BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Re: Απάντηση: BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Επειδή έχει τύχει να μπω και στα 2 μέσα και να τα οδηγήσω (κανένα δεν είναι δικό μου :frown:) μπορώ να πω ότι από οδηγική συμπεριφορά και μόνο το Lexus είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις παραπάνω από το X5. Συν τα θετικά που έχει, ότι δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και τα σχετικά...

+1

Αν και δεν θα αγόραζα ποτέ τζιπ (εκτός αν ζουσα μονιμα στην επαρχία και το χρειαζομουν πραγματικα)

To lexus καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο το Χ5 ??? Και τουλαχιστον 2 κλασεις παραπανω ????

Τι λετε βρε παιδια, ουτε μιση στο εκατομμυριο...

Re: Απάντηση: BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Αν και δεν θα αγόραζα ποτέ τζιπ (εκτός αν ζουσα μονιμα στην επαρχία και το χρειαζομουν πραγματικα)
+10000

Από θέμα σεβασμού στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές που θα ζήσουν (?) σε αυτόν τον πλανήτη και μόνο.

Συγνώμη, δεν θέλω να γίνω αδιάκριτος, αλλά πραγματικά υπάρχει η ανάγκη για τόσο μεγάλα και δαπανηρά SUV? Σας χρείάζονται; Τα χρησιμοποιείτε; Δεν μπορούσατε να καλύψετε τις ανάγκες σας με μικρότερα ή με πιο συμβατικά αυτοκίνητα;

Και θυμάμαι ότι η αρχική ερώτηση ήταν για αυτοκίνητο που θα κινείται κατά 30% σε χώμα, άρα θα κάνει τουλάχιστον 5.000 χλμ. το χρόνο σε χώμα, λάσπη, χιόνι, ίσως και άμμο (δεν φαντάζομαι για το τελευταίο).

Ρωτώ, διότι εγώ χρειάζομαι ένα περίπου τέρας. Δηλ. τετρακίνητο, αφού κινούμαι σταθερά σε δρόμους με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (για να καταλάβετε και χθες και σήμερα χιόνιζε εδώ πάνω σταθερά) με χιονολάστιχα (εντελώς απαραίτητα). Κάνω χωματόδρομο, σχεδόν 2000 χλμ. το χρόνο (όχι πολύ πέτρα, μάλλον αρκετή λάσπη), και φυσικά θέλω χώρους για 7 μεγάλα άτομα με αποσκευές. Και κάνω πολλά χλμ. συνήθως 200-400 χλμ σε μια μέρα, ενώ μπορεί να φθάσω και τα 1000 χλμ. ημερησίως. Κάι σέρνω και μεγάλο τροχόσπιτο....

Αλλά... δεν μου πάει η καρδιά (οικονομικό πρόβλημα δεν έχω, ή τουλάχιστον νομίζω ότι δεν έχω) να πάρω ένα τέτοιο τέρας και να γυρνώ στη φύση και σε φτωχές περιοχές της ελληνικής επαρχίας. Νιώθω προκλητικός απέναντι στη φύση και τους ανθρώπους.

Έχω λάθος;;;

ΥΣΤ. Προς θεού, δεν έχω καμιά διάθεση να προσβάλλω... μια ερώτηση, ή αν θέλετε εξομολόγηση κάνω.

Εγω προσωπικως επισης δεν θα επερνα ενα τετοιο αυτοκινητο (ανοιξα μεν εγω το θεμα, αλλα οχι για λοαγριασμο μου)

Θα προτιμουσα ενα στεϊσον με τετρακινηση.

Παντως δεν ειναι και τοοοσο δαπανηρα σε σχεση με ενα "καλο" στεισον

Ntinos ,

Σου έχω αναφέρει στο παραπάνω post N25 ότι 30% χώμα είναι πελώριο ποσοστό για χώμα.

Ουδέν αυτοκίνητο από τα 2 ανταποκρίνεται στην προδιαγραφή 30% χώμα (και μάλιστα ελληνικό με φυτεμένη πέτρα κλπ .κλπ). .
Αν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο από τα 2 (BMW- Lexus) πραγματικά κάνοντας 5000-10000 χιλιόμετρα το χρόνο σε «ελληνικό» χώμα σε 1 χρόνο δεν θα ακούει τίποτα άλλο από τριξίματα .

Ειλικρινά πιστεύω ότι ΑΝ γίνει το παραπάνω το αυτοκίνητο κυριολεκτικά θα αποσυντεθεί.
Σε απλά ελληνικά τα οχήματα αυτά δεν έχουν σχεδιαστεί για τέτοια χρήση. Και τα 2 αυτά ουσιαστικά είναι ασφάλτινα crossovers Για τον λόγο αυτό και δεν έχουν κοντά διαφορικά – μπλοκέ κλπ.

Για την χρήση αυτή χρειάζεται SUV χωρίς αυτοφερόμενο σασί όπως Land Cruiser – Land Rover Defender – Suzuki Jimny – Hummer κ.α.

Ntinos OK . :a0210:
Αλλωστε φαντάσου να διασχίζεις ένα στενό χωματένιο δρόμο με φυτεμένες κοτρόνες κάτω και με σμιχτά κλαδιά που να σου γδέρνουν το μεταλλικό σαμπανιζέ χρώμα των BMW-lexus.:bigcry:

Βλάσση ,

Νομίζω ότι πρόκληση (και βλακεία παράλληλα) είναι αν χρησιμοποιείς / κατέχεις κάτι χωρίς να το χρειάζεσαι παρά μόνο για επίδειξη.

