ΒΟΗΘΕΙΑ.. Εχω απογοητευτει. Ελλατωματικό ηχείο?!!!!

KOSTAS4_XT

New member
18 September 2007
10
Τελικά αγόρασα τον
YAMAHA rx-v361 και τα
YAMAHA ns-p270
http://www.yamaha.co.jp/english/prod...ht/nsp270.html

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.. αλλα!!!

...Το κεντρικό ηχείο ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΑΣΗ, νιωθω πως βουηζει... Δεν μπορω να το περιγραψω ακριβώς αυτό που ακούγεται, αλλά για παράδειγμα, όταν ακούγονται οι διάλογοι στις ταινίες και ακούγωνται συμφωνα όπως "ν" "ντ" και πχ λέξη "scared" , αυτό το "-red" στο τελος το βγάζει βουίζωντας!!
Δεν υπάρχει παραμόρφωση απο άποψη έντασης, αλλά απλά ο ήχος βγαίνει με αυτόν τον τρόπο σε οποιαδήποτε ένταση και αν ακούς.
Είναι 1 βδομάδας. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ? Η είναι ΧΑΛΙΑ ποιοτικά το ηχείο?
ΕΛΕΟΣ! 200 ευρώ καναν!

Το συγκεκριμένο ηχείο έχει δύο κώνους των 5cm. Οταν κολλάω το αυτί μου σε κάθε έναν απο αυτούς, ακούω το βούισμα να βγαίνει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΈΝΑΝ κωνο. Και πιστεύω πως έχω πέσει σε ελλατωματικό ηχείο.

Στην αρχή ένας φίλος μου μου είπε πως θα γίνεται συντονισμός με τίποτα μεταλλικά μικροπράγματα που υπάρχουν στον χώρο. Το άλλαξα όμως 500 θέσεις και ακόμα τα ίδια.
Κατα τα άλλα κανένα παράπονο.. ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ, αλλά το κεντρικό.....

βοηθεια.. σας παρακαλώ.

Μερικώς ασχετος εγώ αλλά μιας και μου'ρθε...Μήπως έχεις ορίσει τα ηχεία ως large στον ενισχυτή και ζορίζονται? Sorry αν είναι τελείως απίθανο αυτό που λέω αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...

Οχι Μιχάλη σε small τα έχω ορίσει. Εψαξα τα πάντα γύρω απο το θέμα ρυθμίσεων.

Πριν απο λίγο πήρα στο κετνρικό του Νάκα.
...Φάνηκε λίγο βιαστικός να με κλείσει αυτός που το σήκωσε, λέγωντας μου "χαμήλωσε την ένταση..", μετά του είπα οτι δεν είναι θέμα έντασης και μου είπε να φέρω μόνο το κεντρικό απο εκεί στο service να το δουν.
Πραγματικά αν ΔΕΝ μου το αλλάξουν. ή μου πουν τελοσπαντων οτι έτσι είναι το φυσιολογικό του να ακούγεται, θα τους τα σπάσω όλα! ... Και συγχρώνος, θα τους πάω εκεί το κεντρικό των Creative t7900 που έιχα και τα χαρακτήρισαν "παιχνίδια" γελώντας (δεν διαφωνώ...) και θα τους πω "αυτό το παιχνίδι γιατί δεν βουήζει?".
...Να τονίσω ότι την μέρα που παρέλαβα τα ηχεία απο το κατάστημα ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ. Απλά ελπίζω να μην χαλάσουν την τόσο ωραία εικόνα που εχω σχηματίσει.

Ελπίζω να μην έχω τέτοιου είδους τραβήγματα παντως. Ελπίζω να γίνει κάτι να διορθωθεί το πρόβλημα, γιατί εχω κουραστεί με το θέμα ήχος! Είπα να φύγω απο τις ψευτικες λύσεις και να πάρω ενα σοβαρό σύνολο και έχω βουήσμα.. :-(

Για να δεις αν φταίει το ηχείο, κάνε ένα απλό τεστάκι: ξεσύνδεσέ το από κεντρικό και σύνδεσέ το στην θέση του L ή R . Εξακολουθεί να βουίζει;

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την εγγύηση πάντως, καινούργια πράγματα.

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ.. Εχω απογοητευτει. Ελλατωματικό ηχείο?!!!!

