Βοηθεια DC-63 mk II

Aν τελικα το ανοιξεις,θα δεις οτι ο μηχανισμος του λεηζερ κινειται σε δυο λεπτες μπαρες.Αυτες πρεπει να εχουν επικαλυψη με γρασο συλικονης και με τα χρονια στεγνωνει.Καλο ειναι να το ανανεωσεις.Επισης κοιταξε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες κυριως στο τροφοδοτικο.Απο εμπειρια που ειχα στο παρελθον,αλλαζοντας αυτους και μονον,λυθηκαν προβληματα που δεν θα φανταζοταν κανεις οτι προερχονταν απο τους πυκνωτες του τροφοδοτικου.Οταν γινουν αυτα στο 63 και με ενα καινουργιο λεηζερ,θα εκπλαγεις ακομη περισσοτερο:a0210:
Ακομη χρησιμοποιω το CD-52 MKII SE.........

επειδη δεν θα κανω αγορα απο εξω πηρα τηλ την marantz
για οσους δεν το ξερουν η νεα αντιπροσωπεια ειναι η Etyt
ευγενεστατος ο υπευθυνος του servise μου ειπε αυτα που γραφεις παρα πανω
μαλιστα μου ειπε και τιμες που οι αντιπροσωπειες συνηθως της καλυπτουν στην αρχη
λοιπον αλλαγη ολο τον μηχανισμο λεηζερ 85 με εργασια
μου ειπε επισης αν θελω να συνεχισω με αλλαγη πυκνωτων και κατι αλλα που δεν θυμαμαι
με 200 ευρω θα μου το κανει hiend και δεν θα το γνωριζω

να προχωρησω σε ολα η να μεινω με την αλλαγη του λεηζερ ?
εγω νομιζω μετα απο αυτο οι διαφορες θα ειναι μικρες

.

επειδη δεν θα κανω αγορα απο εξω πηρα τηλ την marantz
για οσους δεν το ξερουν η νεα αντιπροσωπεια ειναι η Etyt
ευγενεστατος ο υπευθυνος του servise μου ειπε αυτα που γραφεις παρα πανω
μαλιστα μου ειπε και τιμες που οι αντιπροσωπειες συνηθως της καλυπτουν στην αρχη
λοιπον αλλαγη ολο τον μηχανισμο λεηζερ 85 με εργασια
μου ειπε επισης αν θελω να συνεχισω με αλλαγη πυκνωτων και κατι αλλα που δεν θυμαμαι
με 200 ευρω θα μου το κανει hiend και δεν θα το γνωριζω

να προχωρησω σε ολα η να μεινω με την αλλαγη του λεηζερ ?
εγω νομιζω μετα απο αυτο οι διαφορες θα ειναι μικρες

.

Λογω και της ηλικιας του,θα ηταν καλο να αλλακτουν και οι πυκνωτες.Ομως αν αλλαζοντας μονο το λεηζερ ολα λειτουργουν ενταξει,τοτε μπορεις να αναβαλεις για αργοτερα τα υπολοιπα.Και γω πιστευω οτι οι αλλαγες αυτες θα ειναι σχετικα μικρες,απλα ανεφερα τους πυκνωτες κυριως για λογους λειτουργιας και οχι τοσον βελτιωσης στον ηχο.Βεβαια οι καινουργοι πυκνωτες θα βοηθησουν

Απάντηση: Re: Βοηθεια DC-63 mk II

Aν τελικα το ανοιξεις,θα δεις οτι ο μηχανισμος του λεηζερ κινειται σε δυο λεπτες μπαρες.Αυτες πρεπει να εχουν επικαλυψη με γρασο συλικονης και με τα χρονια στεγνωνει.Καλο ειναι να το ανανεωσεις.Επισης κοιταξε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες κυριως στο τροφοδοτικο.Απο εμπειρια που ειχα στο παρελθον,αλλαζοντας αυτους και μονον,λυθηκαν προβληματα που δεν θα φανταζοταν κανεις οτι προερχονταν απο τους πυκνωτες του τροφοδοτικου.Οταν γινουν αυτα στο 63 και με ενα καινουργιο λεηζερ,θα εκπλαγεις ακομη περισσοτερο:a0210:
Ακομη χρησιμοποιω το CD-52 MKII SE.........

