Βοήθεια, είμαι άσχετη!

vasochara

New member
31 December 2009
6
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά!

Δεν έχω τηλεόραση και ενδιαφέρομαι να αγοράσω, κυρίως για προβολή ταινιών από σκληρό δίσκο, άρα με θύρα usb. Θα ήθελα επίσης να έχει ψηφιακό δέκτη για ert digital.
Η απόσταση θέασης θα προσαρμοστεί στην τηλεόραση και όχι το αντίστροφο :) Συγνώμη αν ακούγεται κουλό αλλά ισχύει!
Το μέγεθος θα ήθελα να είναι 32" - 42" και η τιμή μέχρι 700 ευρώ [ιδανικά και χαμηλότερα].

Δηλώνω τελείως άσχετη, έχω ρίξει μια ματιά σε online καταστήματα και σήμερα ανακάλυψα αυτό το forum. Έχω κατατοπιστεί πάνω κάτω αλλά χάνομαι με τόσες μάρκες και μοντέλα..

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!
Σας ευχαριστώ πολύ

Βάσω

Βάσω...

...καλώς ήρθες στη παρέα μας...-bye- ...καλή χρονιά και πολύχρονη για την (αυριανή) γιορτή σου.... :star:

Πολύ καλή επιλογή, με ενσωματωμένο media player είναι η LCD Samsung 40B650, αλλά υπάρχουν δύο περιορισμοί σύμφωνα με τα δεδομένα που θέτεις...

...ο ένας είναι ότι, εάν τα αρχεία που έχεις στο σκληρό δίσκο είναι ταινίες με ήχο DTS, δεν θα έχεις ήχο....

....ο δεύτερος είναι, ότι θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή του budget με +25% ( http://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40".html )

Υπάρχει και η λύση να πας σε μια πιο οικονομική τηλεόραση (γύρω στα 600 ) και να αγοράσεις και ένα media player (γύρω στα 100 ) το οποίο θα παίζει οτιδήποτε αρχείο υπάρχει στον σκληρό δίσκο....

π.χ. Panasonic plasma 42U10 ( http://www.skroutz.gr/s/91932/Panasonic-TX-P42U10E.html ) + WD TV LIVE ( http://www.skroutz.gr/c/893/media_centers.html?keyphrase=wd+tv+live )

Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω....

Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

....χαρά μας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

χαιρετώ ξανά την παρέα!
χρήστο σε ευχαριστώ για τις ευχές σου αλλά και για τη βοήθειά σου!

παρ' όλά αυτά, αν έλεγα ότι δεν είμαι μπερδεμένη, θα έλεγα ψέματα!
προσπερνώ τα του dts ήχου [οι ταινίες μου είναι κυρίως avi. αυτό έχει καμιά σημασία;]

νομίζω ότι θα προσανατολιστώ στην αγορά τηλεόρασης με ψηφιακό δέκτη και χωριστά ένα media player.

ο media player τώρα πώς συνδέεται με την τηλεόραση; μέσω usb;
επίσης, φαντάζομαι ότι σε αυτή την κατηγορία μπορώ άνετα να συνδέσω υπολογιστή με τηλεόραση, έτσι;

το άλλο θεματάκι είναι ότι πρόσφατα μετακόμισα στην κεφαλονιά και εδώ απ' όσο ξέρω παίζει μόνο κωτσόβολος και κάτι άλλα ανώνυμα καταστήματα που δεν εμπιστεύομαι.
σκέφτομαι λοιπόν να παραγγείλω μέσω ίντερνετ.

υπάρχει κάποια άλλη πρόταση [οικονομικότερη εννοοώ] εκτός της Panasonic plasma 42U10; αν όχι, θα την παραγγείλω άμεσα!

ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

χαιρετώ ξανά την παρέα!

προσπερνώ τα του dts ήχου [οι ταινίες μου είναι κυρίως avi. αυτό έχει καμιά σημασία;]

νομίζω ότι θα προσανατολιστώ στην αγορά τηλεόρασης με ψηφιακό δέκτη και χωριστά ένα media player.

επίσης, φαντάζομαι ότι σε αυτή την κατηγορία μπορώ άνετα να συνδέσω υπολογιστή με τηλεόραση, έτσι;

το άλλο θεματάκι είναι ότι πρόσφατα μετακόμισα στην κεφαλονιά και εδώ απ' όσο ξέρω παίζει μόνο κωτσόβολος και κάτι άλλα ανώνυμα καταστήματα που δεν εμπιστεύομαι.

υπάρχει κάποια άλλη πρόταση [οικονομικότερη εννοοώ] εκτός της Panasonic plasma 42U10; αν όχι, θα την παραγγείλω άμεσα!

ευχαριστώ πολύ!

Για ποιό φθηνά θα μπορούσες να δείς και τις lg...Αλλά η panasonic είναι καλύτερη και με μικρή διαφορά χρημάτων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

χαιρετώ ξανά την παρέα!

ευχαριστώ πολύ!

