BNC connector

Πωλητης στο ebay ειναι με ονομα χρηστη Cablebuyer. Η τιμη ειναι $16.95 το καλωδιο και $14 τα μεταφορικα. Πειτε του οτι ειστε απο Ελλαδα και οτι σας ενημερωσα εγω, το username μου στο ebay ειναι Phattoni_tps.

Εκανε κανεις καμια κρουση στον τυπο; Ετοιμαζομαι να παραγγειλω σημερα...

Μόλις παρέλαβα το belden. Ωραίο και ποιοτικό. Μένει να δοκιμαστεί και στην πράξη...

Πιστεύω ότι με ένα Belden καλώδιο και το κατάλληλο bnc, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα αρκετά καλό ψηφιακό καλώδιο.
Δεν έχω ιδέα για το τι είδους βύσμα χρησιμοποιεί η Canare και ποιος ο λόγος απαίτησης της ειδικής πένσας.
Η παρακάτω φώτο δείχνει ένα ψηφιακό καλώδιο καθαρό 75ωμ, αποτελούμενο από καλώδιο Belden 9259 RG-59/U με βίσματα Neutrik bnc 75ωμα NBNC75BLP7.
Τον κεντρικό αγωγό τον σύστρεψα και τον πέρασα μέσα στην ακίδα, αφού πρωτύτερα την είχα γεμίσει με πολύ ψιλή κόλληση με ασήμι (οπότε δεν χρησιμοποίησα ειδική πένσα).
Έχω φτιάξει δύο καλώδιο με τα ίδια υλικά, το παρακάτω που φαίνεται στη φώτο μήκους 1.5μ και ένα αρκετά κοντύτερο, περιτυλιγμένο με κάλτσα πλεγμένη από αμόλυντες παρθένες για πολύ pure ήχο!

Attachments

• rg59.jpg
    rg59.jpg
    117.2 KB · Views: 52
Απάντηση: Re: BNC connector

LEMON , στο τηλεοπτικο καναλι που εργαζομαι εχουμε την ειδικη [πενσα] και ετοιμασα κανα δυο να δοκιμασω στο καινουριο μου dac.

Είναι εύκολο να μου περιγράψεις το τι κάνει αυτή η πένσα;
Στα neutrik από ότι έχω δει, το μόνο που πέρνει πένσα είναι μόνο η χρυσή ακίδα, δηλ αφού περάσεις το κεντρικό αγωγό του καλωδίου να τη σφίξεις για να μαγκώσει το καλώδιο (πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί με πολυπίκοιλους τρόπους), το πλέγμα τώρα δεν έπαιρνε σφίξιμο, αλλά έσφιγγε πάνω στο ειδικό δακτυλίδι που έχει το neutrik.
Προσωπικά προτίμησα τη λεπτή κόλληση στον κεντρικό αγωγό, για να έχω τη δυνατότητα να το αφαιρέσω όποτε και εάν χρειαστεί...

Σας ανεβάζω τρεις φώτο από το Neutrik bnc, για να καταλάβετε το πως συναρμολογείτε ως προς το πλέγμα.
Στη μία φώτο φαίνεται η επίχρυση ακίδα (εδώ είπαμε ότι πέρασα τον αγωγό και το κόλλησα με πολύ λεπτή κόλληση με ασήμι), στην άλλη φώτο το πως περνάς το πλέγμα και στην τελευταία το πως έρχεται το δακτυλίδι και σφίγγει το πλέγμα δίχως εργαλεία, δηλ. το τραβάς προς τα κάτω και όσο τερματίζει σφίγγει αρκετά το πλέγμα και το συγκρατεί μόνιμα γύρω από τον αγωγό επαφής.
Προυπόθεση, είναι να έχει κοπεί το καλώδιο στα σωστά μήκη για κεντρικό αγωγό, εσωτερική μόνωση, εξωτερικό πλέγμα και τελική μόνωση (για αυτά υπάρχουν οδηγίες στη συσκευασία του neutrik που αναφέρει τα σωστά μήκη κοψίματος).
BNC%20Split%20View.jpg

Attachments

• bnc_pin.jpg
    bnc_pin.jpg
    91.4 KB · Views: 62
  • bnc_plegma.jpg
    bnc_plegma.jpg
    48.3 KB · Views: 62
  • bnc_plegma2.jpg
    bnc_plegma2.jpg
    44 KB · Views: 62
Last edited:
αυτες τιις μερες αλλαζουμε ολο τον παλιο εξοπλισμο με συνχρονο, και φτιαχνουμε απο την αρχη ολες τις γραμμες [πλεον ψηφιακες] , οποτε καταλαβαινεις ποσα bnc καλωδια τερματιζουμε!!!!