Συμφωνώ.
Λίγη περιποίηση και δουλεύουν άψογα αυτά τα μηχανάκια.
Και γω ακούω με το αρχαίο CD-72 με την ανάλογη "περιποίηση" που του έκανα.
Βέβαια σαν μηχανισμοί ανάγνωσης τα 52 και 72 είναι αλλού κατασκευαστικά.

Audiolytic σαν τράνσπορτ έχεις δοκιμάσει το 52άρι?

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια DC-63 mk II

Συμφωνώ.
Λίγη περιποίηση και δουλεύουν άψογα αυτά τα μηχανάκια.
Και γω ακούω με το αρχαίο CD-72 με την ανάλογη "περιποίηση" που του έκανα.
Βέβαια σαν μηχανισμοί ανάγνωσης τα 52 και 72 είναι αλλού κατασκευαστικά.

Audiolytic σαν τράνσπορτ έχεις δοκιμάσει το 52άρι?

Θυμαμαι το 72 πολυ καλο και αν θυμαμαι καλα καπως πιο διαφανο απο το 52; Δοκιμασα σαν τρανσπορτ το 52 αλλα πριν πολυ καιρο,δεν θυμαμαι καλα πως ηταν.Επειδη περισσοτερο ακουω πικαπ,ειμαι ευχαριστημενος με το 52.Θα το κρατησω σιγουρα οσο παει :a0210:

Έχω το ίδιο cd, κατ εμέ είναι πολύ τίμιο κι αν ποτέ θες να το δώσεις δηλώνω παρών.
Στο δικό μου τα διαβάζει όλα, ένα πρόβλημα που παρουσίασε ήταν ένα τρανζιστοράκι στην έξοδο του rca με κόστος 1 ευρώ επειδή τα επισκευάζω.

Θα σου έλεγα να το κρατήσεις το μηχάνημα.
Του έχω δοκιμάσει 3 dac, τα 2 διαφορετικά αναβάθμισαν ελαφρώς τον ήχο, κάτι που δεν με προέτρεψε σε αγορά τους, όμως το ένα που ήταν λίγο πειραγμένο ήταν εξαιρετικό σε όλες τις πλευρές. Θα είναι η επόμενη κίνηση αγοράς. Ο λόγος είναι οτι δοκίμασα cd cyrus (εξαιρετικό) που έπαιζε και καλύτερα αλλά προτιμώ το ""πειραγμένο"" dacάκι.
Το kis έχει στο άκουσμά του πολύ σώμα-μάζα, που το βρίσκεις σε πολύ ακριβότερα μηχανήματα, είναι αναλυτικότατο σε όλο το φάσμα και με αυστηρά κριτήρια με ενοχλεί πολύ λίγο στο πολύ χαμηλό του. Διορθώνεται με λίγο ψάξιμο στα interconnect.
Κράτατο. Όποτε θέλεις μπορείς να το ακούσεις πως παίζει και πως αλλάζει η χροιά με άλλα καλώδια rca. Είνα σαν να βλέπεις απο θολό τζάμι και απο τζάμι που το έχεις περάσει με καθαριστικό τζαμιών.

Και το δικό μου CD-75 II παίζει μια χαρά, μόνο που μου παρουσιάζει ένα μικρό πρόβλημα.

Μερικές φορές όταν κουνηθεί το καλώδιο της τροφοδοσίας το cd σβήνει σαν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα επαφής του καλωδίου. Αν το κουνήσεις λίγο επανέρχεται.

Επίσης λόγο ηλικίας καλό θα ήταν ένα γενικό service για ρυθμίσεις, καθαρισματάκια, λαδωματάκια και πιθανώς κάποιες αλλαγές μικροεξαρτημάτων.

Τι προτείνετε ? Αντιπροσωπεία ή έχετε να προτείνετε κάποιο καλό ηλεκτρονικό που κάνει τέτοιες δουλείες ?

Bart

Και το δικό μου CD-75 II παίζει μια χαρά, μόνο που μου παρουσιάζει ένα μικρό πρόβλημα.

Μερικές φορές όταν κουνηθεί το καλώδιο της τροφοδοσίας το cd σβήνει σαν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα επαφής του καλωδίου. Αν το κουνήσεις λίγο επανέρχεται.

Επίσης λόγο ηλικίας καλό θα ήταν ένα γενικό service για ρυθμίσεις, καθαρισματάκια, λαδωματάκια και πιθανώς κάποιες αλλαγές μικροεξαρτημάτων.