Ο media player (WD TV LIVE) συνδέεται με την τηλεόραση μέσω HDMI και διαθέτει θύρα USB για να συνδέσεις πάνω του το μέσο αποθήκευσης που διαθέτεις (σκληρό δίσκο, φλασάκι κ.λ.π), είναι απλούστατος στην χρήση του και θα παίζει όλα τα αρχεία που έχεις στο pc σου, οπότε το κεφάλαιο avi, DTS κ.λ.π. τελειώνει.

Για να συνδέσεις 'αυτόνομα' το pc σου στην τηλεόραση μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δεύτερη θύρα εισόδου HDMI της τηλεόρασης...αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ αν πρόκειται για την 42U10, θα πρέπει απαραίτητα το pc να διαθέτει ψηφιακή έξοδο εικόνας (HDMI ή DVI)...μιας και η U10 δεν διαθέτει παραπάνω θύρες...για ήχο από το pc ως κάτωθι...

Είναι θέμα ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών, (δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας > Ιδιότητες > Ρυθμίσεις Οθόνης). Αν η HDMI υποστηρίζει και ήχο θα πρέπει να δηλωθεί και αυτή από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις ως έξοδο, αν η HDMI δεν υποστηρίζει ήχο θα χρειαστείς ένα καλώδιο που από τη μία θα έχει minijack (καρφί) και από την άλλη RCA (κόκκινο-άσπρο), ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις την έξοδο ήχου του DELL (πράσινο χρώμα) με τις εισόδους ήχου AUDIO IN της SONY (κόκκινο-άσπρο).

Σχετικά με την τιμή και τον τρόπο αγοράς, θα σου πρότεινα να πας αρχικά σε κάποιο μαγαζί του τόπου που μένεις και να τους ζητήσεις μια προσφορά για τις συσκευές που θέλεις να αγοράσεις, σύμφωνα με τις τιμές που έχεις βρει, αν δεν μπορούν να σου κάνουν την ίδια τιμή, θα κρίνεις το αν σε συμφέρει η διαφορά και θα προχωρήσεις σε παραγγελία από το internet....

...καλή χρονιά και καλές αγορές.

μόλις παρήγγειλα online την 42U10
στα καταστήματα της περιοχής δε μου την άφηναν κάτω από τα 680
την πήρα από τα http://xmax.skroutzstore.gr/ με 625 περίπου, εκ των οποίων 50 περίπου τα μεταφορικά
χρήστο, σχετικά με όσα μου γράφεις για τη σύνδεση με τον υπολογιστή, είναι κάτι που δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού θα αγοράσω τον media player. έχω mac και δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τη συνδεσιμότητά του.
ευχαριστώ ξανά όλους για τη βοήθεια!
ψάχνοντας λίγο παραπάνω είδα ότι πρόκειται για μια πολύ καλή value for money τηλεόραση, βλέπω λοιπόν με χαρά ότι οι σύντομες συμβουλές που μου δώσατε ήταν αξιόπιστες και to the point!
θα περιμένω να την παραλάβω και θα γράψω τις εντυπώσεις μιας άσχετης στην αντίστοιχη ενότητα
ελπίζω να μην τα βρω μπαστούνια με τις ρυθμίσεις :frusty:
χαιρετώ!!

μόλις παρήγγειλα online την 42U10
στα καταστήματα της περιοχής δε μου την άφηναν κάτω από τα 680
την πήρα από τα http://xmax.skroutzstore.gr/ με 625 περίπου, εκ των οποίων 50 περίπου τα μεταφορικά
χρήστο, σχετικά με όσα μου γράφεις για τη σύνδεση με τον υπολογιστή, είναι κάτι που δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού θα αγοράσω τον media player. έχω mac και δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τη συνδεσιμότητά του.
ευχαριστώ ξανά όλους για τη βοήθεια!
ψάχνοντας λίγο παραπάνω είδα ότι πρόκειται για μια πολύ καλή value for money τηλεόραση, βλέπω λοιπόν με χαρά ότι οι σύντομες συμβουλές που μου δώσατε ήταν αξιόπιστες και to the point!
θα περιμένω να την παραλάβω και θα γράψω τις εντυπώσεις μιας άσχετης στην αντίστοιχη ενότητα
ελπίζω να μην τα βρω μπαστούνια με τις ρυθμίσεις :frusty:
χαιρετώ!!

Νομίζω ότι αυτό το μοντέλο το είχε το media markt στα 549 .
Κοίταξες εκεί;

Νομίζω ότι αυτό το μοντέλο το είχε το media markt στα 549 .
Κοίταξες εκεί;

-bye-

Αντε με το καλο "γειτονισσα" (εγω μενω Ζακυνθο)....-bye-

Απάντηση: Re: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

σχετικά με όσα μου γράφεις για τη σύνδεση με τον υπολογιστή, είναι κάτι που δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού θα αγοράσω τον media player. έχω mac και δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τη συνδεσιμότητά του.

Μην σε τρομάζει η συνδεσιμότητα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ένα απλό καλώδιο DVI-HDMI φτάνει για να πάρεις εικόνα. Αν το Mac διαθέτει HDMI έξοδο, μ' ένα HDMI-HDMI καλώδιο θα πάρεις και εικόνα και ήχο, αλλιώς ήχο θα πάρεις με τα ''καρφιά'' σε RCA που λέει παραπάνω ο Χρήστος.

