφα περίπου 70 ταινίες σε υπερυψηλή ποιότητα. Δηλαδή με 100 ευρώ που κοστίζει περίπου ένας σκληρός δίσκος 1.5TB, θα κρατάς αντίγραφα 70 ταινιών. Μου φένεται συμφέρουσα λύση συγκριτικά με την αγορά εγγράψιμων δισκών BD. :2thumb22sup:
Βέβαια σε δισκάκια BD μπορείς να γράψεις και δεδομένα αλλά μάλλον δεν αποτελεί ούτε αυτό τη βέλτιστη λύση backup.

Φίλε μου,

Εννοείς μάλλον 64bit...-bye-

Συμωφνω κι εγω απολυτα με το φιλο th-pantazis απο το Βολο!

Το writer μαλλον για τη συγκεκριμενη περιπτωση δε σου χρειαζεται.
Ουτε πρακτικα, ουτε οικονομοτεχνικα!
Ουτε απο θεμα ταχυτητας.

Και ειναι και πιο αθορυβο.

Πηρε το ματι μου ενα της LG...
Kαι το αυτι μου πως κατι ετοιμαζεται αυτο τον καιρο για Blueray drives για MacPro...

Εννοείς μάλλον 64bit...-bye-

Και Windows 7.. Τα XP δεν μπορείς να τα αγοράσεις πια, αλλά και αν μπορούσες, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να το κάνεις, ειδικά με μηχάνημα με δυο επεξεργαστές και συνολικά 8 πυρήνες.

Φίλε kotsidisjohn,

Διαβάζοντας την πρώτη πρότασή που πόσταρες:
"Συμωφνω κι εγω απολυτα με το φιλο th-pantazis απο το Βολο!"
προς στιγμήν δεν πίστευα τα μάτια μου. Νόμιζα πως συμφωνείς ως προς το λειτουργικό που πρότεινα, γεγονός πολύ σπάνιο...
Βέβαια ως προς το Reader συμφωνούμε όλοι πιστεύω, αν και τον τελευταίο λόγο τον έχει φυσικά ο ενδιαφερόμενος.

Φίλοι KleKoR και Δημήτρης Δημητρακούδης,
Η αλήθεια είναι πως δεν έκανα λάθος. Αυτό που πιστεύω έγραψα.
Αλλά αν είναι να υπάρξουν αντιπαλότητες, μπορείτε να θεωρείσετε πως έκανα λάθος :behead:

Πρότεινα τα XP SP2 32-bit θεωρώντας πως ο φίλος μας HoustonWeGotaProblem θα χρησιμοποιεί Windows σαν δεύτερο λειτουργικό σύστημα και κυρίως ως "εργαλείο δουλειάς". Λόγω του ότι έχει κύριο λειτουργικό Mac OS X, δε θεωρώ πως του "λείπει" το εντυπωσιακό εμφανισιακά GUI, ούτε θα το άλλαζε εύκολα για οποιαδήποτε Windows. Με άλλα λόγια θεωρώ πως τον κυρίως χρόνο του μπροστά στον Η/Υ θα τον περνάει σε Mac OS X και τα Windows θα τα χρησιμοποιεί μόνο για συγκεκριμένες εργασίες (π.χ. BD Ripping, θέαση ταινιών BD σύν ό,τι θα έκανε μέσω Virtualization των Windows).
Έχοντας αυτές τις προϋποθέσεις κατά νου, θεωρώ πως το λειτουργικό που πρότεινα είναι το συμβατότερο, ευκολότερο να ρυθμιστεί, ταχύτερο και γενικώς καταλληλότερο. Επίσης για τις διεργασίες που θα χρειαστεί (που προανέφερα), τα 3,...GB RAM πιστεύω πως θα είναι υπερ-υπεραρκετά.

Σε περίπτωση όμως που έχετε κατά νου να περνάει κάποιος περισσότερο χρόνο μπροστά στα Windows (απ' ότι θα όριζε το δευτερεύον λειτουργικό υπ' αυτές τις συνθήκες), τότε πάω πάσο και συμμερίζομαι τις απόψεις σας περί Windows 7 Business ή Ultimate στα 64-bit.

Υ.Γ. Όσον αφορά τα Windows XP, αν κάποιος θέλει να τα έχει νόμιμα μπορεί να ζητήσει χάρη από το αδερφάκι, ανιψάκι κτλ. να πάρει δωρεάν μία άδεια χρήσης από τη γραμματεία των πανεπιστημίων του. Ακολουθεί μία καλή κόπια (...) και είσαι καθ' όλα νόμιμος.

Last edited:

Φίλε kotsidisjohn,

Διαβάζοντας την πρώτη πρότασή που πόσταρες:
"Συμωφνω κι εγω απολυτα με το φιλο th-pantazis απο το Βολο!"
προς στιγμήν δεν πίστευα τα μάτια μου. Νόμιζα πως συμφωνείς ως προς το λειτουργικό που πρότεινα, γεγονός πολύ σπάνιο...
Βέβαια ως προς το Reader συμφωνούμε όλοι πιστεύω, αν και τον τελευταίο λόγο τον έχει φυσικά ο ενδιαφερόμενος.

