Bοηθεια επιλογης καρτασ γραφικων για επεξεργασια και προβολη hd movies

sakisflat

New member
17 November 2007
5
καλησπερα
εχω τον παρακατω υπολογιστη

mobo k8n neo 3
amd athlon 3200
1.5 gb ram
5700 le agp-8χ
καρτα ηχου audigy platinum 5.1 h 6.1 αν θυμαμαι καλα
kai οθονη lg l222ws pou συνδεεται με 15pin με την agp

εχω επισης μια βιντεοκαμερα την hv-20 η οποια ειναι hd και παιρνει mini dv

η μητρικη μου δεχεται και καρτα γραφικων pci-express

θελω να βαλω καινουρια καρτα γραφικων με την οποια:
να βλεπω hd movies,να κανω επεξεργασια απο βιντεο που θα τραβαω με την καμερα και να παιζω παιχνιδια σε καλες αναλυσεις?
ποια ειναι η καλυτερη που μπορω να βαλω?
(βιντεο accelaration klp)
υπαρχει περιπτωση να κολλαει το pc h na μην κανει επεξεργασια των βιντεο λογω του οτι ειναι μονοπυρινο?
υπαρχει προβλημα που η ο8ονη δεν συνδεεται με dvi?(αποδοση)?
η οθονη υπoστηριζει hdcp
ευχαριστω

ηθελα επισης να ρωτησω αν ξερετε να μου προτεινετε καποιο καλο προγραμμα για να κανς επεξεργασια τα βιντεακια απο την καμερα
?

Για επεξεργασία, κόψιμο/ράψιμο κλπ. ρίξε μια ματιά εδώ. Πολυ καλό, αλλά λίγο αργό, δηλ. σε "βαριά" επεξεργασία βίντεο, με αργό pc θα καθυστερεί λίγο παραπάνω σε σχέση με άλλα προγράμματα (δε θα κολλάει βέβαια).
Για κάρτα γραφικών, από ATI δες τα μοντέλα HD2600XT, από Nvidia δεν ξέρω. Αυτές τις μέρες βγαίνουν και νέα μοντέλα ATI, δες εδώ.
Για σίγουρη, απροβλημάτιστη αναπαραγωγή υλικού HD (1080p, τα 720p δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις), καλύτερα να μη βασίζεσαι μόνο στην κάρτα γραφικών, υπάρχουν ακόμα προβλήματα με drivers κλπ. Χρειάζεσαι καλή CPU.

ευχαριστω φιλε,
για cpu δε το βλεπω γιατι η μητρικη μου υποστηριζει μεχρι αθλον 3700.
μηπως να περιμενω καμια 8800 gt,γιατι θα παιζω και κανα παιχνιδι,αλλα δε ξερω τωρα κατα ποσο συμφερει να την βαλω στο παλιο αυτο pc.
και κατι αλλο οι drivers gia ξπ που υποστηριζουν video decoding -acceleration εχουν βγει για 2600 xt kai 3870?
μαλλον θα καταλληξω σε μια απο αυτες τισ 2 οπως το βλεπω

με μία τέτοια καινούρια κάρτα θα έχεις bottleneck λόγω χαμηλής ισχύος cpu..