Βοήθεα για αγορά νέας 42''

isiliadis

New member
18 January 2010
10
Θεσσαλονίκη
Παίδες καλησπέρα,

θέλω λίγο τα έμπειρα φώτα σας για αγορά νέας TV στις 42 ιντσες ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στα 95 εκατοστά πλάτος, διαφορετικά πάμε για αλυσοπρίονα που επί της παρούσης δεν είναι επιλογή.

Απόσταση θέασης από 4-1,5 μέτρα, γωνία από κέντρο τηλεόρασης (νοητή ευθεία) από 45 μοίρες έως 30 που βρίσκονται και τα περισσότερα μάτια.

Η τηλεόραση πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για θέαση digea και ένα 30% ταινίες από στικάκι ή εξωτερικό δίσκο, οποτε θέλουμε και ένα αξιοπρεπές media player. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για gaming.

Τα χρήματα πρέπει να κυμανθούν γύρω στα 500 ευρώ, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα δεσμευτικό, δηλαδή και value for money στα 350 μέσα είμαστε και κάτι σούπερ στα 600 πάλι μέσα είμαστε. Η σκέψη είναι ότι αν πάμε για κάτι φθηνό εύκολα μεθαύριο με τα αλυσοπρίονα θα αντικατασταθεί με κάτι πιο αξιοπρεπές.

Προτιμήσεις σε άσπρα, μαύρα ή κίτρινα δεν έχουμε, μιας και λίγη ιδέα έχουμε από όσα σοφά συζητάτε κατά καιρούς εδω μέσα, τα οποία βέβαια τα παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά πολύ μικρή σχετική γνώση έχω.

Όσων αφορά σε 3D επίσης πολύ κουραστικό μου ακούγεται όλο αυτό με τα γυαλιά καλώδια και λοιπά. Για το θέμα smart, στο σπίτι υπάρχουν και desctop και laptop και smartphones, σύν ότι εγώ προσωπικά φοράω μυωπίας οπότε το διπλοκαβαλίκεμα άγριο μου ακούγεται όσων αφορά το 3D.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όσα γράφετε, αλλά είπαμε τα 95 εκατοστά πλάτους δεν επιτρέπουν τίποτα άλλο μεγαλύτερο από 42"max.

LED or LCD ιδέα δεν έχω ούτε από διαφορές ούτε για τα χαρακτηριστικά τους, ξέρω ότι θα ήθελα plasma από όσα έχετε γράψει κατά καιρούς εδώ μέσα, αλλά από ότι αντιλαμβάνομαι δεν υπάρχουν πια.

Last edited:
Βασικά , δεν θα ήθελες πλάσμα...

Οι συμβιβασμοί είναι παρα πολλοί...

Για αν απολαύσεις το βαθύ μαύρο μιας πλάσμα , πρέπει πρώτον να ξοδέψεις πολλά λεφτά για μια καλή πλάσμα , να ΜΗΝ την ευχαριστηθείς για τουλάχιστον 200 ώρες επειδή χρειάζεται στρώσιμο , το οποιο στρώσιμο δεν πρόκειται να διορθώσει και πολλά διότι ξέρω άτομα μετά από 2.000 ώρες στρωσίματος και πάλι έχουν Image Retention.

Τι άλλο ?? Ah ναι , πρέπει να κανεις πλούσια την ΔΕΗ ( ειδικά άμα πας σε μεγάλες inches ) , επίσης το καλοκαίρι θα ζεις μια κόλαση άνευ προηγουμενου εξαιτίας της θερμότητας που βγάζει η πλάσμα.

Και τέλος , με εξαίρεση την F8500 , για να παρακολουθήσεις πλάσμα πρέπει να το παίξεις τυφλοπόντικας και να μην υπάρχει η παραμικρή ακτίδα φωτός μέσα στο δωμάτιο σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

LED or LCD θέμα δεν υπάρχει , όλες οι τηλεοράσεις είναι LED-LCD , είναι μονοκόμματο το όνομα.