Φίλοι KleKoR και Δημήτρης Δημητρακούδης,
Η αλήθεια είναι πως δεν έκανα λάθος. Αυτό που πιστεύω έγραψα.
Αλλά αν είναι να υπάρξουν αντιπαλότητες, μπορείτε να θεωρείσετε πως έκανα λάθος :behead:

Πρότεινα τα XP SP2 32-bit θεωρώντας πως ο φίλος μας HoustonWeGotaProblem θα χρησιμοποιεί Windows σαν δεύτερο λειτουργικό σύστημα και κυρίως ως "εργαλείο δουλειάς". Λόγω του ότι έχει κύριο λειτουργικό Mac OS X, δε θεωρώ πως του "λείπει" το εντυπωσιακό εμφανισιακά GUI, ούτε θα το άλλαζε εύκολα για οποιαδήποτε Windows. Με άλλα λόγια θεωρώ πως τον κυρίως χρόνο του μπροστά στον Η/Υ θα τον περνάει σε Mac OS X και τα Windows θα τα χρησιμοποιεί μόνο για συγκεκριμένες εργασίες (π.χ. BD Ripping, θέαση ταινιών BD σύν ό,τι θα έκανε μέσω Virtualization των Windows).
Έχοντας αυτές τις προϋποθέσεις κατά νου, θεωρώ πως το λειτουργικό που πρότεινα είναι το συμβατότερο, ευκολότερο να ρυθμιστεί, ταχύτερο και γενικώς καταλληλότερο. Επίσης για τις διεργασίες που θα χρειαστεί (που προανέφερα), τα 3,...GB RAM πιστεύω πως θα είναι υπερ-υπεραρκετά.

Σε περίπτωση όμως που έχετε κατά νου να περνάει κάποιος περισσότερο χρόνο μπροστά στα Windows (απ' ότι θα όριζε το δευτερεύον λειτουργικό υπ' αυτές τις συνθήκες), τότε πάω πάσο και συμμερίζομαι τις απόψεις σας περί Windows 7 Business ή Ultimate στα 64-bit.

Υ.Γ. Όσον αφορά τα Windows XP, αν κάποιος θέλει να τα έχει νόμιμα μπορεί να ζητήσει χάρη από το αδερφάκι, ανιψάκι κτλ. να πάρει δωρεάν μία άδεια χρήσης από τη γραμματεία των πανεπιστημίων του. Ακολουθεί μία καλή κόπια (...) και είσαι καθ' όλα νόμιμος.

Φίλε th-pantazis καταρχάς να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου. Για καλή μου τύχη το λειτουργικό που μου προτείνεις είναι αυτό που έχω στο vmware fusion και το μόνο που έχω στη κατοχή μου σε αυθεντικό δισκάκι - οπότε έτσι και αλλιώς για μένα είναι και η πιο εύκολη λύση αυτή τη στιγμή. :drummer:

Παρακαλώ φίλε μου HoustonWeGotaProblem!

Εφ' όσον έχεις ήδη το αυθεντικό δισκάκι, μπορείς να κάνεις μία καλή και ανώδυνη αρχή με αυτό. Εάν αργότερα θελήσεις κάτι διαφορετικό, μπορείς ίσως να προβείς σε εγκατάσταση των Windows 7. -bye-

MAC Bluraryripper Pro!!!
Καταπληκτικό για να rippάρεις τα BD σου και μετά το HANDBRAKE (το οποίο είναι και free) για να κάνεις MKV ή ότι άλλο θες.

Αφού rippάρεις τα BD σου, μπορείς με το TOAST να τα γράψεις σε ένα καινούργιο αν θες φυσικά.

Σε εμένα αυτός ο συνδιασμός δουλεύει τέλεια!

Αν δεν κάνεις authoring ή playback από το MAC σου, νομίζω ότι τα Windows ΔΕΝ χρειάζονται... (Για ripping και μετατροπή τουλάχιστον)

Τυχαίο; Δε νομίζω...
Ευχαριστώ, γειά σας!

Last edited:
Καταλαβαινει το handbrake δομη bluray ?
Sto site λενε οτι με το vlc μπορεις να δεις bluray... δε νομιζω !

Τι εννοείς αν καταλαβαίνει δομή; Κατεβάζεις το BD στο δίσκο σου με το MAC Blurayripperpro (με την ίδια δομή του δισκακίου) και το handbrake σου κάνει μετατροπή όποιο αρχείο του βάλεις. Το m2ts της ταινίας δηλαδή...

Το handbrake ΔΕΝ rippάρει... Μετατρέπει...

Τι εννοείς αν καταλαβαίνει δομή; Κατεβάζεις το BD στο δίσκο σου με το MAC Blurayripperpro (με την ίδια δομή του δισκακίου) και το handbrake σου κάνει μετατροπή όποιο αρχείο του βάλεις. Το m2ts της ταινίας δηλαδή...

Το handbrake ΔΕΝ rippάρει... Μετατρέπει...

Αυτό που λέει ο Γιάννης είναι ότι το handbrake δεν καταλαβαίνει το μενού του δίσκου, τα εξτρά του κτλ., απλά του λες πάρε το χ αρχείο κ κάνε μετατροπή σε ψ αρχείο.

Re: Απάντηση: Re: Bluray σε Mac Pro

Αυτό που λέει ο Γιάννης είναι ότι το handbrake δεν καταλαβαίνει το μενού του δίσκου, τα εξτρά του κτλ., απλά του λες πάρε το χ αρχείο κ κάνε μετατροπή σε ψ αρχείο.

Ακριβώς αυτό κάνει.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει μετατροπή (σε άλλο φορμά)
ακόμα και τα μενου του BD και να διατηρεί τη δομή του?
Ακόμα και αν υπάρχει, θα είναι ως ξεχωριστά αρχεία οπότε είναι μια η άλλη.

Δεν ειναι ολες οι τανιες σε ενα m2ts... πολλες ειναι πιο περιπλοκες στη δομη τους.
Αυτες τις καταλαβαινει το handbrake ? (δε νομιζω...)