[Βοήθεια] Αγορά ηχείων

xQUIZit

New member
26 July 2016
9
Καλησπέρα, εδω και λίγο θέλω να πάρω ηχεία και έχω δει 2 σχετικά καλά αλλά θέλω γνώμες απο άτομα με περισσότερες γνώσεις.
Τα ηχεία είναι τα εξής.

ΥΓ: Πήρα πρόσφατα τα TRUST 19019 TYTAN 2.1 SUBWOOFER SPEAKER SET BLACK αλλά δεν με ικανοποίησε το μπάσο που είχε το woofer και επίσης χαλάσαν και απ τη πρώτη μέρα.

Αν έχετε να προτείνετε και κάτι καλύτερο στα 60-80 παρακαλώ γράψτε το απο κάτω.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

xQUIZIt καλώς όρισες στο Forum! -bye-

Εγώ προτείνω να μαζέψεις χρήματα και να πάρεις κανονικά ηχεία και όχι multimedia ηχεία από πλαστικό. Αν παρόλα αυτά το budget δεν ανεβαίνει με τίποτα έχει κάτι λύσεις από την Edifier. Αν μπορείς να ανέβεις ένα κλικ πάρε τα monitor της fostex που πολλοί προτείνουν εδώ στο forum. Μιλάμε για stereo τώρα, αν θες και sub ανεβαίνει και άλλο το κόστος.

Έχε όμως κατά νου ότι για ένα entry level ηχείο (ζεύγος) θες το ελάχιστο 300-400ε και για ένα αντίστοιχο sub άλλα τόσα + ενισχυτή και μιλάμε για εντελώς οικονομικά πράγματα.

xQUIZIt καλώς όρισες στο Forum! -bye-

Εγώ προτείνω να μαζέψεις χρήματα και να πάρεις κανονικά ηχεία και όχι multimedia ηχεία από πλαστικό. Αν παρόλα αυτά το budget δεν ανεβαίνει με τίποτα έχει κάτι λύσεις από την Edifier. Αν μπορείς να ανέβεις ένα κλικ πάρε τα monitor της fostex που πολλοί προτείνουν εδώ στο forum. Μιλάμε για stereo τώρα, αν θες και sub ανεβαίνει και άλλο το κόστος.

Έχε όμως κατά νου ότι για ένα entry level ηχείο (ζεύγος) θες το ελάχιστο 300-400ε και για ένα αντίστοιχο sub άλλα τόσα + ενισχυτή και μιλάμε για εντελώς οικονομικά πράγματα.

Κοίτα να δεις, στα 100 δε φτάνω οπότε αυτό για τα 300+ είναι εκτός. Αν είχα γύρω στα 200 θα πήγαινα σε αυτά που έχει ο αδερφός μου και ο ήχος τους μου φαίνεται τέλειος και έτσι ψάχνω κάτι παρόμοιο σε ποιότητα

Αν μπορείς να πας στα 100 τότε τα M-Audio Studiophile AV32 είναι πολύ πολύ καλύτερα από
αυτά που ψάχνεις.
Αν δεν μπορείς με τίποτα τότε τα Creative Τ20ΙΙ είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα.
Βέβαια μας έχεις μπερδέψει και λίγο , τι θέλεις 2.0 ή 5.1 ή κάτι άλλο?

Last edited:
Νομίζω οτι πρεπει να προβληματιστεις ... μη βιαστείς.. πήρα προσφατα τα creative t3300 (λογω καθορισμενου budget μεχρι 40 ευρώ)...υπερ-αρκετά για το δωματιό μου.. και με πολύ καλό ηχο για την τιμη τους..γενικα οπως θα δεις και σε αξιολογησεις και για τα t6300 μονο καλα λόγια αναφερουν οι κατοχοι..

