Βοήθεια!!!4 δορυφοροι,πολυδιακόπτες..μπερδεμα

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
καλησπέρα σε όλους

Χρειάζομαι τα φώτα σας για μια εγκατάσταση που θέλω να κάω αλλα έχω ψιλοπελαγώσει.Λοιπόν....

Έχω 4 τηλεοράσεις και θέλω και οι 4 στον καθε δορυφορικο δέκτη της καθεμιάς να έχουν μέσα 4 δορυφόρους.Αυτο προυποθέτει ένα πιάτο φυσικα...90αρι στην περιπτωση μου...ισως και 1,20 μετα την αγορά...και τεσσερα 4απλα LNB....απο εκει και πέρα για να πάρει ο κάθε δέκτης στην κάθε TV τους 4 δορυφόρους τι θα χρειαστώ?Diseq?Πολυδιακόπτη?

Τι προτείνεται?

Σας ευχαριστώ.

Για να βλέπει κάθε δέκτης ανεξάρτητα και τους 4 δορυφόρους ,χρειάζεσαι έναν πολυδιακόπτη 16 εισόδων (4 είσοδοι για καθένα από τα 4 quattro Lnb,για κάθε δορυφόρο),και έξοδο τουλάχιστον 4 θέσεων.

Μπορείς να το κάνεις με δύο τρόπους.

Λύση 1: Τέσσερα quad lnb, τέσσερις διακόπτες diseqc 1.0 4:1
Λύση 2: Τέσσερα quatro lnb, πολυδιακόπτης 17x4

Η λύση 1 είναι η πιο απλή και φτηνότερη. Η λύση 2 επιτρέπει και την είσοδο επίγειου τηλεοπτικού στις 4 θέσεις χωρίς επιπλέον καλώδια.

λοιπόν επειδη ειδα λιγο τις τιμές και πέσαν τα μαλλιά τις κεφαλής μου,όσα έχουν μεινει δηλαδη...Αποφάσισα να αλλάξω λιγο το σχέδιο...

έχουμε και λέμε....

1 4απλο LNB μοιραζει αυτή τη στιγμή αυτόυσιο το σημα σε 4 δέκτες για τον HOTBIRD.Θέλω να βάλω άλλα ΔΥΟ 2πλά LNB αυτή τη φορά τα οποία να δίνουν στους 4 απο τους 2 δέκτες(στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο δηλαδή) τον ASTRA και τον HELLAS SAT...Εδω σαυτην την περίπτωση τι κάνω?

αγοράζω μόνο 2 LNB 2πλά και τι άλλο?

σας ευχαριστω πολύ

2 διακοπτες 4x1 αλλα δεν νομιζω να κατεβασεις και τον hellasat με ενα 90αρι

μμμμ μαλιστα....τόσο δυσκολός στην λήψη ειναι?Ειμαι βόρεια δυτικη Ελλάδα...μηπως παίζει ρόλο αυτό?Αν κεντραρω στον Hellas τον hotbirb και astra παρακεντρα δεν θα τους έχω με καλο σημα?

εγω με πιατο 1,20 κε κεντρο της 19ε κατεβαζω οριακα τον hellasat το πακετο του οτε με snr 8.5-10 ενω το hellasat hd με snr 10 μενω πατρα οποτε με 90αρι δυσκολο το βλεπω