Ναι, η HDMI ειναι για ήχο και εικόνα
Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, εάν μπορείς γίνε πιο αναλυτικός /περιγραφικός, γιατι - προσωπικά - δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις.
θελω οταν βλεπω dvd να εχω dolby digital ηχο. αυτο γινεται μεσω hdmi?
θελω οταν βλεπω blu ray να εχω dolby digital ηχο.αυτο γινεται μεσω hdmi?
το ιδιο και για play station 3 και για pc. ολα αυτα πως τα συνδεω στην τηλεοραση για να εχω dolby digital ηχο ?
θελω οταν βλεπω dvd να εχω dolby digital ηχο. αυτο γινεται μεσω hdmi?
θελω οταν βλεπω blu ray να εχω dolby digital ηχο.αυτο γινεται μεσω hdmi?
το ιδιο και για play station 3 και για pc. ολα αυτα πως τα συνδεω στην τηλεοραση για να εχω dolby digital ηχο ?
Ολα τα format ήχου μπορούν να περάσουν μέσα απο hdmi.
Τοι τελικό αποτέλεσμα δεν θα σου το δώσει το μέσο προβολής.αλλά ο ενισχυτής.
Θα συνδέσεις λοιπόν τό η τα καλώδια hdmi και στον ενισχυτή και στο μέσο προβολής.
δηλαδή ας πουμε οτι θελω να δω ενα dvd. πρεπει να συνδεσω με hdmi το dvd player με τον ενισχυτη και με την τηλεόραση ? το dvd player exei μια μονο hdmi εξοδο νομιζω.
Οπως σου είπε παραπάνω ο Γιάννης θα συνδέσεις την HDMI έξοδο του DVD player σε μία είσοδο HDMI του ενισχυτή σου. Το ίδιο θα κάνεις με την έξοδο HDMI του blue ray player, θα την συνδέσεις δηλαδή με καλώδιο HDMI σε μία δεύτερη είσοδο του ενισχυτή. Το ίδιο θα κάνεις με το ps3. Αλλο ένα καλώδιο HDMI δηλαδή, σε μία τρίτη είσοδο HDMI του ενισχυτή.
Ακολούθως με ακόμη ένα καλώδιο HDMI θα συνδέσεις την HDMI out του ενισχυτή σου στην HDMI in της τηλεόρασης. Προϋπόθεση λοιπόν ο ενισχυτής σου να έχει 3 εισόδους HDMI (μία έξοδο HDMI έχει σίγουρα).
α μπραβο ρε παιδια... να τα βαζω σιγα σιγα σε μια σειρα... !!! ακομα δεν εχω παρει τιποτα απο ολα αυτα, οποτε κοιταω τι θα χρειαστω οποτε σιγα σιγα να αρχισω να στηνω το συστημα. αυτο που εχω καλο αυτη τη στιγμη ειναι μια σειρα ολοκληρη απο bose ηχεια τα οποια πρεπει να συνδεσω στον ενισχυτη τον οποιο θα παρω. οποτε πρεπει να βρω εναν δυνατο και με πολλους εισοδους ενισχυτη, σωστα ?