Π.χ Cayenne στο Κολωνάκι , Hummer έξω από τα μπουζούκια κλπ.

Κατά την γνώμη μου και βάσει της χρήσης που περιγράφεις , προσωπικά , δεν νομίζω να προκαλείς αν αγοράσεις το καινούργιο Land Cruiser V8-diesel και ας κάνει 100.000 ευρώ

To lexus καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο το Χ5 ??? Και τουλαχιστον 2 κλασεις παραπανω ????

Τι λετε βρε παιδια, ουτε μιση στο εκατομμυριο...

Tα SUV Lexus εχουν οδικη συμπεριφορα που φερνει σε "βαρκα" απο οτι μου εχουν πει ατομα που τα εχουν οδηγησει.

Eγω δεν εχω προσωπικη γνωμη εκτος απο το εσωτερικο που εχω δει σε ορισμενα μοντελα της συγκεκριμενης εταιρειας που μου φανηκαν "βλαχομπαροκ" λογω συνδυασμου ανοικτοχρωμου δερματος , σκουροχρομου ξυλου και απομιμισης αλουμινιου στο εσωτερικο.

Απάντηση: Re: BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Tα SUV Lexus εχουν οδικη συμπεριφορα που φερνει σε "βαρκα" απο οτι μου εχουν πει ατομα που τα εχουν οδηγησει.

Eγω δεν εχω προσωπικη γνωμη εκτος απο το εσωτερικο που εχω δει σε ορισμενα μοντελα της συγκεκριμενης εταιρειας που μου φανηκαν "βλαχομπαροκ" λογω συνδυασμου ανοικτοχρωμου δερματος , σκουροχρομου ξυλου και απομιμισης αλουμινιου στο εσωτερικο.

Αν δεν έχεις οδηγήσει ένα, τότε κακώς βγάζεις τέτοια συμπεράσματα...-bye-
Κάνε ένα test drive κ τα λέμε μετά...πιστεψέ με...
Το δε εσωτερικό είναι από τα πιο σοβαρά κ κυριλέ που μπορεί να βρεις σε αυτή την κατηγορία.:BDGBDGB53:
Εκτός αν προτιμάς το εσωτερικό ενός Χ5, που έχει το ίδιο ταμπλό η μικρή 116 της εταιρείας...

Re: Απάντηση: Re: BMW X5 (3.0) VS LEXUS GS400h

Oριστε για να δειτε τι εννοω...

2008_Lexus_RX_350_Luxury_SUV_3.jpg

Πολυ μετρια εικονα για αυτοκινητο που θελει να λεγεται πολυτελειας...για την Χ5 δεν συμφωνω 100% με αυτο που λες αλλα και παλι οι BMW και οι Mercedes ειναι υπερβολικα υπερτιμημενες στην Ελλαδα και προτιμω σαφως την Audi.

Δέχομαι ότι την ποιότητα την αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά αλλά νομίζω ότι εδώ δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Μιλάω για το εσωτερικό των 2 αυτοκινήτων. Προσωπικά ήταν ο 1ος λόγος που το απέριψα πριν 3 χρόνια. Μπήκα και όταν είδα τις απομιμήσεις αλουμινίου.....πλήρης απογοήτευση. Ακόμη το έχω απορία, στο σύγχρονο design οι ιάπωνες κατέχουν εξέχουσα θέση, στα αυτοκίνητα είναι τόσο δύσκολο ή τόσο δαπανηρό να δημιουργήσουν ένα καλαίσθητο και ποιοτικό εσωτερικό;

ωραια τα audi, δε λεω, αλλα σερβις/ανταλλακτικα, πανακριβα !

σχετικα με την οδικη συμπεριφορα του lexus σε σχεση με το χ5, καμια απολυτως σχεση Μιχαλη. (Κλασεις ανωτερο το Χ5).

Το δε εσωτερικο του lexus. επισης δεν μου αρεσει εμενα, "ανακατεμενος ο ερχομενος" ειναι. Ξυλο, δερμα, μαυρο πλαστικο, μπεζ πλαστικο... Πολυ κομπολοι.

Αλλαπερι ορεξεως, το γνωστο...

btw, 54000 το βρισκεις σημερα, η Χ5 θελει μια 80000 ακομα...

ωραια τα audi, δε λεω, αλλα σερβις/ανταλλακτικα, πανακριβα !

Ως πρωην κατοχος Audi μπορω να σου πω οτι εχεις αδικο. Εχω ακουσει ανθρωπους με πολυ πιο "ταπεινες" μαρκες (Peugeot , Renault , Ford , Mitsubishi) που πληρωναν πολυ παραπανω για σερβις απο εμενα.

Γνωστος μου με Ford προσφατα πληρωσε πανω απο 300 ευρω για σερβις σε καινουργιο αμαξι και τραβαγε τα μαλια του.

ok.
ενα 116i σε σχεση με ενα Α3 1.6
Μεσα σε 2 χρονια, ο audi εχει πληρωσει + 3 φορες πανω. (λαδια φιτρα φρενα κλπ)

Ενα 2λιτρο bmw, επισης στα 2 χρονια, πολυ λιγοτερα απο το Α3 1.6

Απο εκει και περα θα εχει να κανει με το συγκεκριμενο συνεργειο/αντιπροσωπο , παντως με τοσο ακριβες τιμες μου μυριζει Καρεντα η Παζαροπουλος.

Εχω ακουσει οτι ενα φθηνος και καλος αντιπροσωπος Αudi ειναι ενας στα βορεια , Γερακας , Παιανια δεν θυμαμαι καπου εκει...-bye-