Τωρα : νομιζω ότι μιας και πλησιάζεις την 100άρα θα ελεγα ότι θα ηταν σοφότερο να ξεφυγεις απ'την επιλογή creative και να δεις αυτά : http://www.e-shop.gr/edifier-r1600t-iii-studio-speakers-p-PER.703967

Απλώς διάβασα πως στα 5.1 στη μουσική χρησιμοποιούνται μόνο το 2.1 κομμάτι τους και οτι αν ενδιαφέρομαι για μουσική παραπάνω να πάρω 2.0 ενώ αν θέλω κάτι για λίγο απ όλα (παιχνίδια,μουσική,ταινίες) να πάρω 2.1.
Η κεντρική απορία μου σε αυτό είναι πως ποια η διαφορά σε ένα σετ 2.1 με ένα σετ 5.1 όταν στη μουσική το 5.1 χρησιμοποιεί μόνο τα 2ηχεια και γουφερ, δεν είναι δηλ ίδια;

Νομίζω οτι πρεπει να προβληματιστεις ... μη βιαστείς.. πήρα προσφατα τα creative t3300 (λογω καθορισμενου budget μεχρι 40 ευρώ)...υπερ-αρκετά για το δωματιό μου.. και με πολύ καλό ηχο για την τιμη τους..γενικα οπως θα δεις και σε αξιολογησεις και για τα t6300 μονο καλα λόγια αναφερουν οι κατοχοι..

Τωρα : νομιζω ότι μιας και πλησιάζεις την 100άρα θα ελεγα ότι θα ηταν σοφότερο να ξεφυγεις απ'την επιλογή creative και να δεις αυτά : http://www.e-shop.gr/edifier-r1600t-iii-studio-speakers-p-PER.703967

Μπα δε παίζει το 100αρι :/ είμαι στο τσακ να παρω τα 5.1 απλα εχω την απορια που εγραψα απο πανω

Κάνε την υπέρβαση και πάνε στα fostex pm0.3 ή ακόμα καλυτερα τα pm04 και θα μπεις και στο μάτι του αδερφού σου :)
Λίγη οικονομία θέλει.
Πάνε άκουσε τα.
Athensproaudio.

Κάνε την υπέρβαση και πάνε στα fostex pm0.3 ή ακόμα καλυτερα τα pm04 και θα μπεις και στο μάτι του αδερφού σου :)
Λίγη οικονομία θέλει.
Πάνε άκουσε τα.
Athensproaudio.

ήδη κάνω μια μικρή υπέρβαση και δε παω παραπάνω. Όσο για την ερώτησή μου παραπάνω, μπορείς να με βοηθήσεις εσυ; οι άλλοι φαίνεται να κοιμούνται :P

Ποια ερώτηση;

Απλώς διάβασα πως στα 5.1 στη μουσική χρησιμοποιούνται μόνο το 2.1 κομμάτι τους και οτι αν ενδιαφέρομαι για μουσική παραπάνω να πάρω 2.0 ενώ αν θέλω κάτι για λίγο απ όλα (παιχνίδια,μουσική,ταινίες) να πάρω 2.1.
Η κεντρική απορία μου σε αυτό είναι πως ποια η διαφορά σε ένα σετ 2.1 με ένα σετ 5.1 όταν στη μουσική το 5.1 χρησιμοποιεί μόνο τα 2ηχεια και γουφερ, δεν είναι δηλ ίδια;

Αυτήν εδώ

Καμια. Εχεις πληρωσει παραπανω ηχεία (ή εχεις ρίξει την ποιότητα των 2-2.1 ηχείων) που είναι χρήσιμα μονο στις ταινιες.
Πάνε ακου ενεργά monitor είναι η συμβουλή μου. Αν θες την ακούς. Αν όχι, δε πειραζει. Μικρός είσαι μαλλον όπως καταλαβαίνω και εχεις το χρονο μπροστά σου να ζήσεις τις χαρές της ζωής μέσα απο τα λάθη σου :P

Καμια. Εχεις πληρωσει παραπανω ηχεία (ή εχεις ρίξει την ποιότητα των 2-2.1 ηχείων) που είναι χρήσιμα μονο στις ταινιες.
Πάνε ακου ενεργά monitor είναι η συμβουλή μου. Αν θες την ακούς. Αν όχι, δε πειραζει. Μικρός είσαι μαλλον όπως καταλαβαίνω και εχεις το χρονο μπροστά σου να ζήσεις τις χαρές της ζωής μέσα απο τα λάθη σου :P

