Βοήθεια επιλογής εξοπλισμού (επίγ. & δορυφ.)

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για να αγοράσω μια οικονομική κεραία, ενισχυτή και ότι χρειάζεται για να έχω εικόνα στο εξοχικό μου. Το σπίτι βρίσκεται στο χωριό Καλοσκοπή του ν.Φωκίδας σε υψόμετρο 1100μ (38.41.194Ν - 22.19.179Ε) Το σήμα ανύπαρκτο. Χρειάζομαι τα φώτα σας για επιλογή εξοπλισμού... Επίσης μιας και θα έχω και το βασικό πακέτο ΝΟΒΑ τι LNB προτείνεται? Σαν κεραία (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση είδα την http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21454&cat=454&page=1
μήπως να πάρω 2 μικρότερες?

Ευχαριστώ

Φιλε αν δεν γνωριζουμε διαφορα χαρακτηριστικα -κυριως γεωγραφικα- της περιοχης δε γινεται να σου προτεινουμε εξοπλισμο.

Για να λες οτι εχεις ανυπαρκτο σημα στα 1100μ φανταζομαι οτι δεν εχεις οπτικη επαφη με κανενα κεντρο εκπομπης κι οχι μονο αυτο, αλλα δεν εχεις ουτε δυνατες αντανακλασεις, αρα μιλαμε για αρκετα δυσκολη περιπτωση. Το καλυτερο που θα μπορουσα να σου προτεινω ειναι να καλεσεις εναν τεχνικο να μελετησει την κατασταση με πεδιομετρο και να σου προτεινει αν υπαρχει καποια λυση.

Αφού θα έχεις το βασικό πακέτο της NOVA βάλε το δορυφορικό πιάτο και μην ασχολείσαι με την αναλογική εγκατάσταση. Το lnb που δίνει η NOVA είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται να πάρεις άλλο. Φώναξε έναν τεχνικό να σου κάνει την εγκατάσταση (αν δεν το κάνεις μόνος σου) και θα είσαι μια χαρά.