Για να δεις αν φταίει το ηχείο, κάνε ένα απλό τεστάκι: ξεσύνδεσέ το από κεντρικό και σύνδεσέ το στην θέση του L ή R . Εξακολουθεί να βουίζει;

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την εγγύηση πάντως, καινούργια πράγματα.

Επειδη το προβλημα το παρουσιαζει στους διαλογους και μαλιστα σε συγκεκριμενα συμφωνα,ισως καλυτερα να εβαζε καποιο αλλο ηχειο(εστω ενα απο τα l-r) στη θεση του κεντρικου.

Παιδιά ολες οι συνδέσεις ειναι ΟΚ.
Οσο για την πρόταση σας να δοκιμάσω να αλλάξω θέσεις τα ηχεία, το έκανα χθες πριν ποστάρω.
Έβαλα το Left στην center υποδοχη του ενισχυτή και ακουγοταν ΟΚ.
Να ξανατονίσω κάτι. Το κεντρικό ηχείο έχει δύο κώνους των 5cm (ενω όλα τα άλλα είναι με tweeter 8cm+2cm). Βάζοντας λοιπόν το αυτί μου σε κάθε μία "πλευρά" του ηχείου ώστε να ακούω μόνο τον έναν κώνο κάθε φορά περισσότερο, παρατήρησα ότι μόνο απο τον έναν κώνο έρχεται το βούησμα.

Ελπίζω να σας έχω δώσει να καταλάβετε τι εννοώ λέγοντας βούησμα. :-)

...Δεν ξέρω αν έχετε δει την "ΚΑΤΑΡΑ 2" - το αγγλικό - .. Λοιπόν, αν την έχετε την ταινία, πηγαίνετε στο 01:08:35 ! Εκεί είναι το παιδάκι σε μια γωνιά και μιλάει πολύ σιγά. Και λέει κάποια στιγμή "I'm scared", ε λοιπόν εκείνο το σημείο δεν αντέχω να το ακούω, μου έρχεται να τα πουλήσω ολα μαζι με το PC. Η ταινία εχει DTS. Οποτε, εντάξει, δεν χωράει να μου πει κανείς δεν είναι καλης ποιότητας ο ήχος. :-)

Μόλις πρόσεξα και κάτι ακόμα!

Έβαλα τα windows να βγάζουν διαρκώς τον ήχο "dong", που κάνουν, στον οποίο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εκεί είναι που κανει μπαμ το ελλάτωμα του ηχείου...

Βάζοντας το λοιπόν, άρχισα να δίνω ένταση.. Ανεβαινα ανέβαινα, και απο κάποιο σημείο και έπειτα, το "βούησμα", άρχισε να γίνεται πολύ μικρότερο.. Συγκεκριμένα, στο "-20" είναι πολυ φανερό.. Στο "-5", λιγότερο, και στο "0" ´πάλι πολύ φανερό..

Αυτά τα νεότερα..
Αύριο πρωι θα επισκεφθώ τον Νακα. Ελπίζω σε αλλαγή.

Μια ερώτηση προς εσας....
Τα ηχεία για 20τμ, σας γεμίζουν το μάτι?
Δηλ, υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικό αυτό το βούησμα για τέτοιας κατηγορίας ηχείων?!?!! Επαναλαμβάνω μόνο στο κεντρικό. Φοβάμαι μηπως μου πούνε εκεί στον Νακα, "Τι περίμενες ρε φίλε να κάνει το ηχείο με 202Ευρώ?".. Θα σημάνει πόλεμος., γιατί μου τα πένευαν πολύ!

Ρε φιλαράκι μήπως κατά λάθος παίζεις με τίποτα dsp προγράμματα και μας μπερδεύεις και ταλαιπωρείς και τον Νάκα άδικα? :grinning-smiley-043

ΟΚ παιδες.

Πηγα το πρωι στου Νακα και ολα καλα.
Άκουσε το ηχείο, συμφώνησε οτι κάτι δεν πάει καλά, και μου έδωσε καινούριο ηχείο χωρίς τη παραμικρή επιβάρυνση.

ΑΨΟΓΟΙ!!!!!

Νακας ------------------>> !!!!!!!!!!! RESPECT !!!!!!