Βοήθεια - Εγκατάσταση!

fpolyxro

New member
7 November 2008
7
Παιδία καλώς σας βρήκα! -bye-

Είμαι νέος και έβαλα (δυστυχώς για εσάς) σκοπό να μπω στο Club της Δορυφορικής λήψης!

Για αρχή έχω να σας πω ότι μένω στα Μελίσσια (Αθήνα) και ασχολούμαι με την πληροφορική.

Είμαι νέος στην «συμμορία» και θέλω την βοήθεια σας για να μάθω μερικά πράγματα και να γίνω σχετικός!
icon_eek.gif

Έχω φτιάξει ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου καθώς επίσης για να μην τραβάω καλώδια έχω τοποθετήσει και ένα access point στο σημείο που θα μπει ο δέκτης για να συνδεθεί με το ιντερνέτ που χρειάζεται.

Αν κάποιος από εσάς θέλει την βοήθεια για να φτιάξει ασύρματο δίκτυο μπορώ να τον βοηθήσω!
icon_lol.gif

Έχω της εξής απορίες και ζητώ την βοήθεια σας.

1) Ξέρω ότι υπάρχει αρχείο που κατεβάζεις στον δέκτη για να βλέπεις free κανάλια όπως το ακατονόμαστο (Ν**Α) που με ενδιαφέρει γιατί ένας μου ζητάει 300 ευρώ + εξοπλισμό! Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί κανένας σας να με βοηθήσει σε αυτό. Ξέρω ότι παίζει ρόλο ο δέκτης και το μοντέλο. Σε ποιο site βρίσκω τα αρχεία αυτά, σε ποιους δέκτες γίνεται και πως?
icon_twisted.gif

2) Μπορώ να κάνω το ίδιο και με έναν HD δέκτη?
3) Όταν θα κάνω update firmware στον δέκτη θα μου κρατάει τα κλειδιά αυτά ή όχι?
4) Ξέρω ότι hotbird και astra μπορώ να πιάσω με ένα πιάτο ….αυτό θέλει 2 LNB ή μπορώ και με 1?
5) Τι πιάτο με συμβουλεύετε να πάρω ώστε να μην βάζω και άλλον αργότερα, 1μ η παραπάνω αν θελήσω κάποια στιγμή να βάλω τον Hellas sat?
6) Ποιός δορυφόρος είναι καλός και έχει κανάλια HD (ο sky digital) μπορώ και αυτόν στο ίδιο πιάτο ή να βάλω τα πιάτα της ΒΡ που τα έχω και μπόλικα??? :flipout:

Αν κάποιος από εσάς κάνει εγκαταστάσεις ή έχει μαγαζί είμαι ανοιχτός!
icon_biggrin.gif

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλωσόρισες!

Βασικά πρέπει ν' αποφασίσεις αν θέλεις να βλέπεις HD ή SD, αν θέλεις και τα δυο ανεβάζεις το budget σου. Αλήθεια πόσα διαθέτης για τον δορυφορικό εξοπλισμό σου; Με πιάτο 1.10 ή 1.20 θα είσαι καλυμμένος. Για θέματα πρόσβασης στα άδυτα των κλειδωμένων καναλιών όπως σίγουρα γνωρίζεις δεν επιτρέπετε να δημοσιεύουμε...

Ευχαριστώ που μου απάντησες.
Δεν είπα να μου τα πείτε και μέσα στο Forum!!! Το καταλαβαίνω :secruity:
Γι' αυτό υπάρχουν τα Mail και το MSN:laugh:
Πέρα απ' όλα αυτά....βασικά θέλω HD αλλα εξαρτάται και απο την ερώτηση 1 στο που θα καταλήξω!
Για την πρώτη όποιος μπορεί μου στέλνει προσωπικό μήνυμα. ;)
Για τις άλλες νομίζω οτι μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ελεύθερα! :smile:

- Σε κάθε αναβάθμιση του δέκτη χάνονται οι ρυθμίσεις.
- Δύο δορυφόροι - δύο lnb
- Με 1.10 - 1.20 θα είσαι εντάξει. Για HellasSat ξεχωριστό πιάτο.
- Για HD κανάλια και τι σου ταιριάζει δες εδώ: kingofsat

Για τον πρώτο μου δέκτη, τι να πάρω λέτε?
Θέλω σε HD και είμαι μεταξύ των παρακάτω:
Dreambox DM800HD, AB IPBox 900HD, AB IPBox 9000HD, Vantage HD 8000TS
Ποιός είναι πιο καλός και πιο φιλικός και αν θα κάνουν την δουλειά που θέλω? :devil-smiley-029:

Γι' αυτό έβαλα τι δέκτες έχω διαλέξει ........για να μου πει κάποιος αν γίνεται η δουλειά μου σε αυτούς που εχω υπ' οψιν μου!
Αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω καμιά βοήθεια! :frown:

1. Astra - Hotbird έχουν λίγα γενικά HD κανάλια, και από αυτά ακόμα λιγότερα λαμβάνονται ελεύθερα (ή "ελεύθερα").
2. Γενικά "ελεύθερα" κανάλια πλέον υπάρχουν ελάχιστα. Όλα τα μεγάλα πακέτα που πριν μερικούς μήνες δούλευαν (Premier, Digital+, TPS) πλέον είναι στη μαυρίλα.
3. Αν σε ενδιαφέρει η nova, ο HD δέκτης είναι άχρηστος επί του παρόντος μιας και η Nova δεν έχει HD κανάλια και δε φαίνεται να έχει και στο άμεσο μέλλον.

Μιας που ασχολείσαι με Η/Υ, αν έχεις έναν αρκετά ισχυρό Η/Υ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μία οικονομική HD κάρτα για pc (μία skystar HD 2 τη βρίσκεις με λιγότερα από 100 ευρώ). Πιάτο 1,10 αλουμινένιο ώστε αν θελήσεις αργότερα να μπορείς να βάλεις μοτέρ, και δύο lnb για astra - hotbird επί του παρόντος.
Τα "κόλπα" που κάνουν οι linuxάτοι δέκτες, σε μεγάλο βαθμό γίνονται και στο PC με κάρτα - δέκτη.

Επιτέλους και μια βοήθεια! :a0210:
Λες εεε?
Είναι καλύτερα να το κάνω έτσι?
Pcέχω καλό αλλά θα πρέπει να βάλω Linuxεπάνω ε?

Επιτέλους και μια βοήθεια! :a0210:
Λες εεε?
Είναι καλύτερα να το κάνω έτσι?
Pcέχω καλό αλλά θα πρέπει να βάλω Linuxεπάνω ε?

Το "καλύτερα" είναι σχετικό. Θα έλεγα "καλύτερα" όχι, αλλά πολύ πιο οικονομικά για να κάνεις μία αρχή στο χώρο και να έχεις κάτι όσο περιμένεις να κατασταλάξει λίγο η αγορά με τους HD δέκτες (θεωρώ πως σήμερα είναι πολύ υπερτιμολογημένοι μερικοί από αυτούς).
Δε χρειάζεσαι linux. Προσωπικά προτείνω το DVBViewer σαν πρόγραμμα (είναι shareware και αξίζει τα λεφτά του).

1) Ξέρω ότι υπάρχει αρχείο που κατεβάζεις στον δέκτη για να βλέπεις free κανάλια όπως το ακατονόμαστο (Ν**Α) που με ενδιαφέρει γιατί ένας μου ζητάει 300 ευρώ + εξοπλισμό! Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί κανένας σας να με βοηθήσει σε αυτό. Ξέρω ότι παίζει ρόλο ο δέκτης και το μοντέλο. Σε ποιο site βρίσκω τα αρχεία αυτά, σε ποιους δέκτες γίνεται και πως?

Νομίζω οτι πάει να σε "δαγκάσει" αυτός. ΑΝ ήταν τόσο ΕΥΚΟΛΟ δεν θα είχε η AVON συνδρομητές...

4) Ξέρω ότι hotbird και astra μπορώ να πιάσω με ένα πιάτο ….αυτό θέλει 2 LNB ή μπορώ και με 1?

Κάθε δορυφόρος, και το LNB του φίλε μου...

5) Τι πιάτο με συμβουλεύετε να πάρω ώστε να μην βάζω και άλλον αργότερα, 1μ η παραπάνω αν θελήσω κάποια στιγμή να βάλω τον Hellas sat?

Torroidal (πχ Wave frontier) ή κινητό ~1,8 m

6) Ποιός δορυφόρος είναι καλός και έχει κανάλια HD (ο sky digital) μπορώ και αυτόν στο ίδιο πιάτο ή να βάλω τα πιάτα της ΒΡ που τα έχω και μπόλικα???

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ελληνικό μηνιαίο περιδικό από τα δύο (ή το kingofsat που ανέφερε o Αλέξης) έχει λίστες με HD κανάλια. Δες ΕΑΝ σου κάνει κάποιο.(Προσωπική άποψη : Είναι ακόμη λιγο νωρίς για HD)

Αυτά στα γρήγορα

Σίμος

Λες να το κάνω έτσι ε?
Το ότι είναι πιο οικονομικά το καταλαβαίνω αν και δεν είναι κάτι που με καίει τόσο! :smile:
Έτσι κάνω την δουλεία μου και παίρνω έναν αναμεταδότη σήματος για την TV. :a0210:
Τα κόλπα θα μπορώ να τα κάνω με αυτόν τον τρόπο και να βάζω τα κλειδιά?
Είναι εύκολο?