Λοιπόν...

Με το μαύρο θα έχουμε πρόβλημα εδώ :p ( για τους ψείρες της εικόνας , για normal θεατή όπως εσύ μην σε ανήσυχη ).

Όσο για τα προβλήματα τον LED-LCD ( banding/clouding/bleeding/torchlight ( ανάθεμα και αν ήξερα τι είναι το TL ) / Dirty Screen Effect ) πιστεύω ότι με την Sony που θα σου προτείνω τα προβλήματα αυτά θα είναι βεβαια uπαρκτά αλλα σε πολύ μικρό βαθμό σε σχέση με την Samsung που τελευταία γίνετε χαμός ακόμα και στα πανάκριβα ( H7000 ) μοντέλα της.

Οποτε για να μην μακρηγορώ άλλο η καλύτερη ( πιστεύω ) πρόταση που υπάρχει φέτος στις 42 inches ( δεν έχει 3D ) είναι η Sony KDL-42W705B

Παίδες τελικά, με το χιλιοστόμετρο ανά χείρας και τηρουμένων αναλογιών ποιότητας πορτοφολιού καταλήγω στις παρακάτω επιλογές, δεκτές όλες οι προτάσεις για το ποιά θεωρείτε καλύτερη για θέαση καναλιών digea και ταινιών από usb.

Sony TV 40'' KDL-40R480BBAEP
στα 379

Samsung TV 40'' UE40EH5000
στα 289 αν δεν είναι λάθος η τιμή το ψήνω πολύ άσχημα λέμε, γιατί πολύ χαλαρά θα τη στείλω εξοχικό.

Sony TV 40'' KDL-40R450BB στα 369

Samsung TV 40'' UE40H5000 στα 369

Η αλήθεια είναι ότι έχω πελαγώσει και πραγματικά εκτιμώ τη βοήθεια που βρίσκω εδώ μέσα. Τα χρήματα είναι λίγα, αλλά στους καιρούς που ζούμε τέτοια δαπάνη φαντάζει περιττή πολυτέλεια.

Παίδες τελικά, με το χιλιοστόμετρο ανά χείρας και τηρουμένων αναλογιών ποιότητας πορτοφολιού καταλήγω στις παρακάτω επιλογές, δεκτές όλες οι προτάσεις για το ποιά θεωρείτε καλύτερη για θέαση καναλιών digea και ταινιών από usb.

Sony TV 40'' KDL-40R480BBAEP
στα 379

Samsung TV 40'' UE40EH5000
στα 289 αν δεν είναι λάθος η τιμή το ψήνω πολύ άσχημα λέμε, γιατί πολύ χαλαρά θα τη στείλω εξοχικό.

Sony TV 40'' KDL-40R450BB στα 369

Samsung TV 40'' UE40H5000 στα 369

Η αλήθεια είναι ότι έχω πελαγώσει και πραγματικά εκτιμώ τη βοήθεια που βρίσκω εδώ μέσα. Τα χρήματα είναι λίγα, αλλά στους καιρούς που ζούμε τέτοια δαπάνη φαντάζει περιττή πολυτέλεια.

Αν σε ενδιαφέρει το καλό media player σε τηλεόραση καλύτερα σε samsung...
H samsung eh5000 είναι φυσικό να είναι φτηνή αφού είναι προπέρσινη σειρά ένω η h5000 φετινή. Παρόλα αυτά είναι σε ίδια επίπεδα εικόνας (50hz φυσικά και οι 2).
Σαν εικόνα πάντως η sony w705 που προτείνει και ο @tektonas παραπάνω είναι η καλύτερη ανάμεσα στις υπόλοιπες επιλογές σου (και 42'' αντί 40'').

Παίδες ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια, στον μίτο και γενοκότερα του φόρουμ.

Τελικά αγόρασα την SONY KDL-40W605B ελλείψη πολύτιμων εκατοστών για την 7* στις 42 ιντσες.