Θυμήσου ότι αν μιλάμε για την U10, μιλάμε για τηλεόραση plasma και όχι LCD. Άρα, η χρήση στατικών εικόνων επί πολλή ώρα (desktop π.χ.) θα πρέπει να προσεχθεί για να μην έχεις προβλήματα προσωρινής αποτύπωσης. Δεν υπάρχει στάνταρντ χρόνος, απλώς, προσπάθησε, ειδικά τις πρώτες ώρες, να μην ''ξεχάσεις'' τα Windows φάτσα κάρτα ενώ έχεις πάει για καφέ...-bye-

@grepms
ναι, κοίταξα στα mediamarkt [άθλιο site], είδα και την προσφορά στο σκαναρισμένο φυλλαδιάκι [έλεος!
αφού δε δίνει τη δυνατότητα online αγοράς...

@yperion
γειιιιτονάκι μουυυυυ :)

@γιάννη
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
με το media player που παρήγγειλα αμφιβάλλω αν θα χρειαστεί να αποπειραθώ να συνδέσω την τηλεόραση με το mac [παίζει και youtube :)]
μου αρέσει όμως να υπάρχει η δυνατότητα!
σε καμιά περίπτωση δεν έχω σκοπό να τη χρησιμοποιήσω ως οθόνη του υπολογιστή. γενικά δε βλέπω καν τηλεόραση άρα δεν ανησυχώ ούτε για τα λογότυπα :)

έτσι για την ιστορία πρέπει να ανεβάσω μια φωτογραφία της τηλεόρασης που έχω τώρα σπίτι [και που έχω να την ανοίξω κανα χρόνο]. θα πάθετε πλάκα! θα τη βγάλω δίπλα δίπλα με την καινούρια :)
ένα θα πω: είναι μάρκα monaco και πιάνει 8 κανάλια!

Απάντηση: Re: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

έτσι για την ιστορία πρέπει να ανεβάσω μια φωτογραφία της τηλεόρασης που έχω τώρα σπίτι [και που έχω να την ανοίξω κανα χρόνο]. θα πάθετε πλάκα! θα τη βγάλω δίπλα δίπλα με την καινούρια :)
ένα θα πω: είναι μάρκα monaco και πιάνει 8 κανάλια!

Αν σου έδωσαν κατά την αγορά και εισιτήριο για τις θέσεις των VIP του αγώνα F1, δεν έχεις παράπονο.....:D:D

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

Μην σε τρομάζει η συνδεσιμότητα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ένα απλό καλώδιο DVI-HDMI φτάνει για να πάρεις εικόνα. Αν το Mac διαθέτει HDMI έξοδο, μ' ένα HDMI-HDMI καλώδιο θα πάρεις και εικόνα και ήχο, αλλιώς ήχο θα πάρεις με τα ''καρφιά'' σε RCA που λέει παραπάνω ο Χρήστος.

Θυμήσου ότι αν μιλάμε για την U10, μιλάμε για τηλεόραση plasma και όχι LCD. Άρα, η χρήση στατικών εικόνων επί πολλή ώρα (desktop π.χ.) θα πρέπει να προσεχθεί για να μην έχεις προβλήματα προσωρινής αποτύπωσης. Δεν υπάρχει στάνταρντ χρόνος, απλώς, προσπάθησε, ειδικά τις πρώτες ώρες, να μην ''ξεχάσεις'' τα Windows φάτσα κάρτα ενώ έχεις πάει για καφέ...-bye-

Αν χρησιμοποιείς τη πλάσμα για ιντερνετ (κάπου κάπου όχι συχνά) σε full screen (χωρίς τη μπάρα διευθύνσεων) υπάρχει πρόβλημα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια, είμαι άσχετη!

Αν χρησιμοποιείς τη πλάσμα για ιντερνετ (κάπου κάπου όχι συχνά) σε full screen (χωρίς τη μπάρα διευθύνσεων) υπάρχει πρόβλημα;

Το έχω κάνει με την Panasonic PX80 (είναι προηγούμενο μοντέλο) και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Βέβαια, όπως έγραψα και πιο πάνω, ο χρόνος είναι σχετικός, δεν υπάρχουν στάνταρντ, αν π.χ. αφήσεις μια ιστοσελίδα 7 λεπτά ή 17 λεπτά. Όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση για το νερό, απλώς ''προσέχουμε για να έχουμε''......-bye-

Πάντως, γενικώς, το θέμα με το Image retention έχει υπερδιογκωθεί. Είναι κάτι σαν το rainbow στους DLP προβολείς. Θυμάμαι, μια φορά, προφανώς αφηρημένος, είχα ξεχάσει για κανά 20λεπτο την εικόνα του desktop και αποτυπώθηκε αχνά το ρολογάκι της CPU. Ούτε πανικός, ούτε τίποτα. Έφτανε ένα 10λεπτο ''ξέπλυμα'' μ' ένα ''χιονισμένο'' κανάλι και όλα όμορφα και ωραία.