Βοήθεια επισκευής

kozadin

Senior Member
28 July 2006
667
Βόλος
Παίδες μου ξεκόλλησαν αυτά τα δυο καλώδια σε ένα πέσιμο. Μήπως μπορεί κάποιος να μου σημειώσει που θα τα συγκολλήσω;
ImageUploadedByTapatalk1348409186.880817.jpg
ImageUploadedByTapatalk1348409208.024227.jpg

Οι φωτό δεν βοηθάνε - ουτε φαίνονται κάποια καλώδια...
Βάλε πιο καθαρές και μαρκάρισε τα καλώδια στις φωτό με βελάκι

Δωσε και το μοντέλο ακριβώς (Opticube διαβάζω αλλα ποιο???)

Θαβαλω καλυτερες... αν μπορω να σας δωσω να καταλαβετε τα καλώδια είναι στο σωμα του φακου διακρίνονται στο κεντρο της δευτερης φωτο. Αυτα αποκολλήθηκαν απο την πλακέτα της πρωτης φωτο model cateye opticube HL-EL/ 130- 135

scaled.php

scaled.php

Last edited:
Αν ισχύει ο Βόλος σαν πόλη τοποθεσίας, όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει από εκεί, εφόσον είναι μόνο αυτό το πρόβλημα! Αν και θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις μόνος σου με ένα κολλητήρι και καλάι, οδηγίες θα πάρεις από δω!

Θαβαλω καλυτερες... αν μπορω να σας δωσω να καταλαβετε τα καλώδια είναι στο σωμα του φακου διακρίνονται στο κεντρο της δευτερης φωτο. Αυτα αποκολλήθηκαν απο την πλακέτα της πρωτης φωτο model cateye opticube HL-EL/ 130- 135

το ζητημα ειναι που πανε τα καλωδια...απο την εμφανιση τουλαχιστον το ενα παει δεξια απο το Υ
επισης βοηθα το τρανσιστορ εξοδου Q1 αλλα μπορω να σου πω με σιγουρια ποιο (+/_) συνδεεται εκει

παντως για να κοπει καλωδιο θα ρπεπει να αφησε κατι πισω του. Κοιτα σε μεγενθυνση τηνπλακετ ακια αν δεν βρεις 2 σημεια τοτε σκεψου οτι το ενα μπορει να ειναι ενωμενο στην αλλη πλευρα

Όντως η πρώτη πρέπει να είναι δίπλα στο "Y" η οποία πάει ουσιαστικά είναι το (-) από ότι φαίνεται...
Η δεύτερη πρέπει να είναι στην κόκκινα κυκλωμένη κόλληση και στο τετραγωνάκι πρέπει να είναι το κομμένο σύρμα από ότι φαίνεται :P, κοινό με το (+).
Επίσης η κόλληση Υ και το αριστερό είναι πιο "ταλαιπωρημένα" οπότε ίσως ισχύουν τα παρακάτω...χωρίς να είμαι σίγουρος και να φέρω ευθύνη.
img4838q.jpgimg4840d.jpg