Τι προτείνετε ? Αντιπροσωπεία ή έχετε να προτείνετε κάποιο καλό ηλεκτρονικό που κάνει τέτοιες δουλείες ?

Bart
κανε υπομονη αυτη την εβδομαδα το παω
για το μεγαλο servise των 24 ετων και θα σου πω

για την ιστορια
ο αδελφος μου το δουλευε full time τα τελευταια 18 χρονια
εγω το ειχα αγορασει το 1998 μεταχειρισμενο μαζι με ενα ενισχυτη
magnum IA200
Βρηκα στο αρχειο μου τις τιμες

MAGNUM 320000 το πηρα 150000
KISS 63 150000 το πηρα 90000

.

...........................
για το μεγαλο servise των 24 ετων

:flipout: :flipout: :flipout: Να τα εκατοστήσει !!

...........................
KISS 63 150000 το πηρα 90000.

Εμένα μου το έφερε ένας γνωστός που δούλευε στην αντιπροσωπία της Marantz. (είχα δουλέψει και εγώ ένα χρονικό διάστημα, την περίοδο των σπουδών μου, για τον αντιπρόσωπο της Marantz).

Ήρθε κατευθείαν από το εργοστάσιο του Βελγίου και μου κόστισε με τα μεταφορικά και τελωνεία γύρω στις 120.000 δραχμές.

Μάλλον είναι το μοναδικό CD-75 II στην Ελλάδα, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο δεν νομίζω να έχει εισαχθεί ποτέ από την αντιπροσωπία.

Περιμένω πληροφορίες για το Service !!! -bye-

Bart

Περιμένω πληροφορίες για το Service !!! -bye-

Bart[/QUOTE]

πηρα σημερα μου ειπαν οτι εχουν παραγγειλει 20 κεφαλες τις
περιμενουν Τεταρτη με Πεμτη απο Γερμανια

.

Θα σου έλεγα να καθαρίσεις το μάτι αν δεν το έχεις κάνει ποτέ.
Μετά βλέπεις τη συμπεριφορά του αν χρήζει αλλαγής.

Πρώτη φορά ακούω για μεγάλο service...
Το service είναι ένα και στα κινούμενα μέρη, τώρα για αλλαγές υλικών είναι άλλη ιστορία, όχι όμως και μεγάλο service. Μην μας λένε ότι θέλουν. Έλεος. Συντήρηση λέγεται.

Re: Απάντηση: Βοηθεια DC-63 mk II

Έλεος. Συντήρηση λέγεται.

Αν μετατρεψεις τις στροφες 24 ετων σε χιλιομετρα,τοτε οντως προκειται για "μεγαλο σερβις" :flipout:........κατι σαν το δικο μου cd52II SE..............

Re: Απάντηση: Βοηθεια DC-63 mk II

Το service είναι ένα και στα κινούμενα μέρη, τώρα για αλλαγές υλικών είναι άλλη ιστορία, όχι όμως και μεγάλο service. Μην μας λένε ότι θέλουν. Έλεος. Συντήρηση λέγεται.

ελα βρε μην γινεσαι τοσο σοβαρος

αφου θα αλλαξουμε κινητηρα [ κεφαλη ]
θα αλλαξουμε λαδια [ γρασο ]
θα αλλαξουμε ιμαντα
θα βαλουμε και καινουργια ανατομικα καθισματα [ πυκνωτες ]

αυτο ειναι απλη συντηρηση ?

Το ματι μπορω να το καθαρισω μονος μου ?

.

.
τελικα ακυρο το servise των 24 ετων

με την πολυτιμη βοηθεια του ΔΗΜΗΤΡΗ.Δ
ενα απλο καθαρισματακι της κεφαλης και το KISS παιζει τωρα τα παντα θαυμα !!!

:BDGBGDB55:

.
τελικα ακυρο το servise των 24 ετων

με την πολυτιμη βοηθεια του ΔΗΜΗΤΡΗ.Δ
ενα απλο καθαρισματακι της κεφαλης και το KISS παιζει τωρα τα παντα θαυμα !!!

:BDGBGDB55:

κάτι ήξερα εγώ...-bye-

Αρχική Δημοσίευση από Caraudiotest Εμφάνιση μηνυμάτων

Post 30