Ενεργά; ποιά μάρκα όμως; έχει να προτείνεις κάτι στο εύρος του budget μου;

Πρότεινα πριν στο 100αρικο. Πιο κάτω για μένα απλα δεν αξίζει. Τα fostex pm03. Και απο αυτά μην περιμένεις να γεμίσουν με μπάσα το σύμπαν. Στον υπολογιστή που θα κάθεσαι όμως μια χαρά θα είσαι.
Τεσπα, δε θέλω να σου ανεβαζω το budget τέτοιους καιρους.
Βλέπεις και κανεις.
Γιατί αυτα θα θελήσουν και την καρτουλα usb για να δώσουν και τελειωμό δεν έχει.

Λοιπόν επειδή μάλλον έχω αποφασίσει μεταξυ ποιών θα πάρω αλλα δε ξέρω ποιο απο 3. Αν ήσουν να πάρει ένα απο αυτά τα 3 (και κανενα άλλο) ποιο θα έπερνες;
CREATIVE INSPIRE T6300
CREATIVE INSPIRE T3300 2.1 SPEAKER SYSTEM
CREATIVE INSPIRE A250 2.1 SPEAKER SYSTEM

ΥΓ: Μη πεις ''θα περίμενα να μαζέψω κι άλλα λεφτά κλπ''. Αλλιώς θα δω αν έχεις γράψει κάποιο ενεργό όπως λες αν υπάρχει στο budget μου..αν και αυτά που τα είδα λίγο δε ξέρω καν αν είναι για υπολογιστή...που τα θέλω εγώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αύριο πρέπει να ξέρω τι θα παραγγείλω όπωσδήποτε, θα περιμένω την απάντησή σου ή όποιου άλλου μπορεί να δώσει ιδέα.

Αν τα θέλεις μονο για μουσική - youtube και κανα παιχνίδι με τα t3300 θα εισαι μια χαρά..για να μη σου πω δυο χαρές.. Αν βλέπεις ταινίες που θα βγάζουν dolby 5.1 ήχο τότε πας στα t6300.Και πάλι με τα t3300 θα εχεις εξαιρετικό ηχο στις ταινίες - απλά δεν θα σε καλύπτουν στο 5.1 κομμάτι. Να ξέρεις ότι τα 5.1 ναι μεν ειναι 5.1 (ακούγεται εντυπωσιακό) αλλά στη πράξη ουσιαστικά δεν θα λειτουργούν ολα τα ηχεία εάν η πηγή δεν βγάζει 5.1.. Οι περισσότερες ακροάσεις μας βγάζουν στερεοφωνικό ήχο 2.0,2.1 με το γούφερ. Θα ελεγα βασει των λεγομένων σου να πας προς t3300 και λόγω τιμής - απόδοσης..με 40 ευρωπουλακια ξεμπέρδεψες.

Τα Creative GigaWorks T20 Series II είναι πολύ καλύτερα από όλα τα παραπάνω.
Αν ντε και καλά θέλεις το υπογούφερ (το οποίο φυσικά είναι της πλάκας σε αυτή την κατηγορία τιμής)
πάρε τα Τ3300 είναι πιο δυνατά.

Για μένα και το γουφερ χωρις νόημα στα t3300. Τα T20 επαυξάνω είναι καλύτερη επιλογή απλά ανεβαίνει λίγο το budget γύρω στα 65 ευρώ.Αξίζουν όμως.

Το budget μου ήταν 60-80 και σήερα το πρωί ένας φίλος μου είπε να τρέξω να προλάβω αυτά τα ηχεία GENIUS SW-HF5.1 4800 5.1 SURROUND SPEAKERS οτι είναι ευκαιρία στα 80 ευρώ. Μιας και ξέρει κάτι παραπάνω τον άκουσα. Έκανα καλά;
Περιμένω απαντήσεις, ευχαριστώ και πάλι! :)